Νέα βίντεο, ευρήματα και πειστήρια, προστίθενται καθημερινά στις αποκαλύψεις για τα τραγικά γεγονότα που οδήγησαν τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας στον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή.
Μέσα από το προανακριτικό υλικό και τα όσα δήλωσαν ενόρκως οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση καταστολής της δράσης των Κροατών χούλιγκαν -δυστυχώς αφού είχε γίνει το κακό- αλλά και αυτόπτες μάρτυρες, φωτίζεται το τελευταίο σκέλος της δραματικής ημέρας.
Παράλληλα, διεξάγεται και η ΕΔΕ ώστε να εντοπιστούν τα λάθη και οι υπεύθυνοι για την ολιγωρία που επέδειξε, για σχεδόν 24 ώρες, η ΕΛ.ΑΣ..
Πέντε οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του Μιχάλη
Η έμφαση, βεβαίως, δίνεται στην αναζήτηση του ατόμου που έδωσε το δολοφονικό χτύπημα.
Οι έρευνες των αρχών έχουν οδηγήσει σε πέντε βασικούς υπόπτους. Πρόκειται για έναν Κροάτη, έναν Αλβανό και τρεις Έλληνες. Ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους, είχαν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ως ύποπτοι για τη δολοφονία. Οι δύο από τους Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.
Οι καταθέσεις αστυνομικών για τη δολοφονία του Μιχάλη
Το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της δολοφονικής επίθεσης από Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, περιγράφουν μέσα από τις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί που ήταν στο σημείο.
Το «Θέμα» έφερε χθες στη δημοσιότητα την κατάθεση αστυνομικού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ: «Περί ώρα 22:45 της 7/8/2023 κατόπιν εντολής του Κέντρου Ασφαλείας κινηθήκαμε από Αλεξάνδρας και Πατησίων από κοινού με το Δ-4 Επόπτη της ομάδας ΔΡΑΣΗ με κατεύθυνση τον ΗΣΑΠ ''Πευκάκια'', προκειμένου να εντοπίσουμε άτομα, περίπου 120, μαυροφορεμένα, κινούμενα ομαδικά και έχοντας στα χέρια τους καδρόνια, πιθανόν οπαδοί. Πριν αφιχθούμε στον ΗΣΑΠ ''Περισσός'' αντιληφθήκαμε τα ανωτέρω άτομα, τα οποία είχαν αποβιβαστεί από τον ΗΣΑΠ, πέρασαν τη λεωφόρο Ηρακλείου και κινήθηκαν προς Νέα Φιλαδέλφεια, μέσα από χωμάτινο οδόστρωμα, παράλληλο της οδού Παπαναστασίου. Εμείς κινηθήκαμε παράλληλα στην οδό Παπαναστασίου, έχοντας οπτική επαφή με τα άτομα, μπήκαμε εντός αλσυλλίου, στην οδό Λυκούργου.
Τα άτομα εν συνεχεία κατέβηκαν την οδό Μαραθώνος και στη συμβολή της Μαραθώνος με την οδό Σεβαστείας μπήκαμε πίσω από τα άτομα και τα ακολουθούσαμε σε μία απόσταση 50 μέτρων. Εν συνεχεία τα άτομα κινήθηκαν στην οδό Λεύκης, ενώ εμείς κατόπιν εντολής του τμήματος Ασφαλείας παραμείναμε στο σημείο δίνοντας εικόνα και αναμένοντας ενισχύσεις. Τα άτομα αυτά κινήθηκαν επί της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και ενεπλάκησαν με άτομα, οπαδούς αντίπαλης ομάδας… Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και ώρα 23:15 προσήλθε η ΔΡΑΣΗ 30 για ενίσχυση. Κατόπιν, με εντολή του Κέντρου Ασφαλείας, κινηθήκαμε παράλληλα των ατόμων, τα οποία άρχισαν να διασπώνται σε διάφορες κατευθύνσεις».
