Ο Άγγελος Παπανικολάου για ΕΟΚ και Λιόλιο

Σάββατο, Μάιος 22, 2021 - 10:00πμ
Ο Άγγελος Παπανικολάου

Ο Άγγελος Παπανικολάου αποτελεί τον τρίτο πόλο με φόντο τις επικείμενες εκλογές στην ΕΟΚ. Ο 40χρονος παράγοντας του Μεσολογγίου και μέλος της επιτροπής πρωταθλημάτων της Ομοσπονδίας την τελευταία πενταετία, είναι αυτός που πήρε το χρίσμα από τον Γιώργο Βασιλακόπουλος και θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου που θα κατεβάσει η υπάρχουσα διοίκηση στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στην ΕΟΚ.

Ο Άγγελος Παπανικολάου  μίλησε στο sportin,gr για όλους και για όλα:

- Οδεύουμε προς τις εκλογές και μάλιστα, με φυσική παρουσία. Θεωρείτε ότι είναι η ενδεδειγμένη λύση;

«Απόλυτα ναι, γι’ αυτό και το ΔΣ της ΕΟΚ πήρε κατά συντριπτική πλειοψηφία τη συγκεκριμένη απόφαση. Λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων αποστείλαμε αιτήματα σε ανοιχτά γήπεδα (π.χ. ΟΑΚΑ), ωστόσο, η διοίκηση του «Απόστολος Νικολαϊδης» μας απάντησε θετικά. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι στο ίδιο γήπεδο είχαν γίνει πέρσι το καλοκαίρι εκλογές και μάλιστα, με την παρουσία 2.500 μελών του Παναθηναϊκού. Εκεί θα μπορούν να ψηφίσουν και να εκφραστούν ελεύθερα τα σωματεία, για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΕΟΚ».

 

-   Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του πλάνου σας;

 «Πρώτος στόχος είναι η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός όλων των λειτουργιών στο ερασιτεχνικό μπάσκετ. Το ζητούμενο είναι να απλοποιήσουμε τη ζωή των ανθρώπων, που συμμετέχουν ενεργά σε κάθε μπασκετική δραστηριότητα. Να την κάνουμε πιο εύκολη και πιο λειτουργική. Σέβομαι απεριόριστα την προσπάθεια των ερασιτεχνών παραγόντων, οι οποίοι αγωνιούν κάθε μήνα για τα έξοδα των σωματείων. Αυτό είναι το πραγματικό μπάσκετ».  

 

-        Αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι το μόνο ενδιαφέρον των σωματείων είναι να μαζεύουν χρήματα από τους γονείς των παιδιών…

 

«Είναι μια λανθασμένη άποψη. Η συντριπτική πλειονότητα, αν όχι όλοι, προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες και με γνώμονα αποκλειστικά το κοινό καλό, αγωνίζονται να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του Αθλητισμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε ότι θα στραφούμε στη βελτίωση των συνθηκών του ερασιτεχνικού μπάσκετ. Από τις πρώτους, κιόλας, μήνες θα γίνουν σημαντικά «βήματα». Είμαι πεπεισμένος ότι με ομοφωνία, συναίνεση, νέες ιδέες αλλά και με ενθουσιασμό θα επιτύχουμε την απλοποίηση και την αναμόρφωση του νέου πλαισίου για την περαιτέρω ανάπτυξη του μπάσκετ».         

Με ποιο τρόπο θα διοικήσετε;

«Αναντίρρητα, με σύνεση και συναίνεση αλλά και με αποφασιστικότητα και θάρρος, ώστε να πετύχουμε τους στόχους. Και θα τα καταφέρουμε». 

 -   Ένα ευαίσθητο κομμάτι είναι η διαιτησία. Τι θα κάνετε για την ανάπτυξή της;

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δίνουμε μεγάλη σημασία στον τομέα της διαιτησίας. Προέχει η οικονομική και όχι μόνο, ελάφρυνση των σωματείων, η αναμόρφωση των πρωταθλημάτων και βεβαίως οι Εθνικές Ομάδες. Είναι ξεκάθαρο όμως, θα δημιουργήσουμε ένα νέο πλαίσιο ανάπτυξης του ελληνικού μπάσκετ και κατ’ επέκταση και τη διαιτησία. Έμμισθες θέσεις, πάντως, δεν θα υπάρξουν στο συγκεκριμένο τομέα. Θα προτιμούσα τα χρήματα να πάνε στις ομάδες».

