Νέα μεγάλη διεθνής διοργάνωση στην Πάτρα-Έρχεται το Πανευρωπαϊκό Νέων στην τοξοβολία

Δευτέρα, Απρίλιος 23, 2018 - 1:57πμ

Η Πάτρα φέτος είναι η πρωτεύουσα των μεγάλων διοργανώσεων. Τα περισσότερα πανελλήνια πρωταθλήματα διεξάγονται στην πόλη μας ενώ δεν λείπουν και μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Μία ακόμα εξ αυτών θα διεξαχθεί στην Πάτρα στα μέσα του φετινού καλοκαιριού. Το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στην τοξοβολία θα φιλοξενηθεί στην πρωτεύουσα της Αχαΐας από τις 26 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου.

Η πόλη έχει πάρει άριστα στις διοργανώσεις της μέχρι τώρα και τα κέρδη στην τοπική κοινωνία είναι μεγάλα, κυρίως στην ταλαιπωρημένη οικονομία, με μεγάλο στόχο βέβαια, τους Παράκτιους Μεσογειακούς στο τέλος του καλοκαιριού του 2019.

Το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τοξοβολίας αναμένεται να φέρει πάλι στην Πάτρα χιλιάδες αθλητές και συνοδούς και αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις της χρονιάς στο άθλημα.

 Το sportin.gr μίλησε με τον Πατρινό πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας τοξοβολίας, Πέτρο Συναδινό που σχολίασε το νέο μεγάλο τουρνουά που θα διοργανώσει η Πάτρα.

«Είναι μία σπουδαία διοργάνωση που θα αποτελέσει και τα προκριματικά της Ολυμπιάδας Νέων που θα διεξαχθεί στο τέλος του καλοκαιριού.

Έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή πάνω από 500 αθλητές από 40 χώρες, ενώ είναι ακόμα ανοιχτές οι συμμετοχές».

 Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στάθηκε στα κριτήρια που έφεραν το Ευρωπαϊκό στην Πάτρα:

«Η πόλη έχει αρκετά σωματεία και έμπειρους ανθρώπους γύρω από το άθλημα. Ήταν καταλυτικός ο λόγος που επιλέγει η Πάτρα για να διοργανώσει τους αγώνες.

Όπως και εξαιρετικά σημαντική ήταν η συμβολή του Δήμου, ο οποίος παρείχε βοήθεια αλλά και το Παμπελοποννησιακό στάδιο που θα γίνει η πρώτη φάση των αγώνων.

Υπάρχει υπόσχεση και από την Περιφέρεια, ότι θα συμβάλει όπου χρειαστεί σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση».

Τα προκριματικά των αγώνων θα διεξαχθούν στο Παμεπλοποννησιακό Στάδιο, ενώ η τελική φάση θα γίνει στο Νότιο Πάρκο, όπου και θα ολοκληρωθεί η μεγάλη γιορτή.

Ο Πέτρος Συναδινός τόνισε την ανάγκη της συνεισφοράς όλης της πόλης για την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού αλλά και όλων των μεγάλων αγώνων.

«Θέλει συντονισμό και προσπάθεια από όλη την πόλη. Πέρα από τον αθλητικό τομέα πρέπει να βοηθήσει όλη η κοινωνία για να γίνονται μεγάλη αγώνες.

Από την αστυνομία και τον απαραίτητο συντονισμό μέχρι τους χορηγούς που θα στηρίξουν την διοργάνωση».

Η τοξοβολία είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες με την Ελλάδα να έχει μεγάλη παράδοση και την Πάτρα να αποτελεί μέρος αυτής.

Υποστήριξη: SilkTech