Έτερος αστυνομικός δήλωσε: «Ώρα 23:25 της 07/08/2023 λάβαμε εντολή από το Κέντρο Ασφαλείας, να ενσωματωθούμε με την ΟΠΚΕ Κ-223, επί της οδού Ανθέων για εντοπίσουμε στα πέριξ στενά, άτομα – οπαδούς οι οποίοι συμμετείχαν σε επεισόδια που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο εξωτερικά του γηπέδου ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ στη Φιλαδέλφεια Αττικής. Κατά την περιπολία μας στο ανωτέρω σημείο και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Προμπονά και Αριοβαρζανού, εντοπίσαμε περί τα 150 άτομα με σκουρόχρωμα ρούχα και καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και καπέλα, τα οποία στη θέα μας κατευθύνθηκαν επί της οδού Αριοβαρζανού.
Στη συνέχεια στη συμβολή Αριοβαρζανού και Ανθέων αποκλείστηκαν από τον ΔΡΑΣΗ Δ4 και ομάδες ΔΡΑΣΗ Δ30 και Δ33, οι οποίες κινούνταν από κοινού και οδήγησαν τα άτομα επί της οδού Ανθέων. Στο σημείο αυτό ενσωματωθήκαμε με τις ανωτέρω ομάδες ΔΡΑΣΗΣ, οι οποίες μας ενημέρωσαν ότι τα εν λόγω άτομα συμμετείχαν στα προαναφερόμενα επεισόδια. Κινούμενοι επί της Ανθέων τα άτομα αυτά κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μας και ενήργησαν επίθεση σε βάρος μας με αποτέλεσμα εμείς να κάνουμε χρήση δύο (2) δακρυγόνων και δύο (2) χειροβομβίδων Κρότου-Λάμψης με ασφαλές τρόπο με σκοπό να απωθήσουμε και με τακτική να ακινητοποιήσουμε τα άτομα, τα οποία εγκλωβίστηκαν έξωθεν πολυκατοικίας επί της οδού Ανθέων 2, όπου ακινητοποιήθηκαν και δεσμεύτηκαν. Από κοινού με τον ΔΡΑΣΗ 4, τη ΔΡΑΣΗ 30 & ΔΡΑΣΗ 33».
ΓΙΑΤΡΟΣ
Συγκλονίζει ο γιατρός που κλήθηκε να παρακολουθήσει επί δύο μέρες στον "Ερυθρό Σταυρό" τη μητέρα του 29χρονου που δολοφονήθηκε στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας.
Υπενθυμίζεται πως η μητέρα του Μιχάλη, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε καρδιολογική κλινική, ενώ μετά από πλήρη καρδιολογικό έλεγχο έλαβε εξιτήριο.
Ο δρ. Γιάννης Τσιαφούτης, επεμβατικός καρδιολόγος, διευθυντής της Β' Καρδιολογικής κλινικής στο Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ. ήταν αυτός που, όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook, την παρακολουθούσε επί δύο ημέρες.
Η ανάρτησή τους για τις στιγμές που βίωσε δίπλα της και τον διάλογο που είχαν συγκλονίζει:
Ντράπηκα να την κοιτάξω .. η μάνα του Μιχαλη ήταν ασθενής μου για δυο μέρες μετά από τόσο στρες .. εχθές που ήρθαμε λίγο πιο κοντά δεν μπόρεσα να πω πολλά .. πρέπει να βγω, έχω να ταχτοποιησω μου είπε ..
ήθελα να της ζητήσω συγγνώμη .. ίσως είχαμε βρεθεί κοντά σε κάποιο γήπεδο ..
της έκανα εξιτήριο , είχε να ταχτοποιησει .. ντροπή μόνο για όλους ..
ΕΝΤΑΣΗ
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου βρίσκονται οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι για την φονική επίθεση από την οποία επήλθε η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον των τριών ανακριτών προκειμένου να απολογηθούν. Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί τις τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά πλημμεληματικές.
Τα μέτρα και σήμερα στα δικαστήρια είναι δρακόντεια, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται εντός των δικαστηρίων ενώ οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με δύο μπλε κλούβες της αστυνομίας. Από τις 12:30 περίπου, οπαδοί της ΑΕΚ έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων μετά από το χθεσινό κάλεσμα των οργανωμένων, πριν την κηδεία του 29χρονου που θα τελεστεί στις 17:00 στην Ελευσίνα.
