Ντρισμπιώτη και Παπαμιχαήλ ανάμεσα στους κορυφαίους του βάδην

Σάββατο, Αύγουστος 11, 2018 - 7:29μμ

Πολύ καλές παρουσίες πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι του ελληνικού βάδην, στο 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δεν έδειξε μόνο την αγωνιστική της ετοιμότητα, αλλά και τα ψυχικά της αποθέματα, αφού κατάφερε να τερματίσει στην 13η θέση με νέο φετινό ρεκόρ έχοντας χτυπήσει στο πρόσωπο περίπου στο 15ο χιλιόμετρο.

Η αθλήτρια του Θανάση Δεληγιάννη γλίστρησε σε μία στροφή έπεσε και χτύπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να σπάσει το δόντι της. Παρόλα αυτά η έμπειρη αθλήτρια δεν άφησε τον πόνο να την επηρεάσει και τερμάτισε σε 1.32.16. Παρόλα αυτά έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση, αφού τα περάσματα της μέχρι εκείνη την ώρα έδειχναν πως μπορεί να πετύχει καλύτερη επίδοση. Σε κάθε περίπτωση η πρωταθλήτρια μας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και έδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι από τις κορυφαίες της Ευρώπης.

Τα 20χλμ. βάδην των γυναικών ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση, αφού υπήρξε διαρροή υγραερίου, γεγονός που κινητοποίησε τους διοργανωτές και τις αρχές, οι οποίες προχώρησαν στους απαραίτητους ελέγχους πριν δώσουν την εκκίνηση.

Εξίσου καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, ο οποίος ήταν 15ος στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών και στην ουσία για μία ακόμη φορά ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους του αγωνίσματος. Ο Παπαμιχαήλ επηρεάστηκε και αυτός από τις αλλαγές στα καιρικά φαινόμενα, αφού η εκκίνηση δόθηκε με συννεφιά, ακολούθησε έντονη ζέστη κι έπειτα βροχή και υγρασία.

Ο Παπαμιχαήλ τερμάτισε σε 1.22.51, πολύ κοντά στο φετινό του 1.22.48. "Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα. Θα περίμενα με βάση τα περάσματα να έχω κάνει μια επίδοση λίγο καλύτερη, ωστόσο με επηρέασε αρκετά η υγρασία. Το βάδην είναι ένα αγώνισμα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα καιρικά φαινόμενα. Οπως και πολύ άλλοι έτσι κι εγώ έπεσα περίπου στο 13ο χιλιόμετρο, αφού γλίστρησα στη στροφή λόγω της βροχής. Η χρονιά κλείνει αρκετά καλά, κάναμε κάποιες αλλαγές φέτος με τον Παναγιώτη Χαραμή, οι οποίες φαίνεται πως απέδωσαν", είπε ο Παπαμιχαήλ.

Ο Αλβάρο Μαρτίν (Ισπανία) ήταν νικητής σους Άνδρες με 1.20.42 και ακολούθησε ο Ντιέγκο Γκαρσία (Ισπανία) με 1.20.48 και ο Βασίλι Μιζίνοφ (Ανεξάρτητος) με 1.20.50. Στις γυναίκες πρώτη πέρασε τη γραμμή τερματισμού η Μαρία Πέρεζ με 1.26.36 και νέο ρεκόρ αγών και ακολούθησαν με ρεκόρ σεζόν οι Ντραχότοβα (1.27.03) και Παλμισάνο (Ιταλία) 1.27.30.

Υποστήριξη: SilkTech