Μπριζ - Μάντσεστερ Σίτι 1-5: «Καταιγίδα» η ομάδα του Πεπ!

Τετάρτη, Οκτώβριος 20, 2021 - 12:04πμ
Μπριζ - Μάντσεστερ Σίτι

Εντυπωσιακή εμφάνιση της Σίτι στο Βέλγιο, διέλυσε με 5-1 τη Μπριζ και βρέθηκε ξανά στην κορυφή μαζί με την Παρί. Σούπερ ο Μαχρέζ, γκολ στο ντεμπούτο του ο Πάλμερ!

Mόλις μία φορά στην προπονητική του καριέρα έχει χάσει δυο σερί εκτός έδρας στο Champions League ο Γκουαρδιόλα και οι παίκτες του φρόντισαν να μη διευρυνθεί το σερί! Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν καταιγιστική στο Βέλγιο, διέλυσε με 5-1 τη Μπριζ κι έπιασε την Παρί στην κορυφή, αλλά με ματς παραπάνω. Οι «Πολίτες» σε ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά εκτός έδρας βράδια τους δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης στη Μπριζ κι έσβησαν κάθε όνειρο πρόκρισης στην αντίπαλο για πρόκριση στους «16».

Η Σίτι μπήκε δυνατά, πίεσε και προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Στο 10' το γκολ του Γκρίλις ακυρώθηκε σωστά εξαιτίας επιθετικού φάουλ, ενώ στο 13' το τέρμα του Ρόδρι δε μέτρησε λόγω οφσάιντ. Οι «Πολίτες» είχαν εγκλωβίσει την αντίπαλό τους και η... λύτρωση ήρθε στο 27'. Τρομερή πάσα του Φόντεν, άψογο κατέβασμα του Κανσέλο και ιδανικό τελείωμα για το 1-0. Ο Πορτογάλος σκόραρε στα δυο από τα τρία τελευταία παιχνίδια του Champions League, όσα είχε πετύχει στις 30 πρώτες συμμετοχές του στη διοργάνωση. Στο 43' ο Μαχρέζ κέρδισε πέναλτι, ανέλαβε την εκτέλεση και πέτυχε το 2-0. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά νικήθηκε από τον Μινιολέ.

Στην επανάληψη, η εμφάνιση ήταν ακόμα καλύτερη. Εξαιρετική κυκλοφορία, έκοψε την αντίπαλο στα δυο κι έκανε ό,τι ήθελε! Στο 53' από ωραία ασίστ του Ντε Μπρόινε ο Γουόκερ πέτυχε το 3-0. Στο 65’ ο Γκουαρδιόλα πέρασε στο ματς Στέρλινγκ και Πάλμερ και στο 67' οι δυο τους συνεργάστηκαν, με τον νεαρό να πετυχαίνει γκολ στο ντεμπούτο! Ευκαιρία της Μπριζ είδαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο και στο 81’ ήρθε και η μείωση του σκορ από τον Βανάκε! Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν ορεξάτοι, έψαξαν γκολ και το πέτυχαν στο 84’ με τον Μαχρέζ.

Μπριζ: Μινιολέ, Σομπόλ, Ματα, Χέντρι, Ν΄Σόκι, Ριτς (56' Φόρμερ), Βανάκεν, Αλβαρες (68' Μουάντα), Σόβαχ, Ντε Κατελάρε (79' Ντοστ), Λανγκ

Μαν. Σίτι: Μοράες, Γουόκερ, Κανσέλο, Λαπόρτ (57' Ακε), Ντίας, Ντε Μπρόινε (65' Πάλμερ), Γκρίλις, Σίλβα (57' Γκουντογκάν), Ρόδρι (71' Φερναντίνιο), Φόντεν (65' Στέρλινγκ), Μαχρέζ

Υποστήριξη: SilkTech