Μπλατ: "Απόφαση μου να μείνει στον πάγκο ο Σπανούλης"

Παρασκευή, Νοέμβριος 16, 2018 - 11:30πμ
eurokinissi.gr

Στην ανάγκη του Ολυμπιακού για ενότητα, αλλά και βελτίωση κάποιων λεπτομερειών στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ, για την 7η αγωνιστική της Euroleague. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» μίλησε και για την απόφαση του να κρατήσει στον πάγκο τον Βασίλη Σπανούλη στα κρίσιμα τελευταία λεπτά.

«Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθαν και μας στήριξαν σήμερα», είπε αρχικά ο Μπλατ και συνέχισε: «Έπαιξαν δύο πολύ καλές ομάδες, υψηλού επιπέδου. Κάποιες φορές τα παιχνίδια κρίνονται σε 1-2 plays. Σήμερα η Φενέρ έκανε το κάτι παραπάνω από εμάς. Τα μικρά πράγματα έκαναν τη διαφορά. Λίγες φορές, αλλά την έκαναν. Η σεζόν είναι μεγάλη και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Πρέπει να βελτιώσουμε τα μικρά πράγματα και να βγούμε δυνατοί από αυτά. Και πιστεύω θα το κάνουμε».

Για την απουσία του Σπανούλη από το παρκέ στα τελευταία λεπτά, είπε: «Ήταν απόφαση του προπονητή να μείνει στον πάγκο. Πίστευα ότι τα ματς απ εκείνων των λεπτών ήταν καλά και με αυτά πορευτήκαμε μέχρι τέλους».

Για το σερί που δεν μπορεί να κρατήσει ο Ολυμπιακός: «Είναι πρόβλημα προφανώς. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά ώστε να κρατήσουμε το προβάδισμά μας και να κρατάμε τη διαφορά μέσα στο παιχνίδι».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Παπανικολάου, είπε: «Σε έναν αγώνα όλοι χάνουμε φάσεις. Όσο το παιχνίδι φτάνει στο 40', οι στιγμές στο τέλος είναι πιο σημαντικές. Ένα ριμπάουντ, ένα λαθάκι μπορεί να στοιχίσει το αποτέλεσμα. Δεν έχω καθαρό μυαλό αυτή την στιγμή για να σας πως ποια ήταν η φάση αυτή, αλλά εμείς κάναμε αυτό το λάθος γιατί εμείς χάσαμε.

Η Euroleague είναι μία πολύ δύσκολη λίγκα. Ξεκινήσαμε δυναμικά τις προηγούμενες χρονιές, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε πάντα... καβάλα στο άλογο. Η Φενέρ για παράδειγμα κάνει ήττες στην αρχή, αλλά μετά σπριντάρει μέχρι το Final Four. Δεν λέω ότι θα γίνει αυτό με εμάς, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί και πιο σκληροί. Πρέπει να έχουμε πάθος και θέληση για τη νίκη. Χάνουμε τις φάσεις που είναι στο 50-50. Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό».

AΠΕ ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech