Νίκη στο φινάλε για τον Άρη

Δευτέρα, Ιανουάριος 14, 2019 - 11:43μμ

Με γκολ του Ματίγια, στις καθυστερήσεις (92') με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Άρης νίκησε τη  Λαμία 1-0 σε αγώνα που έγινε στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στην Θεσσαλονίκη και ανέβηκε βαθμολογικά κερδίζοντας τους τρεις βαθμούς για πρώτη φορά σε εντός έδρας παιχνίδι από τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Άρης ξεκίνησε επιθετικά αλλά στο 8ο λεπτό ατύχησε καθώς έχασε με σοβαρό τραυματισμό τον Μπρούνο Γκάμα ο οποίος και αναγκάστηκε να αποχωρήσει λίγα λεπτά αργότερα από τον αγωνιστικό χώρο.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Άρης δυσκολεύτηκε να βρει διαδρόμους στην αμυντική γραμμή της Λαμίας, οι παίκτες της οποίας χωρίς να παίξουν αμυντικά, ακολούθησαν τακτική αντεπιθέσεων, χωρίς όμως ευκαιρίες για γκολ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Άρης ενέτεινε τις προσπάθειες του και στο 46' μια φάση διαρκείας με πρωταγωνιστή τον Ματέο Γκαρσία δεν καρποφόρησε. αφού απομάκρυναν οι Λαμιείς. Αντίστροφα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην καλή ευκαιρία στο 57΄ όταν σουτ του Μπερτόλιο εκτός μεγάλης περιοχής, με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε ο Κουέστα.

Ο γκολκίπερ του Άρη αναδείχτηκε σε πρωταγωνιστή για την ομάδα του στο 64' όταν αναγκάστηκε σε υπερπροσπάθεια για να διώξει έναν μεγάλο κίνδυνο από την εστία του σε σουτ του Μπερτόλιο. Ο ίδιος παίκτης λίγο αργότερα (71') έχασε μια ακόμα πολύ καλή ευκαιρία, όταν από θέση βολής με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ.

Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο η Λαμία έδειξε τα δόντια της και με πολύ κινητικότητα βγήκε επικίνδυνα σε αντεπιθέσεις, σε αντίθεση με τον Άρη που δεν έβρισκε διαδρόμους και πλησίασε σε μια καλή ευκαιρία στο 66' με τον Ματέο Γκαρσία, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Σαράνοβ.

Ο Άρης έχασε την πιο καλή ευκαιρία του στο 79', όταν ο Ντιγκινί γύρισε από πλάγια την μπάλα στην περιοχή της Λαμίας, αλλά ο Χαμζά Γιουνές, κάτοχος της δεν σημάδεψε σωστά και έχασε την ευκαιρία για το γκολ.

To τέρμα της λύτρωσης όμως για τους Θεσσαλονικείς ήρθε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν το φάουλ που εκτέλεσε ο Ματίγια ξεγέλασε τον γκολκίπερ Σαράνοβ, που δεν είχε καλό οπτικό πεδίο και όταν η μπάλα έσκασε δίπλα του στο χορτάρι ήταν αργά για να την απομακρύνει. Έτσι ο Άρης πήρε μια σημαντική νίκη απέναντι σε μια αξιόμαχη Λαμία.

Άρης (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Ματίγια, Ιντζόγλου, Γκάμα (13΄λ.τρ. Μενέντεθ- 85' Παυλίδης)), Γκαρσία, Μαρτίνες (63' Γιουνές)), Ντιγκινί

Λαμία (Μ. Χάβος): Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέντζο, Μπεχαράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες, Μπερτόλιο (89'  Σκόνδρας), Καραμάνος (85' Ασίγκμπα), Τόμας (63' Επστάϊν), Δημούτσος, Βάντερσον.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech