Νέα νίκη η Παναχαϊκή, 2-0 τον ΟΦΙ και τώρα Κηφισιά...

Κυριακή, Ιανουάριος 8, 2023 - 4:43μμ
Δίκαιο 2-0

Με μεγάλο σκόρερ τον Λόρι Κέρι που σκόραρε δις η Παναχαϊκή νίκησε (8/1) εντός έδρας 2-0 τον ΟΦ Ιεράπετρας στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League 2 και θα πάει με άλλν αέρα στο ντέρμπι κορυφής της επόμενης αγωνιστικής με την πρωτοπόρο και "χαιδεμένη πολλών" Κηφισιά.

Η Παναχαϊκή ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο μέρος και θα μπορούσε να είχε σκοράρει περισσότερα του ενός γκολ απέναντι στον ΟΦΙ. Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήταν με την προσπάθεια του Αλεξόπουλου που απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Κυρίτσης, όμως η πίεση των γηπεδούχων έφερε το 1-0 στο 36' με τον Κέρι, ο οποίος με μια ωραία ενέργεια έδωσε το προβάδισμα στην Παναχαϊκή. Η ομάδα της Πάτρας συνέχιζε να έχει την υπεροχή. έχοντας ακόμα μια ευκαιρία με τον Μυτίδη λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Αυτός που «καθάρισε» τη νίκη για τους Αχαιούς ήταν ξανά ο Κέρι, ο οποίος στο 76' με διπλή προσπάθεια έγραψε το τελικό 2-0 που ανέβασε την Παναχαϊκή στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Παναχαϊκή (Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Τοπάλ, Τσακμάκης, Ρουγκάλας, Στεργίδης (65′ Τριμμάτης), Κωνσταντακόπουλος, Τσιάρας (75′ Λινάρδος), Αλεξόπουλος, Κέρι (81′ Π. Καρακλάιτς), Ν. Καρακλάιτς (65′ Μπουρλάκης), Μυτίδης (81′ Σίλβα)
ΟΦ Ιεράπετρας (Διγκόζης): Κυρίτσης, Καραγιάννης, Στάμου, Ίτσιος, Ζήσης, Χιμένεθ (67′ Γκομπερβίγιε), Καλλιτσουνάκης, Μηλιώτης, Μούλερ (67′ Παπαδάκης), Βουό, Μπλανκ Καζάου (81′ Καραμπέτσος)

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 10ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου:

Σάββατο 7/1
Επισκοπή - Καλλιθέα (Δεν ξεκίνησε)
Ολυμπιακός Β' - Κηφισιά (Διακοπή)
Ηρόδοτος - ΑΕΚ Β' (Δεν ξεκίνησε)
Καλαμάτα - ΠΑΟ Ρουφ 3-0

Κυριακή 8/1
Χανιά - Προοδευτική 2-0
Παναχαϊκή - ΟΦ Ιεράπετρας 2-0
Απόλλων Σμύρνης - Αιγάλεω 0-0
Ρεπό: Ηλιούπολη

Βαθμολογία

1. Κηφισιά 21 (7 ματς)
-----------------------------
2. Παναχαϊκή 21 (10 ματς)
3. Απόλλων Σμύρνης 20 (9 ματς)
4. ΟΦ Ιεράπετρας 18 (9 ματς)
5. Καλαμάτα 17 (9 ματς)
6. Καλλιθέα 16 (7 ματς)
7. Χανιά 16 (9 ματς)
8. Ηλιούπολη 14 (9 ματς)
9. Αιγάλεω 11 (10 ματς)
10. Ολυμπιακός Β' 8 (8 ματς)
11. ΑΕΚ Β' 8 (8 ματς)
------------------------------
12. Προοδευτική 6 (9 ματς)
13. Ηρόδοτος 3 (8 ματς)
14. Επισκοπή 2 (7 ματς)
15. ΠΑΟ Ρουφ 0 (9 ματς)

Επόμενη αγωνιστική (11η)

Παρασκευή (13/1)
ΑΕΚ Β' - Ολυμπιακός Β'

