Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ: Κερδίζουν... κι ας κάθονται

Σάββατο, Ιανουάριος 23, 2021 - 3:32μμ

Ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ μπορεί να έχουν αποσυρθεί από τη «σκηνή», αλλά ακόμη κι έτσι, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, το ζευγάρι κέρδισε 14,5 εκατομμύρια λίρες, χάρη στην εξαιρετική απόδοση που προέκυψε από την πώληση των δικαιωμάτων εικόνας του πρώην Άγγλου μέσου.

Το μέρισμα το 2019 αυξήθηκε κατά 3,4 εκατομμύρια λίρες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με την εταιρεία David Beckham Venture Limited να αναφέρει έσοδα έως και 16,2 εκατομμύρια λίρες για το ίδιο έτος, με μια αύξηση περίπου 600.000 λίρες.

Η εταιρεία διαχειρίζεται τις συνεργασίες του πρώην ποδοσφαιριστή με τη Adidas, τον όμιλο Sands Hotel και το ουίσκι High Club, περιλαμβάνει δε και το μερίδιο του Μπέκαμ στην ομάδα της MLS Ίντερ Μαϊάμι. Η DBVL ανήκει σήμερα 100% στους Μπέκαμ, αφού ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια αγόρασαν το 33% του μεριδίου τους από τον Σάιμον Φούλερ το 2019, για 38 εκατομμύρια.

Όσον αφορά τη Βικτόρια Μπέκαμ, η μάρκα πολυτελείας που φέρει το όνομά της κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 2,5 εκατομμυρίων λιρών φτάνοντας τα 38,3 εκατομμύρια λίρες το 2019, αλλά συνέχισε να χάνει χρήματα. Οι ετήσιες ζημίες προ φόρων της Victoria Beckham Holdings Limited (VBHL) αυξήθηκαν σε 16,6 εκατομμύρια λίρες το 2019, από 12,5 εκατομμύρια το 2018.

Η εταιρεία επισήμανε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της πανδημίας, είχε σημαντική επίδραση στις πωλήσεις του 2020 και το κατάστημα Dover Street έκλεισε για μεγάλο μέρος του έτους. Ωστόσο, οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 20% στο Ηνωμένο Βασίλειο, 36% στην Ευρώπη και 44% στην Αυστραλία.

Και οι δύο εταιρείες αποδίδουν την επιτυχία τους στην παρουσία των ιδρυτών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα 50 εκατομμύρια ακόλουθοι της Βικτόρια Μπέκαμ θα οδηγούσαν το 15% της επισκεψιμότητας στον ιστότοπο της εταιρείας και θα αντιστοιχούσαν στο 10% των εσόδων. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, σύμφωνα με την DBVL, είναι το πιο δημοφιλές άτομο στα κοινωνικά μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με 128 εκατομμύρια οπαδούς παγκοσμίως.

Υποστήριξη: SilkTech