Νέος θάνατος πυγμάχου μετά από αγώνα - ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή, Ιούλιος 26, 2019 - 1:52μμ

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Μαξίμ Νταντάσεφ άλλος ένας θάνατος πυγμάχου έρχεται να σοκάρει και να προβληματίσει για την ασφάλεια και την τήρηση όλων των προϋποθέσεων για την διεξαγωγή ενός αγώνα.

Ο Ούγκο Σαντιγιάν άφησε την τελευταία του πνοή μετά από το παιχνίδι του με τον Εντουάρντο Χαβιέρ Αμπρέου το οποίο έληξε ισόπαλο.

Μόλις τελείωσε το παιχνίδι ο Σαντιγιάν σήκωσε τα χέρια του θέλοντας να δείξει πεπεισμένος ότι έχει πάρει τη νίκη όμως δευτερόλεπτα αργότερα έδειξε να ζαλίζεται και να έχει προβλήματα ισορροπίας.

Ένα άτομο από τη γωνία του τον βοήθησε να μείνει όρθιος αλλά εκείνος έπεσε στο ρινγκ με τα πόδια του να μην μπορούν να τον κρατήσουν.

Μετά τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο στο οποίο του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και διαπιστώθηκε ότι έχει αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Παρά τις προσπάθειες οι ιατροί δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο θάνατος αυτός έχει προκαλέσει μεγάλο σοκ με πολλούς να κρίνουν την πυγμαχία ως ένα βάναυσο άθλημα. Ωστόσο αποτελεί μεγάλο ζήτημα εάν οι διοργανωτές είχαν λάβει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για το παιχνίδι.

Σε δηλώσεις τους σε ιστοσελίδες της Αργεντινής υποστηρίζουν ότι έγιναν οι εξετάσεις στον εγκέφαλο και δεν βρέθηκε τίποτα ανησυχητικό για την υγεία του 23χρονου.

Υποστήριξη: SilkTech