Σάββατο (14/1)

Κηφισιά - Παναχαϊκή

Κυριακή 15/1
ΠΑΟ Ρουφ - Απόλλων Σμύρνης
Αιγάλεω - Ηλιούπολη
ΟΦ Ιεράπετρας - Χανιά
Προοδευτική - Επισκοπή

Δευτέρα 16/1
Καλλιθέα - Καλαμάτα

Ρεπό: Ηρόδοτος

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΠΟ

Η νέα αποχώρηση του Ολυμπιακού Β από το γήπεδο, αλλά και οι τραγικές καταστάσεις που βιώνουν άλλες ομάδες της Superleague 2, η σκανδαλώδης εύνοια σε κάποιες, καλή ώρα η Κηφισιά, με αποτέλεσμα να μη διεξαχθούν δύο χθεσινά (7/1) παιχνίδια, προκάλεσαν την αντίδραση της ΕΠΟ. Στην τοποθέτησή της η ΕΠΟ αναφέρει:
Σε σχέση με τα όσα έγιναν στη χθεσινή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα εξής.
"Η Ε.Π.Ο. παρακολουθεί με προσοχή τα όσα γίνονται στο Πρωτάθλημα της Super League 2. Οι εξελίξεις και τα όσα συνέβησαν και στη χθεσινή αγωνιστική θα εξεταστούν με προσοχή και εφόσον κριθεί αναγκαίο η Ε.Π.Ο. ως ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου στη Ελλάδα θα παρέμβει. Σε κάθε περίπτωση, η Ε.Π.Ο. θα λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για τη διασφάλιση του αθλήματος του ποδοσφαίρου και την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 2"

Αμέσως μετά ο προπονητής της Παναχαϊκής προχώρησε σε δηλώσεις.
Όπως είπε χαρακτηριστικά : «Ήταν ένα παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Εμείς δουλέψαμε πολύ στις στατικές φάσεις και τα καταφέραμε πολύ καλά. Ξέροντας ότι έχουμε δουλέψει αρκετά, γνωρίζαμε ότι θα πετύχουμε το γκολ και όπως το είχαμε σχεδιάσει έτσι πήγε το παιχνίδι. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, που μας δίνει το δικαίωμα να βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις και να κρατάμε την ελπίδα μας πολύ ψηλά.»
Τόνισε επίσης πως: «Κερδίσαμε δίκαια, κοιτάμε να μπαίνουν πολλοί ποδοσφαιριστές και να έχουν χρόνο στο παιχνίδι, πιστεύω πολύ σε όλα τα παιδιά και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, αρκεί ο ένας να θυσιάζεται για τον άλλο και να έχουμε στο μυαλό μας ότι πάνω από όλα είναι η Παναχαϊκή, είμαστε μια γροθιά. Συγχαρητήρια και στους παίκτες αλλά και στον κόσμο που είχε υπομονή, μας βοήθησε κι έτσι θέλουμε με τη φωνή του να μας δίνει τη βοήθειά του σε όλα τα παιχνίδια. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι.»
Ο Κέρη Λ. δήλωσε πως: «Παίζαμε με μια συμπαγή ομάδα, που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, είμασταν προσηλωμένοι στο πλάνο του coach. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας βοήθησε με το χειροκρότημά του.»
Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Η ΠΑΕ Παναχαϊκή θέλει να συγχαρεί την διαιτητική τετράδα της χθεσινής αναμέτρησης με τον ΟΦ Ιεράπετρας, των κυρίων Περράκη Κωνσταντίνο (ΕΠΣ Αθηνών), τους βοηθούς Καλαμπόκη Κωνσταντίνο (ΕΠΣ Αιτ/νίας), Θανασιά Αθανάσιο(ΕΠΣ Ηπείρου) και Ρούτση Ιωάννη (ΕΠΣ Κορινθίας), για την άψογη διαιτησία καθ'όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, στο 10o παιχνίδι του πρωταθλήματος της Betsson Super League 2".

Υποστήριξη: SilkTech