Μπέκαμ: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι για το Κατάρ πλατφόρμα προόδου»

Κυριακή, Νοέμβριος 20, 2022 - 10:30μμ
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αντιμετωπίζει περαιτέρω κριτική για τον ρόλο του ως πρεσβευτής του Κατάρ

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος φέρεται να λαμβάνει 150 εκατομμύρια λίρες από τους Καταριανούς, προσέφερε την αισιόδοξη αξιολόγησή του για τον αντίκτυπο και την κληρονομιά της διοργάνωσης, σε ένα βίντεο που προβλήθηκε στους καλεσμένους στο φεστιβάλ νεολαίας «Generation Amazing» της Ανώτατης Επιτροπής στη Ντόχα. Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους τόνισε ότι «σήμερα είναι η μέρα σας να ονειρευτείτε».
Το ζήτημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των LGBTQ+ συνεχίζει να είναι ένα τεράστιο αγκάθι σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση του Κατάρ, μαζί με ερωτήματα σχετικά με το πόσο έχει αλλάξει το εμιράτο από τότε που του απονεμήθηκε η διοργάνωση, δηλαδή πίσω το 2010. Ωστόσο, ο legend της Εθνικής Αγγλίας δεν είχε αμφιβολία για το πόση πρόοδο η χώρα έχει κάνει. «Το Κατάρ ονειρευόταν να φέρει το Παγκόσμιο Κύπελλο σε ένα μέρος που δεν είχε ξαναγίνει, αλλά αυτό δεν θα ήταν αρκετό μόνο για να πετύχει πράγματα στο γήπεδο. Το γήπεδο θα ήταν μια πλατφόρμα για πρόοδο».
«Τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Γι' αυτό είστε εδώ. Μοιράζεστε τα δίδυμα πάθη του Generation Amazing για το παιχνίδι του ποδοσφαίρου και για να γίνει ο κόσμος πιο ανεκτικός και χωρίς αποκλεισμούς», πρόσθεσε.
Ο Μπέκαμ δέχεται ολοένα και μεγαλύτερη κριτική από ομάδες LGBTQ+, με τον Ντι Κάνινγκχαμ, συνιδρυτή της ομάδας «Three Lions Pride», να λέει την περασμένη εβδομάδα ότι δεν πρέπει πλέον να θεωρείται μεγάλος σύμμαχος, λόγω του ρόλου του ως αμειβόμενος πρεσβευτής. Ωστόσο, ο Μπέκαμ είπε ότι το Κατάρ και οι πρεσβευτές του άλλαξαν ζωές προς το καλύτερο.
«Κάθε ένας από τους σπουδαίους παίκτες με τους οποίους είχα την τύχη να παίξω ξεκίνησε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Σε έναν κήπο, ένα πάρκο ή έναν δρόμο έξω από το σπίτι τους με μια μπάλα και μια φαντασία που τόλμησαν να αφήσουν ελεύθερη. Σχεδόν δύο δεκαετίες πριν, μια μικρή ομάδα από λάτρεις του ποδοσφαίρου από το Κατάρ, είχε ένα εξίσου φανταστικό όνειρο: ότι θα μπορούσαν να φέρουν το καλύτερο ποδοσφαιρικό σόου στη γη στη χώρα τους και στη Μέση Ανατολή για πρώτη φορά. Και τώρα είμαστε εδώ. Γιατί όταν τα όνειρα αξιοποιούνται και αναμειγνύονται με αφοσίωση και σκληρή δουλειά, δεν είναι πια όνειρα. Γίνονται πραγματικότητα».
Και πρόσθεσε: «Θέλω να πω σε όλους σας, σήμερα είναι η μέρα που πρέπει να ονειρευτείτε Γιατί δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορείτε να πετύχετε εσείς και οι συμπαίκτες σας στο όμορφο παιχνίδι μας. Ακόμη και πριν ξεκινήσει αυτό το φεστιβάλ, περισσότερες από ένα εκατομμύριο ζωές έχουν αγγιχθεί για να δημιουργηθεί μια εμπνευσμένη παγκόσμια κοινότητα προπονητών, εκπαιδευτικών και νέων νέων ηγετών. Όλα ξεκίνησαν σαν όνειρο. Αυτό είναι τώρα δικό σου. Οπότε, σας παρακαλούμε να εμπνευστείτε και να το μεταδώσετε».

Υποστήριξη: SilkTech