Μπέρδεμα με το τί ισχύει στον αθλητισμό και το «βαθύ κόκκινο»!

Πέμπτη, Μάρτιος 4, 2021 - 12:32μμ

Η ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά για τα πρωταθλήματα που συνεχίζονται αφορούσε στις περιοχές που έχουν την ένδειξη για βαθύ κόκκινο και αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο για το τι ισχύει για τις άλλες περιοχές.

Διά στόματος του Χαρδαλιά ανακοινώθηκε πως σε σχέση με τις περιοχές που έχουν την ένδειξη για βαθύ κόκκινο συνεχίζονται μόνο τα πρωταθλήματα των Super League 1, Super League 2, Basket League ανδρών, Volley League ανδρών αλλά και ευρωπαϊκοί αγώνες.

Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο εάν τα υπόλοιπα πρωταθλήματα θα μπορούν να διεξάγονται ή όχι στις περιοχές που δεν έχουν τέτοια ένδειξη. Είναι κάτι που μένει να ξεκαθαριστεί από την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) και θα αποσαφηνιστεί μέσω του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Αναλυτικά όσο αφορά το θέμα των αθλητικών διοργανώσεων η τοποθέτηση του Νίκου Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση της Τετάρτης έχει ως εξής:

«Επίσης σχετικά με τον αθλητισμό σημειώνεται ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο ισχύουν πλέον τα εξής: «Αναστολή λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων. Εξαιρείται η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών:

Των ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Superleague 1 και 2, στα πρωταθλήματα Α' κατηγορίας Ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basket League) και της Α' κατηγορίας Ανδρών πετοσφαίρισης (Volley League) και μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών. Όλα τα άλλα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από κάθε αγώνα προληπτικό έλεγχο των αθλητών για covid19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια».

Υποστήριξη: SilkTech