Το νέο 'Santiago Bernabéu' θα εξαφανίζει το χορτάρι (BINTEO)

Κυριακή, Μάιος 17, 2020 - 8:00πμ

Tο νέο 'Santiago Bernabeu', ένα έπος 796 εκατ. ευρώ, θα προστεθεί στα αρχιτεκτονικά κτίρια της Μαδρίτης αποτελώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά στάδια στον κόσμο.

Ο τρόπος που θα 'ντυθεί' περιμετρικά (στην εξωτερική επένδυση με ατσάλι, θα τοποθετηθούν ειδικές βάσεις με τεχνολογία LED)και η ανασυρόμενη οροφή του θα είναι δύο από τα πλέον ευδιάκριτα χαρακτηριστικά του, αλλά το καλύτερα κρυμμένο μυστικό στο σύλλογο αφορά τον εσωτερικό χώρο του γηπέδου: το project που είναι ήδη σε εξέλιξη για να κάνει το νέο 'Santiago Bernabéu' ένα γήπεδο με πτυσσόμενο γκαζόν.

Στην πραγματικότητα, μέσα στη νέα φιλοσοφία ενός πολυλειτουργικού σταδίου, ήταν απαραίτητο να υπάρχει ο τρόπος αφαίρεσης του αγωνιστικού χώρου μέσα σε λίγα λεπτά. Το γεγονός νέο 'Bernabéu' θα χρησιμοποιείται και για άλλες εκδηλώσεις, ειδικά συναυλίες, ακόμη και για αγώνες μπάσκετ μελλοντικά!

Τότεναμ και Σάλκε ήδη διαθέτουν στα νέα τους γήπεδα την τεχνολογία που τους επιτρέπει να βγάζουν εκτός εγκαταστάσεων τον αγωνιστικό χώρο. Στην περίπτωση της Ρεάλ αυτό δεν μπορεί να γίνει, γι' αυτό και αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί τεχνολογία τέτοια που θα μετακινεί τον αγωνιστικό χώρο εντός του σταδίου.

Η αποθήκευση του δεν είναι απλό εγχείρημα, καθώς πρέπει να γίνεται στη σωστή θερμοκρασία και τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να τον διατηρεί σε άριστη κατάσταση. Ουσιαστικά θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα είδος 'θερμοκηπίου' στο υπέδαφος του γηπέδου, δομή που θα χρειαστεί να γίνει με πολλή προσοχή για να μην προκαλέσει φθορές. Μην ξεχνάμε πως το 'Bernabeu' βρίσκεται στην καρδιά της πόλης.

Το νέο 'Santiago Bernabéu' θα εξαφανίζει το χορτάρι για συναυλίες και... μπάσκετ

Στόχος της Ρεάλ είναι να δημιουργήσει ένα γήπεδο, το οποίο θα είναι ανοικτό όλη την εβδομάδα και 24 ώρες την ημέρα, όπου θα φιλοξενούνται μια σειρά από εκδηλώσεις χωρίς να ταλαιπωρείται ο αγωνιστικός χώρος. Καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τόσο του συλλόγου όσο και των επισκεπτών του.

Υποστήριξη: SilkTech