Ναόμι Οσάκα: Η νέα super star του τένις χρίστηκε πρέσβειρα της Louis Vuitton

Πέμπτη, Ιανουάριος 14, 2021 - 12:19μμ

H «νούμερο 1» γυναίκα πρωταθλήτρια του τένις αυτή τη στιγμή, εισβάλλει στα γαλλικά σαλόνια της μόδας: Ο λόγος για την 23χρονη γιαπωνέζα Nαόμι Οσάκα, η οποία μόλις χρίστηκε πρέσβειρα της Louis Vuitton. Με ύψος 1.80, η πρώτη κάτοχος του N1 single chart από την Ασία, γεννήθηκε στην Οσάκα, μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και ζει πλέον στην Καλιφόρνια.

Αν και δεν είναι γνωστή για την άνεσή της με τη δημοσιότητα, η νεαρή τενίστρια αποτελεί προσωπική επιλογή του creative director της Louis Vuitton, Nicolas Ghesquière, ο οποίος συνήθως επιλέγει ηθοποιούς, τραγουδιστές  και μοντέλα για ambassadors.

H εξήγηση είναι βέβαια πως το 2020 υπήρξε χρονιά κατά την οποία καθιερώθηκε και έγινε αναγνωρίσιμη. Το περιοδικό Sports Illustrated την κατέταξε πρώτη στη λίστα Sportsperson of the Year, ψηφίστηκε ως Most Powerful Woman in Sports από το περιοδικό Ad Week, βρέθηκε στη κορυφή της λίστας του περιοδικού  Forbes ως η αθλήτρια με την υψηλότερη αμοιβή όλων των εποχών και τέλος χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό Time ως μια από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους. To 2021 θα εκπροσωπήσει  μάλιστα την Ιαπωνία στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εκτός από μια υποδειγματική αθλήτρια αποτελεί μια από τις εξέχουσες ακτιβιστικές φωνές που έριξαν φως στην κοινωνική ανισότητα.

Για τη συνεργασία με τον οίκο Louis Vuitton αλλά και τον Nicolas Ghesquière έχει αναφέρει: «Εκτός από το τένις, η μόδα είναι το μεγαλύτερο πάθος μου. Δεν υπάρχει πιο iconic brand από το Louis Vuitton. Είναι πραγματική τιμή να συνεργαστώ με τον Nicolas: είναι σχεδιαστής που θαυμάζω πολύ και μοιραζόμαστε την αγάπη για τον ιαπωνικό πολιτισμό και στυλ. Το να δουλέψω μαζί του στον οίκο Louis Vuitton είναι πραγματικά όνειρο που έγινε πραγματικότητα»

Και ο Nicolas Ghesquière απαντά: «Η Ναόμι είναι μια εξαιρετική γυναίκα που εκπροσωπεί τη γενιά της και είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Η καριέρα και οι πεποιθήσεις της μας εμπνέουν. Η Ναόμι, παραμένει πιστή στον εαυτό της και τις αξίες της και δεν συμβιβάζεται».

 

Υποστήριξη: SilkTech