Ν. Ηλιόπουλος: "Χρειάζεται στρατηγική, για να εκτελείς έξι διαφορετικά όργανα"

Τετάρτη, Μάρτιος 14, 2018 - 10:38μμ

Ο Νίκος Ηλιόπουλος, είναι εδώ και μία τετραετία μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας στο σύνθετο ατομικό της ενόργανης γυμναστικής. O Πατρινός γυμναστής θα επιδιώξει φέτος να διακριθεί σε διεθνές επίπεδο, έχοντας παράλληλα έναν διαφορετικό πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια γιορτή γυμναστικής που δεν θα έχει προηγούμενο στη χώρα μας.

Για τον 24χρονο πρωταθλητή η αγωνιστική χρονιά θα ανοίξει στο Αζερμπαϊτζάν, όπου θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού (15-18 Μαρτίου), παρουσιάζοντας προγράμματα σε δίζυγο και μονόζυγο.

«Νιώθω σε πολύ καλή κατάσταση, η προετοιμασία μου κύλησε πολύ καλά και είμαι έτοιμος και στα έξι όργανα, ρίχνοντας πάντως περισσότερο βάρος στο δίζυγο και το μονόζυγο. Έχω χαμηλώσει λίγο τους συντελεστές δυσκολίας σε σχέση με πέρσι, με στόχο να βγω κερδισμένος βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα της εκτέλεσής μου. Έχω δουλέψει πολύ για να διορθώσω τα τεχνικά λάθη και να έχω πιο ‘καθαρή’ εκτέλεση», τόνισε, πριν αναφερθεί στους στόχους που θα έχει στην φετινή πρεμιέρα του:

«Ο πρώτος αγώνας θα χρησιμεύσει για να δούμε αν μου ταιριάζει η καινούργια ροή του προγράμματος στο μονόζυγο και πάνω σ’ αυτό θα δουλέψουμε στην συνέχεια. Θέλω πάντως να ξεφύγω από το δεδομένο μιας απλώς καλής εκτέλεσης. Θέλω να μπω στον τελικό και στα δύο όργανα, με περισσότερες πιθανότητες στο μονόζυγο. Στις προπονήσεις βλέπω ότι μπορώ να πετύχω μία πολύ καλή εκτέλεση και αυτό ακριβώς θα επιδιώξω και στο Μπακού».

Η Εθνική ανδρών θα χρειαστεί πολλές ποιοτικές εκτελέσεις σε όλα τα όργανα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του φθινοπώρου, προκειμένου να μπει στο «τοπ 24» της ομαδικής κατάταξης και να προκριθεί με πλήρη ομάδα για το αντίστοιχο παγκόσμιο του 2019.
Βαρόμετρο στην προσπάθεια αυτή θα αποτελέσει ο Ηλιόπουλος, που αναμένεται να κληθεί να συνεισφέρει και στα έξι όργανα.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μπούμε στην 24άδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η επίτευξη του ομαδικού στόχου θα είναι ο πρώτος στόχος για όλους μας. Από εκεί και πέρα, θα κυνηγήσω την είσοδο στον τελικό του σύνθετου ατομικού. Το έχω καταφέρει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα ήθελα πολύ να το πετύχω και σε παγκόσμιο…», είπε και συμπλήρωσε:

«Δεν με φοβίζει το σύνθετο ατομικό. Αντίθετα, μου αρέσει. Νιώθω στο στοιχείο μου. Το να εκτελείς έξι διαφορετικά όργανα ακούγεται βαρύ, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι που χρειάζεται στρατηγική. Πρέπει να δουλέψεις στρατηγικά για να ‘βγάλεις’ τα προγράμματά σου και στα έξι όργανα όπως θέλεις».

Καταλήγοντας, ο Νίκος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στο μεγαλεπήβολο σχέδιο μιας ομάδας ανθρώπων, της οποίας είναι και ο ίδιος ιδρυτικό μέλος, που θα διοργανώσει ένα ξεχωριστό, υπαίθριο γκαλά γυμναστικής, στο οποίο θα έχει την αμέριστη υποστήριξη της Ε.Γ.Ο.:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον χορηγό μου, CITYFAB, αλλά και τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη, για τη πάρα πολύ σημαντική βοήθειά του σ’ ένα σχέδιο που θα υλοποιήσουμε αυτό το καλοκαίρι. Ήθελα να διοργανώσουμε ένα γκαλά γυμναστικής σε ανοιχτό χώρο στην Πάτρα, αλλά εκείνη η αρχική ιδέα εξελίχθηκε σε κάτι πολύ μεγαλύτερο. Έτσι έγινε πραγματικότητα το World Outdoors Gymnastics Gala, ένα διεθνές γκαλά ενόργανης, ρυθμικής και τραμπολίνο, που θα φιλοξενηθεί στις 21 Ιουλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο και για το οποίο σύντομα θα μπορούμε να πούμε πολύ περισσότερα».

Πηγή:ego-gymnastics.gr

Υποστήριξη: SilkTech