Νέος πρόεδρος της ΚΑΕ Προμηθέας ο Κώστας Μπακαλάρος - Στο ΔΣ και ο Σοφοκλής Μπίτας

Πέμπτη, Ιούνιος 4, 2020 - 2:25μμ

Νέα σελίδα στην επιτυχημένη ως τώρα πορεία του στο χώρο του μπάσκετ, άνοιξε από σήμερα (4/6) ο Προμηθέας. Ο Κώστας Μπακαλάρος αναλαμβάνει το τιμόνι της διοίκησης της ΚΑΕ, που συμπληρώνει 4 χρόνια ζωής φέτος, ενώ ο Σοφοκλής Μπίτας των Μύλων Αχαΐας είναι το νέο πρόσωπο του ΔΣ της ομάδας.

Σε μία έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις πρότυπες εγκαταστάσεις του συλλόγου στον Καστελλόκαμπο, οι άνθρωποι του Προμηθέα, προεξέχοντος του Βαγγέλη Λιόλιου, παρουσίασαν το νέο διοικητικό σχήμα της ΚΑΕ, το οποίο και εμπλουτίστηκε με δύο νέα πρόσωπα.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος επικεντρώνεται στην διεκδίκηση της προεδρίας της ΕΟΚ, μένοντας πάντα κοντά στον Προμηθέα και πρόεδρος της Ερασιτεχνικής υποδέχθηκε τον Κώστα Μπακαλάρο σαν νέο πρόεδρο του ΔΣ της ΚΑΕ και νέο μέλος τον Σοφοκλή Μπίτα, ο οποίος στο παρελθόν ήταν διοικητικός ηγέτης της μπασκετικής ομάδας του Γλαύκου.

Το παρόν στην παρουσίαση του νέου σχήματος ήταν και ο απερχόμενος πρόεδρος της ΚΑΕ, Χρήστος Μήλας, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του εκπροσώπου της ομάδας στην ΕΣΑΚΕ αλλά και ο Θανάσης Τριανταφυλλίδης ο οποίος αναβαθμίζεται στη θέση του διευθύνοντος συμβόλου.

Και οι πέντε άνδρες στάθηκαν στην οικογένεια του Προμηθέα που μεγαλώνει, με στόχο τις νέες μεγαλύτερες επιτυχίες, στις πρώτες του δηλώσεις.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες τοποθετήσεις της σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ με θέμα τις διοικητικές εξελίξεις στην ΚΑΕ παρέθεσαν σήμερα 4 Πέμπτη Ιουνίου οι άνθρωποι του Προμηθέας Πάτρας, στην αίθουσα VIP του Promitheas Park.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε το νέο διοικητικό σχήμα της ΚΑΕ, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ ΑΕ.», Κώστα Μπακαλάρο να γίνεται ο νέος Πρόεδρος της ΚΑΕ «Προμηθέας Πάτρας».

Διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Θανάσης Τριανταφυλλίδης, ενώ ο Χρήστος Μήλας παραμένει στο ΔΣ ως μέλος και αναλαμβάνει τη θέση του εκπροσώπου της ΚΑΕ στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Νέο πρόσωπο στη Διοίκηση της ΚΑΕ και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ», Σοφοκλής Μπίτας.

Την συνέντευξη άνοιξε ο πρόεδρος του ΑΣΠ Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος, που είπε τα εξής: "Η συνέντευξη δεν ήταν, στην πραγματικότητα, και  πολύ εκτακτη, γιατί αφορά σε πράγματα που σχεδιάζουμε εδώ και καιρό. Ο Προμηθέας, έχει πολλά χρόνια παρουσίας, πλέον, στο μπασκετικό στερέωμα, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια αγωνίζεται στην Basket League και σε όλο αυτό το διάστημα χαιρόμαστε που η ομάδα έχει εξαιρετική πορεία αγωνιστικά και αυτό είναι αποτέλεσμα, κυρίως, των ανθρώπων της ομάδας. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που ενώνουν το παρελθόν με το παρόν και σχεδιάζουν το μέλλον. Νιώθω ένα μικρό κομμάτι της ομάδας. Υπάρχουν άνθρωποι που αγωνιούν και προσπαθούν κάθε μέρα για το καλύτερο του σωματείου, που εξελίσσεται και γίνεται σιγά-σιγά ένας οργανισμός. Όπως προανέφερα, τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα είχε επιτυχίες, αλλά το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι οι αγωνιστικές επιτυχίες. Είναι, μεν, σημαντικά η καλή πορεία στο Basketball Champions League και στο 7DAYS EuroCup και η συμμετοχή στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά δεν είναι αυτό το μεγάλο ζητούμενο. Ο Προμηθέας εκφράζει ένα κομμάτι της αθλητικής κοινωνίας.

