Ντίνος Κυριαζής στο sportin.gr: "Θέλω να συνεχίσω την παράδοση και να αγωνισθώ σε Ολυμπιάδα"

Τρίτη, Φεβρουάριος 20, 2018 - 12:36πμ

Ο Ντίνος Κυριαζής είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της πατραϊκής κολύμβησης, o oποίος έχει σαν όνειρο μία Ολυμπιάδα, αλλά ο μεγάλος στόχος του έχει να κάνει με ένα χρυσό μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο Πατρινός αθλητής ξεκίνησε τα πρώτα του κολυμβητικά βήματα στη ΝΕΠ, ενώ στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Ωκεανό, αλλά πάντα προπονείται με τον Σταύρο Νταλαχάνη.

Ο Ντίνος Κυριαζής μοιράζεται με το sportin.gr τα όνειρα, τους στόχους, αλλά και τις θυσίες που κάνει ένας έφηβος για χάρη του πρωταθλητισμού.

Tί σε έκανε να επιλέξεις τον Ωκεανό για τον επόμενο σταθμό σου;

Η μεταγραφή μου στον Ωκεανό πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να πετύχω τον βασικό μου στόχο να μπω στα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Πόσο σημαντική είναι η βοήθεια του προπονητή (Σταύρου Νταλαχάνη) σου, στις επιτυχίες σου;

Ο Σταύρος Νταλαχάνης είναι δίπλα μου εδώ και έξι χρόνια. Είναι το στήριγμά μου, κυρίως στα δύσκολα. Είναι πολύ καλός προπονητής και η σχέση μας είναι ξεχωριστή, αφού περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μαζί, από την πρωινή προπόνηση πριν το σχολείο, αλλά και στη συνέχεια της ημέρας.

Ονειρεύεσαι μία Ολυμπιάδα;

Σε κάθε αθλητή όνειρο αποτελεί η Ολυμπιάδα, αλλά είναι και ένας στόχος το να μπορέσω να συνεχίσω την παράδοση των Πατρινών κολυμβητριών (Δράκου και Βουρνά) που έχουν αγωνισθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης θέλω να διεκδικήσω και να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Πόσο εύκολα είναι να πηγαίνεις σχολείο και να κάνεις πρωταθλητισμό;

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα συνδυάσεις και τα δύο, προσπαθώ να έχω μία ισορροπία για να μπορέσω να πετύχω τον στόχο μου.

Απαιτεί θυσίες ο πρωταθλητισμός;

Σίγουρα, επί της ουσίας απομονωνόμαστε από πολλά πράγματα, χάνουμε ώρες με τις οικογένειές μας, από το διάβασμα, από βόλτες, αλλά από την στιγμή που αγαπάμε αυτό που κάνουμε τα ξεπερνάμε όλα.

Έχει μέλλον η κολύμβηση στην Πάτρα;

Αν κρίνω από τα παιδιά που είναι στις υποδομές είναι σίγουρο ότι θα βγουν ακόμη καλύτεροι κολυμβητές και κολυμβήτριες. Και όλα αυτά βέβαια έχουν να κάνουν με τη καλή δουλειά που γίνεται.

Υπάρχει κάποιος αγώνας που ξεχωρίζεις;

Ναι, το 2015 όταν δημιουργήσαμε μία ομάδα σκυταλοδρομίας στην Πάτρα και πήραμε την τρίτη θέση. Ήταν ιδιαίτερος γιατί παρόλο που ήταν μια κούρσα που δεν ήταν στα μέτρα μου, κατάφερα να τα πάω πολύ καλά και να βοηθήσω την ομάδα να πάρουμε την τρίτη θέση και μαζί τα μόρια για το πανεπιστήμιο.

Έχεις κάποια που δεν θέλεις να θυμάσαι;

Υπάρχουν πολλές, αλλά τις αφήνω πίσω μου, για να μπορέσω να τις ξεπεράσω και να συνεχίσω για την επίτευξη των στόχων μου.

Πόσο σε βοηθά η οικογένειά σου, στην προσπάθεια που κάνεις;

Είναι οι άνθρωποι που με βοηθούν να πετύχω τα όνειρα και τους στόχους μου. Δεν γίνεται πρωταθλητισμός χωρίς την οικογένεια δίπλα σου.

 Αμαλία Λαλιώτη

Υποστήριξη: SilkTech