Πριν λίγο δημιουργήθηκε ένταση με τους οπαδούς της Ένωσης να πετούν μπουκάλια και αντικείμενα προς την αστυνομία, αλλά και τους δημοσιογράφους που βρίσκονται συγκεντρωμένοι.
ΑΠΟΛΟΓΙΑ
Ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι οι απολογίες των 105 συλληφθέντων για την επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια
Το κατώφλι των Ανακριτών θα περάσουν στις 12 το μεσημέρι οι πρώτοι κατηγορούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, υπόλογοι για βαριά αδικήματα. Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.
Σήμερα πρόκειται να απολογηθούν οι τρεις πρώτες ομάδες κατηγορουμένων που θα οδηγηθούν ενώπιον των τριών Ανακριτών που ορίστηκαν για την υπόθεση. Ενώπιον των δικαστικών λειτουργών αναμένεται να βρεθούν περίπου 30 από τους κατηγορούμενους ανά ομάδες των 10 έως 12 ατόμων σε καθένα Ανακριτή
Οι 105 κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς κά.
Να σημειωθεί ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους, καθώς ο δράστης του εγκλήματος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα της:
εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)
ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα)
έκρηξης (κακούργημα)
κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα)
καθώς και τα πλημμελήματα:
διατάραξη κοινής ειρήνης
επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή
φθορά ξένης ιδιοκτησίας
βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)
παράνομη οπλοφορία
οπλοχρησία
κατοχή φωτοβολίδων
Σήμερα η κηδεία του 29χρονου Μιχάλη
Στις 17:00 στο Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ελευσίνα, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.
Κάλεσμα για συμμετοχή στην κηδεία έκανε η «Original 21» ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, μέλος της οποίας ήταν και ο Μιχάλης Κατσούρης. Με ανάρτησή της καλεί όλο τον κόσμο της ΑΕΚ να αποχαιρετήσει τον 29χρονο με προσυγκέντρωση στις 12:30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων: «Για να πάμε όλοι μαζί στον Μιχάλη μας!».
ΒΙΝΤΕΟ
Συγκλονίζουν και οι σημερινές (11.8.2023) αποκαλύψεις από τη μοιραία νύχτα της 7ης Αυγούστου, όπου ο άτυχος Μιχάλης έχασε τη ζωή του έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας.
Η αστυνομία έχει συλλέξει δεκάδες βίντεο από κάμερες ασφαλείας αλλά και από χρήστες του διαδικτύου που δείχνουν την κάθοδο των Κροατών χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια και αναλύει όλα τα στοιχεία, ώστε να καταλήξει στο ποιος ήταν αυτός που έδωσε τη θανατηφόρα μαχαιριά στον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται βίντεο όπου έχει καταγραφεί το μοιραίο χτύπημα στον 29χρονο Μιχάλη.
Μάλιστα, μέσα στο βαρύ κατηγορητήριο για τους 105 συλληφθέντες βρίσκονται και φωτογραφίες από το βίντεο, όπου έχει καταγραφεί το χτύπημα.
Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται ο Μιχάλης τη στιγμή που έχει δεχτεί το χτύπημα.
ΑΠΟΛΟΓΙΑ
Λίγο μετά τις 10:30 έφτασαν στην Ευελπίδων, οι πρώτοι χούλιγκανς που θα απολογηθούν σήμερα ενώπιον Ανακριτή για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας.
Σε ομάδες θα απολογούνται μέχρι την Κυριακή το βράδυ οι 105 κατηγορούμενοι, ενώ σήμερα αναμένεται να βρεθούν απέναντι στον Ανακριτή οι πρώτοι 30 από τους χούλιγκανς.
Ήδη οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον των τριών ανακριτών προκειμένου να απολογηθούν. Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά πλημμεληματικές. Τα μέτρα και σήμερα στα δικαστήρια είναι δρακόντεια, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται εντός των δικαστηρίων ενώ οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με δύο μπλε κλούβες της αστυνομίας.