Μπέργκερ: "Ο Χάμιλτον θα μπορούσε να φτιάξει τη Ferrari"

Δευτέρα, Απρίλιος 17, 2023 - 8:00μμ
Ο πρώην οδηγός της Ferrari στη Formula 1, Γκέρχαρντ Μπέργκερ, έριξε περισσότερο νερό στο μύλο της φημολογίας που θέλει τον Λιούις Χάμιλτον στα κόκκινα της Ferrari ίσως και το 2024

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι ο μοναδικός από τους πρωταγωνιστές της Formula 1 που δεν έχει συμβόλαιο για το 2024, και όσο καθυστερεί τόσο εντείνονται οι φήμες περί ενδεχόμενου διαζυγίου με τη Mercedes F1 έπειτα από έντα χρόνια και έξι παγκόσμια πρωταθλήματα με την ομάδα του Μπράκλεϊ.
Ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν αναφέρει ότι ο Σαρλ Λεκλέρ έχει υπογράψει προσύμφωνο με τη Mercedes και ότι επίκειται ανταλλαγή του Μονεγάσκου με τον Χάμιλτον στα κόκπιτ της Mercedes και της Ferrari. Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα βάσιμο -τουλάχιστον δημοσίως- που να υποστηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό.
Ο Χάμιλτον έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θέλει να παραμείνει στη Mercedes ανανεώνοντας το συμβόλαιό του, και ο Τότο Βολφ έχει δηλώσει ότι αυτή είναι η επιθυμία και της ομάδας, αλλά ο πρώην οδηγός της Ferrari -μεταξύ άλλων- Γκέρχαρντ Μπέργκερ λεέι ότι "αυτό δεν σημαίνει τίποτα στη Formula 1, κανένας δεν ανοίγει τα χαρτιά του εκεί".
Ο Αυστριακός λέει ότι η Ferrari, παρά την αγωνιστική της κάμψη μέχρι στιγμής φέτος, θα μπορούσε να είναι ένας πολύ ελκυστικός προορισμός για τον Χάμιλτον: "Κάθε οδηγός αγώνων θέλει να οδηγήσει για τη Ferrari τουλάχιστον μία φορά", είπε ο Μπέργκερ στην εφημερίδα Kronen Zeitung.
"Και σχεδόν όλοι οι σπουδαίοι οδηγοί έχουν περάσει από εκεί. Ο Άιρτον Σένα δεν πήγε διότι ήξερε πως δεν θα κέρδιζε εκεί. Ίσως ο Λιούις να σκέφτεται το ίδιο τώρα. Αλλά αν δεν μπορεί να έχει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο στη Mercedes, και δεν βλέπει μια θέση στη Red Bull, μπορεί να σκεφτεί πως 'δεν θέλω να σταματήσω ακόμα οπότε θα κάνω μια προσπάθεια με τη Ferrari. Κι ίσως να μπορέσω να τη φτιάξω", κατέληξε ο 63χρονος Μπέργκερ.

Υποστήριξη: SilkTech