Ν. Κανελλάκης για Μεσογειακούς: «Βιάστηκε ο κ. Παπαδημάτος, τίποτα δεν έγινε στα κρυφά»

Τετάρτη, Ιούλιος 31, 2019 - 3:32μμ

Ο Νίκος Κανελλάκης, υπό παραίτηση πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας και ήδη παραιτηθείς από την θέση του Γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πάτρα το 2019, έκανε την εξής δήλωση:

«Όταν ακόμη η Πάτρα διεκδικούσε τους ΙΙ Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, πριν από ένα χρόνο, είχα δηλώσει πως η Διοικούσα Επιτροπή, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ΠΕΑΚ Πάτρας, είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της διοργάνωσης και να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε σε αυτή την κατεύθυνση.

Αυτό το αποδείξαμε, τόσο κατά τη διάρκεια της κοινής προσπάθειας της πόλης για την ανάληψη των Αγώνων, όσο και στη συνέχεια, όταν συνδράμαμε με όποιο πρόσφορο τρόπο, το έργο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων.

Άλλωστε είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία, ότι το ΠΕΑΚ κατασκεύασε με δικούς του πόρους το δημόσιο γήπεδο αθλημάτων άμμου «Σπύρος Αβράμης», πίσω από το κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και για τις ανάγκες των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Όπως επίσης, είναι γνωστό, ότι αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη στο «Α. Πεπανός», έργα αναβάθμισης των υποδομών, με πόρους του ΠΕΑΚ και με την υποστήριξη των εργαζομένων του ΠΕΑΚ, ώστε το κολυμβητήριο να είναι έτοιμο να υποδεχτεί το αγώνισμα της τεχνικής κολύμβησης κατά τους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες.

Όλα αυτά τα πραγματοποιούμε, παρά το γεγονός ότι σύσσωμη η Διοικούσα Επιτροπή του ΠΕΑΚ Πάτρας έχει ήδη θέσει, από τις 22 Ιουλίου, με επιστολή, την παραίτησή της, στη διάθεση του νέου Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ξεπερνώντας νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος, εμείς είμαστε εδώ και ασκούμε τα καθήκοντά μας, έως ότου οριστούν οι αντικαταστάτες μας, τους οποίους αναμένουμε να τους ενημερώσουμε.

Μετά από τα παραπάνω, με προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι, στη σύσκεψη που συγκάλεσε την περασμένη Κυριακή ο υφυπουργός Αθλητισμού στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Αγώνων, δεν προσκλήθηκαν τα μέλη της προηγούμενης Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, ούτε και η Διοικούσα Επιτροπή του ΠΕΑΚ Πάτρας – η οποία τυπικά αλλά και ουσιαστικά παραμένει ενεργή - ώστε να ενημερώσει τον κ. Αυγενάκη για τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τους Αγώνες.

Προφανώς, εκτός από τους εκπροσώπους του Δήμου Πατρέων, οι υπόλοιποι  συμμετέχοντες στη σύσκεψη με τον κ. Αυγενάκη, επελέγησαν με κριτήριο την κομματική τους ταυτότητα, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε δημοσιευθεί το ΦΕΚ των νέων μελών της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Παράκτιων.

Περισσότερο, όμως, με προβληματίζει η στάση του νέου προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων, του κ. Παπαδημάτου, ο οποίος πριν καλά – καλά καθίσει στην καρέκλα του προέδρου, άρχισε με δηλώσεις του να κινδυνολογεί για τη διεξαγωγή των Αγώνων και ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας.

Δεν γνωρίζει ότι για να γίνουν οι Αγώνες έχει υπογράψει ως εγγυήτρια η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή; Δεν γνωρίζει πως κάθε τι που λέει, μπαίνει στο μικροσκόπιο της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων, η οποία ανέθεσε στην Πάτρα τη διοργάνωσή τους; 

Πόσο σοβαρό είναι εκ μέρους του, να δηλώνει πως διατηρεί «κάποιες προσωπικές επιφυλάξεις» εάν θα γίνουν οι Αγώνες;

Όσον αφορά στα οικονομικά, στα οποία βιάστηκε να αναφερθεί, να του επισημάνω ότι όλες οι οικονομικές πράξεις είναι αναρτημένες στη διαύγεια και στη διάθεση όλων των πολιτών, όπως ακριβώς επιτάσσει ο νόμος για έναν φορέα που διαχειρίζεται Δημόσιο Χρήμα, άρα τίποτα δεν έμεινε «κρυφό» και όλες οι επιλογές και οι κινήσεις ήταν προς το συμφέρον του Δημοσίου.

Τέλος, τόσο εγώ, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΕΑΚ, δηλώνουμε παρόντες και παρούσες στο μεγάλο στοίχημα της Πάτρας και θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, στην επιτυχία των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019».

Υποστήριξη: SilkTech