Ντέμης Νικολαΐδης για το πέναλτι στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Εγώ δεν θα το έδινα»

Τρίτη, Νοέμβριος 8, 2022 - 8:59πμ
Όλα όσα είπε

Ο Ντέμης Νικολαΐδης σχολίασε τη φάση του πέναλτι που έκρινε το τελικό 1-1 στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, κατά τη διάρκεια της εκπομπής του στα κανάλια novasports.
"Το πιο αυστηρό πράγμα είναι το πέναλτι. Εγώ δεν το έδινα αυτό" ανέφερε αρχικά ο Ντέμης Νικολαΐδης, αναφερόμενος στη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός, στο 90+13 του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 1-1.
Διευκρινίζοντας την θέση που πήρε και το εάν το είπε λόγω της φάσης -όπως εξελίχθηκε- ή της χρονικής στιγμής, ο παλαίμαχος επιθετικός τόνισε: "Ο παίκτης (σ.σ. Άβιλα) τρέχει, βλέπει τον Ιωαννίδη να έρχεται και απλώνει τα χέρια για να του σταματήσει τη φόρα. Δεν τον χτυπάει. Δεν είναι μια αγκωνιά. Ή δεν βάζει τον αγκώνα στο λαιμό που θα ήταν πέναλτι.
Τον ενοχοποιεί το γεγονός, ότι τον σταματάει. Εγώ λέω ότι δεν θα το έδινα. Τώρα, το τι λέει ο κανονισμός 100%, δεν είμαι διαιτητής για να σου πω. Εγώ νομίζω ότι ούτε αυτός ο διαιτητής θα το έδινε. Αυτός έδωσε φάουλ. Αν δεν ήταν στα όρια και ήταν δυο μέτρα πιο μέσα και ήξερε ότι σφύριζε πέναλτι, μπορεί και να μη σφύριζε.
Θυμάμαι, υπήρχε μια φάση στο ντέρμπι, που ο Παπασταθόπουλος πήρε μια κεφαλιά και πέφτοντας κρατούσε τον Σπόραρ. Εκείνο εγώ θα το έδινα (σ.σ. πέναλτι) για παράδειγμα.
Εδώ έδωσε ένα φάουλ. Από τη στιγμή που το έδωσε, μετά πήγε στο VAR και το είδε μέσα στην περιοχή και έγινε πέναλτι"
Στη συνέχεια, ο Ντέμης Νικολαΐδης σχολίασε και τις δηλώσεις Βρέντζου και Μαρινάκη για στημένη διαιτησία: "Δεν μιλάμε για στημένο διαιτητή. Δεν έχουμε ασχοληθεί με τον διαιτητή σε όλο το παιχνίδι. Δεν θα υπήρχε κανένα θέμα διαιτησίας. Αδικούν την ομάδα τους νομίζω. Συνεχίζουν να την αδικούν. Έκαναν πολλές αλλαγές και πλέον είδαμε έναν Ολυμπιακό να παίζει μπάλα. Να είναι πολύ καλύτερος του Παναθηναϊκού. Είναι ακόμα νωρίς. Μπορεί να υπάρχουν δέκα βαθμοί διαφορά, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα, ούτε για τον Ολυμπιακό, ούτε για τον ΠΑΟΚ. Διότι υπάρχουν τα play off. Τα πάντα κρίνονται εκεί.
Επίσης, όλο αυτό το πράγμα όταν το οδηγούνε εκεί, κάποιο λόγο θα έχουν. Διαφωνώ με αυτά που άκουσα. Χαλάνε και την αυτοσυγκέντρωση της ομάδας. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Πρέπει να το κρατήσουν και να επενδύσουν. Όταν δίνεις... άλλοθι στους ποδοσφαιριστές για διαιτησίες -το έχω νιώσει και εγώ ως παίκτης- καμιά φορά χάνεις και την αυτοσυγκέντρωση του, γιατί λες... εντάξει, τι να παίξουμε τώρα. Δεν είναι έτσι το πρωτάθλημα. Ούτε στημένη διαιτησία είδα. Αυτή είναι η γνώμη μου.
Δεν ξέρω τι γίνεται τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι ένα πρωτάθλημα, όπως θα θέλαμε να είναι. Αλλά τα τελευταία τρία πρωταθλήματα τα πήρε ο Ολυμπιακός με τεράστια διαφορά.
Καταλαβαίνω ότι είναι ένα αυστηρό πέναλτι. Πολύ αυστηρό! Θα νιώθεις πικραμένος εάν είσαι Ολυμπιακός, γιατί έχεις παίξει και ωραία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο διαιτητής έπαιξε για να χάσει ο Ολυμπιακός. Θα ήθελα να σταθούμε παραπάνω στο παιχνίδι, στο αγωνιστικό.
Εγώ αυτό που βλέπω, αυτό λέω. Θυμίζω ότι δικαίως ο Ολυμπιακός κέρδισε τα τρία τελευταία πρωταθλήματα, δικαίως είναι πρώτος ο Παναθηναϊκός, δικαίως η ΑΕΚ είναι δεύτερη. Αυτό όλο που βλέπουμε με τη βαθμολογία, δεν μου κάνει... ξένο. Όχι μόνο φέτος, Και πέρυσι και πρόπερσι.
Ναι, πρέπει να γίνει καλύτερο το πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γίνονται γνωστά. Ψυχραιμία!"

Υποστήριξη: SilkTech