Μπιτσάκος - Λυκούδης: Δύο ακόμη πρεσβευτές της αθλητικής Πάτρας

Τρίτη, Αύγουστος 6, 2019 - 7:50μμ

Όταν ο Πατρέας, ο μυθικός οικιστής των Πατρών, έπαιρνε την απόφαση να ιδρύσει στην περιοχή έναν μεγάλο οικισμό που θα άκμαζε με το πέρασμα των χρόνων, σίγουρα ελάμβανε υπόψιν του την γεωγραφική θέση της πόλης και κυρίως το γεγονός ότι ήταν (και παραμένει) δίπλα στην θάλασσα.

Από τότε μέχρι σήμερα το υδάτινο στοιχείο έχει μπολιαστεί στο DNA των πατρινών και αυτό φαίνεται και από τις επιτυχίες των συλλόγων της πόλης, καθώς και αθλητών μεμονωμένα, μέσα στις πισίνες.

Και μπορεί το πόλο να μην συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα σπορ των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, όμως δεν παύει να ισχύει το ότι έχει δώσει στο παρελθόν έναν από τους σπουδαιότερους αθλητές της Πάτρας, ο οποίος, μάλιστα, όχι μόνο έχει άρρηκτη σχέση με το υδάτινο στοιχείο, αλλά έχει πανηγυρίσει και δυο χάλκινα μετάλλια με την Εθνική μας ομάδα σε Μεσογειακούς Αγώνες του παρελθόντος.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Μπιτσάκο, τον παλιό παίκτη του ΝΟΠ, της ΝΕΠ, της Γλυφάδας και του Παναθηναϊκού, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες, χάρη στην συμμετοχή του στις διοργανώσεις του 1991 στην Αθήνα και του 1993 στο Πεπινιάν-Ρουσιγιόν της Γαλλίας.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Μπιτσάκος, που θεωρείται ως ένας από τους αθλητικούς πρεσβευτές της Πάτρας, είχε ασχοληθεί και με την κολύμβηση όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στον ναυταθλητισμό στην πισίνα του παλιού κολυμβητηρίου στην Πλαζ της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

«Απευθύνω και εγώ από την πλευρά μου ένα κάλεσμα σε όλους τους πατρινούς να παρακολουθήσουν τους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες και να συμβάλλουν στην επιτυχία της διοργάνωσης σε όλους τους τομείς», δήλωσε ο Δημήτρης Μπιτσάκος και πρόσθεσε:

«Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την Πάτρα να διοργανώνονται τέτοια σπουδαία ιβέντ. Για όλους εμάς τους ανθρώπους της μεγάλης οικογένειας του ναυταθλητισμού είναι πολύ σημαντικό το να βλέπουμε στην περιοχή μας σπουδαίους πρωταθλητές σε διάφορα σπορ από 26 χώρες της Μεσογείου».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το κάλεσμα ενός ακόμη σπουδαίου αθλητή του πόλο, του Μάκη Λυκούδη, ο οποίος ήταν αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1997 στο Μπάρι.

«Αποτελεί τεράστια τιμή για την πόλη της Πάτρας η διοργάνωση των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων. Πρόκειται στην ουσία για μια μικρή Ολυμπιάδα», δήλωσε ο Μάκης Λυκούδης και πρόσθεσε:

«Η Πάτρα έχει παράδοση στον ναυταθλητισμό, σε όλα τα αγωνίσματα που έχουν σχέση με το υγρό στοιχείο. Ο αθλητισμός ενώνει. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί και να βοηθήσουμε στην επιτυχία των Αγώνων, οργανωτικά, αγωνιστικά και από πλευράς φιλοξενίας των εκατοντάδων επισκεπτών που θα βρεθούν στην Πάτρα το διάστημα 25-31 Αυγούστου».

Και κάτι τελευταίο: Τόσο για τον Δημήτρη Μπιτσάκο, όσο και για τον Μάκη Λυκούδη, αλλά και για πολλούς ακόμη παλιούς αθλητές της Πάτρας που «ανδρώθηκαν» ναυταθλητικά στο παλαιό κολυμβητήριο της Αγυιάς, αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός ότι μεγάλο κομμάτι των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων θα φιλοξενηθεί στην Πλαζ. Αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα έξτρα συναισθηματικό δέσιμο για όλη την Πάτρα.

Υποστήριξη: SilkTech