Θεωρείτε ότι τα πρωταθλήματα της Α1 Γυναικών και της Α2 Ανδρών υστερούν και τι πράξετε για την αναβάθμιση αυτών;

 «Να είστε βέβαιοι ότι διαθέτουμε το όραμα, το χρόνο αλλά και το πάθος για να αναβαθμίσουμε όλα τα πρωταθλήματα. Περισσότερη προώθηση, περισσότερη ανάπτυξη και κυρίως, χωρίς μεγάλα λόγια και «φανφάρες». Η κατεύθυνσή μας είναι το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης του μπάσκετ. Απαραίτητο συστατικό είναι η ανάληψη μιας σημαντικής διοργάνωσης, όπως είναι το Ευρωμπάσκετ του 2025 ή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3×3 κάτω από τον Βράχο της Ακρόπολης ή στο Καλλιμάρμαρο. Αυτά μπορούμε να τα διεκδικήσουμε και θα το πράξουμε».

Ποια θεωρείτε τα πλεονεκτήματά σας;

«Το γεγονός ότι, ούτε επαγγελματίας παράγοντας είμαι, ούτε έμμισθος υπάλληλος στην ΕΟΚ ήμουν κατά το παρελθόν, ούτε βάζω πάνω και πέρα από το συμφέρον του ελληνικού μπάσκετ την ομάδα μου. Προέρχομαι από τη «δεξαμενή» του ερασιτεχνικού αθλητισμού, κάτι που σημαίνει ότι προσφέρω τα τελευταία 20 χρόνια αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες μου τόσο σε συλλογικό όσο και εθνικό επίπεδο. Γι’ αυτό και γνωρίζω εκ του σύνεγγυς τα ζητήματα του ερασιτεχνικού μπάσκετ, ενώ έχω διάθεση και χρόνο να τα αντιμετωπίσω και όχι, απλά να τα πετάξω κάτω από το χαλάκι». Θέλω να είστε βέβαιοι ότι θα εξυπηρετήσω αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον του ελληνικού μπάσκετ και όχι, του συλλόγου που εκπροσωπώ. Διότι, πάνω και πέρα απ’ όλα προέχει η αγάπη για την ανάπτυξη του μπάσκετ και σε καμία περίπτωση η διάκριση της ομάδας μου…»

-  Η τελευταία επισήμανση αποτελεί «καρφί» για τον συνυποψήφιο σας, κ. Λιόλιο;

«Ουδεμία μομφή. Δεν συμβιβάζονται, ωστόσο, κάποιες έννοιες, ορισμένες ιδέες. Τα ερωτήματα είναι: Αν τεθεί ζήτημα θα κληθεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ομάδας του ή του μπάσκετ; Ή τα συμφέροντα της ΦΙΜΠΑ ή της Ευρωλίγκα, όπου συμμετέχει; Προφανώς και είναι αντικρουόμενα τα συμφέροντα. Το διαπιστώσαμε άλλωστε και στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας…»

Ο κ. Λιόλιος έχει αποχωρήσει, τουλάχιστον τυπικά, από την ΚΑΕ Προμηθέας.

«Το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στη μετοχική σύνθεση ή δεν καταλαμβάνει θέση στην ΚΑΕ, προφανώς και συνέβη λόγω του αθλητικού νόμου. Ας θυμηθούμε, άλλωστε, ότι χάρη σε μια φωτογραφική διάταξη της ΓΓΑ τόσο ο κ. Λιόλιος όσο και ο κ. Φασούλας κατάφεραν να απαλλαγούν από τα κωλύματα που είχαν. Και για να το πάω ένα βήμα παραπέρα, έχετε δει τα πόθεν έσχες των μελών της ΚΑΕ; Ξέρετε ποιοι κατέχουν τις μετοχές κι αν μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά σε ένα μπάτζετ που δύναται να αγγίζει τα 2εκ. ευρώ;»

Υποστήριξη: SilkTech