Νόρα Δράκου: Για έκτη φορά παρούσα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης!

Τρίτη, Ιούνιος 14, 2022 - 5:26μμ
Η Νόρα Δράκου

Η Νόρα Δράκου θα μπει αύριο (Τετάρτη, 15.6) στο αεροπλάνο με προορισμό τη Βουδαπέστη, για να λάβει μέρος για έκτη φορά στη καριέρα της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μεγάλο της «όπλο» και «κίνητρο», το Πανελλήνιο Ρεκόρ στα 50μ. ύπτιο με επίδοση 27.96 που σημείωσε στην Αλεξανδρούπολη τον περασμένο Μάρτιο: 

«Κατάλαβα τότε ότι έχω και άλλα περιθώρια και για αυτό συγκινήθηκα μάλιστα πάρα πολύ. Θεωρούσα πλέον ότι έχω φτάσει στα όρια μου. Το ότι μετά από έξι πλέον χρόνια κατάφερα να καταρρίψω το 28:00 που είχα σημειώσει το 2016 ήταν κάτι που με ευχαρίστησε πάρα πολύ», τονίζει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, η κορυφαία πατρινή κολυμβήτρια όλων των εποχών.

Το 2011 στη Σανγκάη πρωτοεμφανίστηκε η Δράκου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Θα ακολουθήσουν οι συμμετοχές το 2013, 2015, 2017, και το 2019: «Το 2011 κατέλαβα την 9η θέση που μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Ξεχωρίζω βεβαίως το Καζάν το 2015 που προκρίθηκα στον τελικό στα 50μ. ύπτιο και πάλι και τερμάτισα στην 8η θέση. Είχε προηγηθεί όμως ένα σοβαρό χειρουργείο στον ώμο  το Σεπτέμβριο του 2013Λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχα αγωνισθεί στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης χωρίς ένεση μάλιστα. Όλοι μου έλεγαν ότι δεν έχω μέλλον, ότι θα τελειώσει η καριέρα μου και άλλα τέτοια. Απέδειξα ότι δεν ήταν έτσι. Γενικά, κάθε φορά που πιστεύω πως φτάνω στα όριά μου, βρίσκω τα αποθέματα και θέτω νέους στόχους. Γενικά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και μετά, δουλεύω μέσα μου πότε θα αποχωρήσω. Πάντα όμως κάτι γίνεται και δεν παίρνω την απόφαση. Να όπως έγινε και φέτος: σημείωσα το Πανελλήνιο ρεκόρ και θα πάω στη Βουδαπέστη με στόχο να το καταρρίψω, να σημειώσω μια επίδοση στα 27.90 που θα μου δώσει πιθανότατα θέση στον ημιτελικό και έχει ο Θεός».

Σε τρία αγωνίσματα θα «πέσει» η Δράκου στην Βουδαπέστη, στα 50-100μ.ύπτιο και στα 100μ. ελεύθερο: «Το καλό μου αγώνισμα είναι το 50άρι ύπτιο. Οι Κινέζες είναι το φαβορί, οι Αμερικανίδες μετά, η απουσία της Ρωσίας αφήνει δυο θέσεις κενές για διάκριση. Αρκετές αθλήτριες είναι κοντά σε χρόνους, και η τύχη μετράει σε τέτοιες περιπτώσεις. Και η εμπειρία βεβαίως. Το πώς θα διαχειριστείς τις καταστάσεις, η ψυχραιμία που θα δείξεις στον προκριματικό ή όσο προχωράς. Εγώ τα έχω ζήσει όλα, το ζητούμενο είναι την ώρα του αγώνα να είμαι ψύχραιμη και χαλαρή. Τότε, θα έρθει και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Μπορώ να σημειώσω το ρεκόρ που θέλω, να το ευχαριστηθώ και εγώ. Και μετά να ακολουθήσουν οι άλλες διοργανώσεις μέχρι το Παρίσι το 2024. Εκεί, θα μπουν οι τίτλοι τέλους».

Υποστήριξη: SilkTech