Ο 7ος ημιμαραθώνιος στο Αίγιο

Παρασκευή, Φεβρουάριος 16, 2018 - 4:37μμ

Ο «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», με την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, διοργανώνει τον 7ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου - Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας, καθώς και παράλληλο αγώνα 5 χλμ., την Κυριακή, 18 Μαρτίου στις 10 το πρωί.
Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου είναι σχεδόν εξολοκλήρου ασφάλτινη, εκτός από ένα μικρό τμήμα 300 μέτρων ομαλού χωματόδρομου και είναι επίπεδη με ελάχιστη υψομετρική διαφορά. Η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ. είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ασφάλτινη εκτός από ένα μικρό τμήμα 200 περίπου μέτρων ομαλού χωματόδρομου και είναι επίπεδη.
Για τον Ημιμαραθώνιο, η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.30 π.μ. από το σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού με κατεύθυνση προς το Αίγιο και μέσα από τις Τοπικές Κοινότητες (και ομώνυμα παραλιακά χωριά) Ζαχλωριτίκων, Ελαιώνα, Ροδιάς, Νικολαιΐκων, Ριζομύλου, Βαλιμητίκων, Τεμένης και Διγελιωτίκων η διαδρομή, μέσω της οδού παραπλεύρως της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής και ακολούθως της παραλιακής οδού, θα καταλήξει στο χώρο της ανάπλασης της παραλίας Αιγίου, όπου θα γίνει ο τερματισμός στο χώρο πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου (12 Βρύσες).
Για τον Αγώνα των 5 χλμ., η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00 π.μ. στο χώρο της Ανάπλασης πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου (12 Βρύσες) με κατεύθυνση προς την Αλυκή Αιγίου μέσω της οδού παραπλεύρως της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι το ύψος των Σταφιδαλώνων, όπου και θα κατευθυνθεί αριστερά προς την Αλικόβρυση (αγροτικός χωματόδρομος 200 περίπου μέτρων) και στη συνέχεια μέσω της παραλιακής οδού και με κατεύθυνση προς το Παλαιό Λιμάνι του Αιγίου οι αθλητές θα επιστρέψουν για να τερματίσουν στο ίδιο σημείο απ' όπου ξεκίνησαν (Ανάπλαση -12 βρύσες).

Υποστήριξη: SilkTech