Νίκος Ηλιόπουλος: "Ο πρωταθλητισμός δεν είναι μόνο μετάλλια"

Σάββατο, Αύγουστος 11, 2018 - 11:22πμ

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Νίκος Ηλιόπουλος μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του, για 6η φορά στην καριέρα του, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής των ανδρών. Δεν παρέλειψε όμως να σταθεί στα προβλήματα που υπάρχουν, και να κάνει κάποιες σημαντικές επισημάνσεις.

Ο κορυφαίος πατρινός γυμναστής στην ιστορία του αθλήματος, δήλωσε στο sportin.gr:

«Είμαι αρκετά ευχαριστημένος με τις επιδόσεις μου στην Γλασκώβη και έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για να ενισχύσω την συνολική προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας. Και στα πέντε όργανα που αγωνίστηκα, τα αποτελέσματα ήταν αρκετά ικανοποιητικά και είμαι σίγουρος ότι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Κατάρ, που ακολουθεί, θα είναι ακόμα καλύτερα. Δεν είχα καμία πτώση και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η δουλειά που πρέπει να ακολουθήσει έχει να κάνει περισσότερο με το «καθάρισμα» των προγραμμάτων και όχι με σοβαρότερα προβλήματα. Ο αγώνας ήταν ομαδικός και κατάφερα να έχω την μεγαλύτερη συνεισφορά στην συνολική βαθμολογία της Ελλάδας. Η 17η θέση δεν είναι η θέση που αξίζει στην Ελλάδα, όμως αυτά έχει ο πρωταθλητισμός. Εγώ θα συνεχίζω πάντα να υπερασπίζομαι την πατρίδα μου ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Δεν είναι ο ρόλος μου να κρίνω την ομάδα και τους συναθλητές μου αλλά μόνο να τους βοηθάω, να πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό για την Ελλάδα. Ξέρω ότι όλοι, από τον «γίγαντα» Βλάσιο Μάρα και τον Λευτέρη Πετρούνια, μέχρι τον νεότερο Αντώνη Τανταλίδη έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αν και δεν προπονούνται κάτω από τις ίδιες συνθήκες και με τα ίδια όργανα όπως οι υπόλοιπες ομάδες των χωρών που έλαβαν μέρος. Άλλωστε δεν είχαμε αρκετό χρόνο να προσαρμοστούμε στην Γλασκώβη ειδικά τα παιδιά που έπρεπε να αγωνιστούν στο έδαφος. Δεν μου αρέσει να κρίνω κανέναν αλλά θα ήθελα όσοι το κάνουν να το κάνουν πολύ προσεχτικά γιατί οι καιροί έχουν αλλάξει και οι περισσότεροι της ομάδας όπως ο Τανταλίδης, ο Χατζηευσταθίου κι εγώ δεν έχουμε κανένα από τα παλιά προνόμια και κίνητρα και θυσιάζουμε τις σπουδές και την επαγγελματική μας αποκατάσταση για να εκπροσωπήσουμε και να τιμήσουμε την χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο. Ο πρωταθλητισμός δεν είναι μόνο μετάλλια, περισσότερο απ όλα είναι η προσπάθεια που κάνουμε να χτίσουμε ένα παράδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας για τα νέα παιδιά αλλά και για τους μεγαλύτερους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την Ελληνική Ομοσπονδία Γυμναστικής για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει, τον προπονητή μου Δημήτρη Ράφτη και την οικογένεια μου. Οφείλω, τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Γιάννη Πάνου αλλά και στην φίλη και φυσικοθεραπευτριά μου Ιωάννα Μαντζώρη που είναι πάντα δίπλα μου!!!».

Υποστήριξη: SilkTech