Μπεσίκτας - Σπόρτινγκ 1-4: Τα λιοντάρια θριάμβευσαν στην Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Οκτώβριος 19, 2021 - 11:05μμ
Μπεσίκτας - Σπόρτινγκ

Η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο στην Κωνσταντινούπολη επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-1 της Μπεσίκτας και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι των αετών για την κατάκτηση της τρίτης θέσης του 3ο ομίλου.

Το ντέρμπι των ουραγών του 3ο ομίλου του Champions League (αμφότερες μετρούσαν ήττες στις δύο πρώτες αγωνιστικές από Ντόρτμουντ και Άγιαξ) εκείνη που χαμογέλασε και μάλιστα διάπλατα ήταν η Σπόρτινγκ. Η ομάδα της Λισσαβώνας ήταν άκρως αποτελεσματική σε σύγκριση με τους αετούς που έδειξαν να έχουν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο με σκορ 4-1, που της επιτρέπει να ατενίζει με αισιοδοξία τη φετινή παρουσία της στην Ευρώπη.

Ουσιαστικά, το ματς στην "Vodafone Arena" κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο σημειώθηκαν τα τέσσερα από τα πέντε γκολ, με τα τρία να έχουν την υπογραφή των Πορτογάλων εκ των οποίων τα δύο του Κόατες. Ο Ουρουγουανός άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 15' με κεφαλιά-ψαράκι μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ και είχε την "απάντηση" στην ισοφάριση του Λάριν στο 24ο λεπτό, αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ και πάλι, πήρε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή για να βάλει μπροστά στο σκορ τα λιοντάρια (1-2).

Στο 44' κέρδισε μάλιστα πέναλτι όταν σε κεφαλιά του μετά από κόρνερ η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Βίντα, με τον Σαράμπια να στέλνει τον τερματοφύλακα στην άλλη γωνία και να γράφει το 3-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπεσίκτας πίεσε και είχε κάποιες καλές ευκαιρίες για να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του αγώνα (με κορυφαία το άστοχο σουτ του Μπατσουαγί από πλεονεκτική θέση), όμως απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και στο 89' μπήκε και το κερασάκι στην τούρτα των Πορτογάλων, με τον Παουλίνιο να κάνει το τελικό 4-1 με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ και να υπογράφει τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της Σπόρτινγκ στην ιστορία της στο Champions League.

Υποστήριξη: SilkTech