Nations League: Η μεγάλη ευκαιρία της Εθνικής

Τετάρτη, Μάρτιος 4, 2020 - 11:52πμ

Αντιπάλους που (σε θεωρητικό επίπεδο) είναι απολύτως στα... μέτρα της, έβγαλε η κληρωτίδα του επόμενου Nations League, για την εθνική ομάδα της Ελλάδας.

Η «γαλανόλευκη», που δεν ανταπεξήλθε στην προηγούμενη διοργάνωση και «υποβιβάστηκε» στην τρίτη κατηγορία, κληρώθηκε ως επικεφαλής στον 3ο όμιλο της League C, με αντιπάλους τη Σλοβενία, τη Μολδαβία και το Κόσοβο και σίγουρα φαντάζει (σε πρώτη φάση) το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης, που θα της επιτρέψει να ανέβει ξανά κατηγορία (League B) στην επόμενη διοργάνωση.

Οι αγώνες των ομίλων του επόμενου Nations League θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες:

-1η και 2η αγωνιστική: Από 3 έως 8 Σεπτεμβρίου 2020.

-3η και 4η αγωνιστική: Από 8 έως 13 Οκτωβρίου 2020.

-5η και 6η αγωνιστική: Από 12 και 17 Νοεμβρίου 2020.

Οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν τη σειρά των αγώνων, στην πρώτη θέση των ομίλων τους στην League A, θα αγωνιστούν στα τελικά του UEFA Nations League τον Ιούνιο του 2021, προκειμένου να προκύψει η πρωταθλήτρια ομάδα της διοργάνωσης. Οι δύο φιναλίστ μάλιστα, θα πάρουν δύο «εισιτήρια» για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση των ομίλων τους στις League B, C και D, θα προβιβαστούν στην αμέσως επόμενη κατηγορία για την επόμενη διοργάνωση.

Οι εθνικές ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στους ομίλους τους στις League A και B, θα υποβιβαστούν στην πιο κάτω κατηγορία.

Τέλος, οι τέσσερις ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στους ομίλους τους στη League C, θα αγωνιστούν σε αγώνες πλέι-οφ το Μάρτιο του 2022, για να υποβιβαστούν δύο στη League D.

Υποστήριξη: SilkTech