Να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εκτάκτων υπαλλήλων του ΠΕΑΚ ζητούν τα σωματεία

Τρίτη, Απρίλιος 23, 2019 - 8:01πμ

Στα πλαίσια της συνεργασίας των αθλητικών σωματείων της Πάτρας που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ Πάτρας (κολυμβητήριο Α. Πεπανός και  κλειστό γυμναστήριο  Κουκούλι) με τις εκάστοτε διοικήσεις του ΠΕΑΚ Πάτρας,  γίνεται η παρακάτω πρόταση που συνυπογράφουν οι ιθύνοντες οκτώ  συλλόγων,  που είναι τα σωματεία: Άθλος Π., Ακαδημία των Σπορ,  Ελπίδες Π., Ερμής Π., Ερυθρός Αστέρας, Ν.Ε.Π., Ολυμπιακός Π. και ΑΣΒΑ Τόφαλος.

Η πρόταση αφορά την κάλυψη με ανθρώπινο δυναμικό των θέσεων εργασίας για τις ανάγκες των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ Πάτρας.

Ο συντονιστής αυτής της κίνησης όλων των συλλόγων, ο καθηγητής φυσικής αγωγής Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, δηλώνει σχετικά:

«Δια μέσου των αθλητικών σωματείων  εκατοντάδες οικογένειες εμπιστεύονται τους συλλόγους μας,  ώστε τα χιλιάδες παιδιά τους να αθλούνται και να ασχολούνται γενικότερα με το αθλητικό κίνημα. Πρέπει να τονίσουμε ότι δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση με την Ε.Δ. του ΠΕΑΚ Πάτρας, ίσα –ίσα που η συνεργασία μας για να δοθούν λύσεις στα διάφορα προβλήματα των εγκαταστάσεων είναι πάρα πολύ καλή. 

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια κατά γενική ομολογία οι συνθήκες άθλησης στα παραπάνω γήπεδα έχουν καλυτερέψει και μπορούμε να δηλώσουμε, ότι έχουν αλλάξει ριζικά  οι  συνθήκες υγιεινής, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων.

Σε αυτό έχουν συντελέσει και οι 17 έκτακτοι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί από τις 11 Ιουνίου 2018 για έναν συν ένα χρόνο. Διαμέσου της επιστολής μας, ζητούμε από την πολιτεία να πράξει τα δέοντα,  ώστε η Ε.Δ. του ΠΕΑΚ Πάτρας  να μπορέσει να τους ανανεώσει  την σύμβαση συν ένα χρόνο.

Η αγονία μας για το μέλλον των εγκαταστάσεων που χρόνια τώρα οι σύλλογοί μας κάνουν χρήση,  μας κάνουν να ανησυχούμε,  αφού η 11 Ιουνίου φτάνει και δεν θέλουμε τα «δεύτερα σπίτια μας» να επανέλθουν πάλι σε άσχημες συνθήκες συντήρησης και λειτουργίας  τους».

Η επιστολή  αναφέρει:

Προς:  1). Υφυπουργό αθλητισμού,  κ.  Γεώργιο Βασιλειάδη.

                                         2).  Γενικό γραμματέα αθλητισμού, κ. Ιούλιο Συναδινό.

                                         3).  Δ.Σ. ΠΕΑΚ Πάτρας.

                   Κοινοποίηση:   ΜΜΕ

Θέμα: «Ανανέωση σύμβασης υπαλλήλων του ΠΕΑΚ Πάτρας για έναν χρόνο ακόμη».

                 Κύριοι.

Ως γνωστόν κατόπιν απόφασης  της  Ε.Δ. του Δ.Σ. του ΠΕΑΚ Πάτρας στις 11 Ιουνίου 2018 προσελήφθησαν  (17)  συμπολίτες μας ( διάφορες ειδικότητες ) ως έκτακτο προσωπικό, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και σύμβαση ορισμένου χρόνου με πλήρη απασχόληση,   για τις ανάγκες των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ Πάτρας. Η διάρκεια της σύμβασης είναι  για έναν χρόνο, με  δικαίωμα ανανέωσης της σύμβασης για έναν ακόμη χρόνο,  κατόπιν απόφασης της  Ε.Δ. του ΠΕΑΚ Πάτρας.

                Με δεδομένο τον πολύ μικρό αριθμό μονίμων υπαλλήλων του ΠΕΑΚ Πάτρας που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των εγκαταστάσεων και με την   Ε.Δ. του ΠΕΑΚ Πάτρας να αναγκάζεται με διαγωνισμούς να αναθέτει  σε ιδιωτικές εταιρείες την κάλυψη των αναγκών της, σας προτείνουμε την παρακάτω λύση μιας και τα αποτελέσματα εννέα μήνες τώρα είναι ορατά και όλα γίνονται με τις καλύτερες  προϋποθέσεις.

                Οι (17) παραπάνω έκτακτοι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί  από την πρώτη ημέρα των εργασιών των εγκαταστάσεων,  συντέλεσαν ώστε να έχει αλλάξει ριζικά η εικόνα των σταδίων, τόσο στους εξωτερικούς  όσο και εσωτερικούς χώρους  και να μπορούμε να μιλάμε σήμερα για τις πιο καθαρές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα,  εξ αιτίας του φιλότιμου και της εργατικότητας αυτών των  υπαλλήλων.  

Γενικότερα οι συνθήκες λειτουργίας των γηπέδων είναι πολύ καλύτερες  από τα προηγούμενα χρόνια, ενώ οι ζημιές αντιμετωπίζονται με το λιγότερο κόστος μιας και υπάρχουν ειδικότητες για  όλα τα επαγγέλματα.

                Η πρότασή μας, η οποία μάλιστα είναι και   < λαϊκή αθλητική επιθυμία>   και την οποία  συνυπογράφουν  και  υποστηρίζουν σχεδόν όλα  σωματεία που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ Πάτρας,  αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος του αθλητισμού, ώστε να μην επανέλθουν οι εγκαταστάσεις στις πρωτόγνωρες συνθήκες μιζέριας  που βιώσαμε στις αρχές της οικονομικής κρίσης, οπότε  λειτουργούσαν μόνο με δύο μόνιμους υπαλλήλους , σας ζητούμε να ανανεώσετε την σύμβαση των παραπάνω υπαλλήλων για έναν χρόνο ακόμη μια και η σύμβση σας το επιτρέπει.           

                                        Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

                                                 Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

                                                     Για το Δ.Σ. των συλλόγων.                              

 Πάτρα: 03-04-19».

Υποστήριξη: SilkTech