Νέα προσπάθεια για πίστα F1 στον Βόλο

Τρίτη, Ιούλιος 21, 2020 - 10:00μμ
Η μακέτα του αυτοκινητοδρομίου στην Χαλανδρίτσα

Πολλές φορές στο παρελθόν έχει προταθεί και διερευνηθεί (έστω σε αρχικό στάδιο) η δημιουργία πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού, υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα, με ευγενή πόθο την ένταξη ενός ελληνικού γκραν πρι στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας FIA.

Να θυμίσουμε τα τελευταία χρόνια έχουν προταθεί εκτάσεις στην Χαλανδρίτσα (Αχαΐα), όπου και ετοιμάστηκε η έκταση για αυτοκινητοδρόμιο, τον Ορχομενό, ακόμη και εντός Αττικής, στη Δραπετσώνα (στα Λιπάσματα).

Με αφορμή και την τελευταία βαρύτητα που έχει δοθεί στην υποστήριξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως τουριστικού εργαλείου, μια νέα πρόταση έχει ξεκινήσει να διερευνάται, αυτή τη φορά σε μια νέα περιοχή, η οποία δεν είχε προταθεί στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κος Αγοραστός, βρίσκεται σε αρχικό στάδιο η διερεύνηση της ιδέας δημιουργίας πίστας υψηλών προδιαγραφών στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου.

Προκαταρκτικά, διερευνάται μια έκταση 1.000 στρεμμάτων, στην περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, καθώς κάθε πίστα που φιλοδοξεί να προσελκύσει υψηλού επιπέδου διοργανώσεις πρέπει να βρίσκεται σε κοντινή γειτνίαση με αεροδρόμιο.

ΠΗΓΗ: https://bizness.gr

Ετσι είναι σήμερα η διαμορφωθείσα, εδώ και μια τουλάχιστον 20ετία, έκταση στην περιοχή Ρέντες Χαλανδρίτσας

Υποστήριξη: SilkTech