Θέλω να καλωσορίσω νέους ανθρώπους, γνώριμους από παλιά, που πλέον, μπαίνουν ενεργά και στο διοικητικό κομμάτι. Ν’ αναφερθώ πρώτα στους πιο παλιούς: ο Χρήστος Μήλας έχει περάσει από όλα τα στάδια. Ήταν παίκτης, προπονητής και πρόεδρος. Ο ρόλος που διετέλεσε ήταν καθοριστικός, βοήθησε τα μέγιστα στην πορεία μας, ήταν ο νους και η ψυχή της ΚΑΕ σε ότι γινόταν και παραμένει ενεργό κομμάτι, αναλαμβάνοντας να μας εκπροσωπεί στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Ο Θανάσης Τριανταφυλλίδης έχει, επίσης, προσφέρει στο Σύλλογο από διάφορα πόστα και θα είναι στο εξής ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην ΚΑΕ.

Η ομάδα κάνει βήματα μπροστά, είμαστε πολύ χαρούμενοι. Μαζί μας διοικητικά θα είναι ο Κώστας Μπακαλάρος σε μια θέση ευθύνης. Σύσσωμο το Δ.Σ. του προτείναμε τη θέση του Προέδρου στην ΚΑΕ και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. αποδέχθηκε αυτή την πρόσκληση και Νέος Πρόεδρος της ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας θα είναι ο Κώστας Μπακαλάρος.

Στο Δ.Σ. νέο μέλος θα είναι και ο Σοφοκλής Μπίτας, ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί στο παρελθόν ενεργά με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και συνεχίζει μαζί μας, κοντά στην ομάδα, που μεγαλώνει για να φτάσει εκεί που ονειρευόμαστε. Μέσα από τον υγιή  αθλητισμό μπορούμε να πετύχουμε πράγματα που φαίνονται αδύνατα. Θα είμαι πάντα δίπλα στην ομάδα, αλλά, πλέον, αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές".

Το λόγο, στη συνέχεια, πήρε ο πρώην Πρόεδρος της ΚΑΕ (και νυν μέλος του ΔΣ κι εκπρόσωπος του Προμηθέα στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε), Χρήστος Μήλας, που ανέφερε τα εξής: "Σημαντικοί άνθρωποι της πόλης έρχονται μαζί μας να συνεχίσουμε κάτι που θεωρώ πως προσπαθήσαμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεν είναι κάτι που το κάνουμε εύκολα στον Προμηθέα, αλλά όταν κάποιοι άνθρωποι μας έχουν δείξει ότι θέλουν να βοηθήσουν και να προσφέρουν, είναι μεγάλη μας τιμή να τους καλωσορίζουμε στην παρέα μας. Αυτή η παρέα μεγαλώνει, βάζουμε τις βάσεις και δημιουργούμε τις συνθήκες για ν’ αλλάξουμε επίπεδο. Θέλουμε να κάνουμε βήματα παραπάνω.

Φιλοδοξώ να ζήσουμε ακόμα μεγαλύτερες στιγμές με τον Προμηθέα και αυτές οι κινήσεις απεικονίζουν τι θέλουμε να κάνουμε, κάτι που θα φανεί πιο έντονα τον ερχόμενο καιρό. Είμαστε χαρούμενοι γιατί έρχονται κοντά μας άνθρωποι με με τεράστια εμπειρία και θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν για να πετύχουν στους ρόλους τους. Τα επόμενα χρόνια θα δούμε στον Προμηθέα, πολύ ωραία πράγματα".

Υποστήριξη: SilkTech