Μπαρτσελόνα - Εσπανιόλ 1-0: Νίκη με απίστευτα καρδιοχτύπια στο ντεμπούτο του Τσάβι

Δευτέρα, Νοέμβριος 22, 2021 - 12:04πμ
Μπαρτσελόνα - Εσπανιόλ

Νίκη και μάλιστα στο τοπικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ, Νο 213 στην ιστορία των δύο ομάδων, πανηγύρισε το Σάββατο (20/11) η Μπαρτσελόνα, στο ντεμπούτο του Τσάβι στον πάγκο της.

Οι μπλαουγκράνα αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες απέναντι στη συμπολίτισσά τους στο ματς της 14ης αγωνιστικής της La Liga μπροστά σε 74.418 θεατές, με τον Μέμφις Ντεπάι να πετυχαίνει το χρυσό γκολ στο 49' με εκτέλεση πέναλτι (απόφαση που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους) και το τελευταίο 10λεπτο να βρίσκει την άμυνα της "Μπάρτσα" να δέχεται ασφυκτική πίεση μέχρι να σφραγίσει το τρίποντο.
Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους μπλαουγκράνα (οι 8 παίκτες του αρχικού σχήματος προέρχονταν από την Masia ενώ ο Τσάβι έδωσε το βάπτισμα του πυρός στον 17χρονο Ακομάς) να έχουν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και να φτιάχνουν 2-3 καλές ευκαιρίες, όμως τους έλειπε η κυνικότητα και η αποτελεσματικότητα με αποτέλεσμα η παραβίαση της εστίας της Εσπανιόλ να αποτελέσει άλυτο γρίφο.
Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ήρθε ο Ντεπάι να "βάλει φωτιά" στις εξέδρες του Καμπ Νόου, με τον 4ο σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ολλανδίας να κερδίζει πέναλτι σε μαρκάρισμά του από τον Καμπρέρα υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των μπλε της Βαρκελώνης (παρά την παρέμβαση του VAR, ο διαιτητής κράτησε την αρχική του απόφαση) και να βρίσκει δίχτυα από την άσπρη βούλα στο 49' (1-0).

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι φάνηκαν να ελέγχουν το ματς και να το έχουν στα δικά τους μέτρα μέσω κατοχής μπάλας όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο στάθηκαν πολύ τυχεροί, με την Εσπανιόλ να έχει δύο δοκάρια και μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Ραούλ Ντε Τομάς έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι τόσο με απευθείας εκτέλεση φάουλ (81') όσο και με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση (86') ενώ ενδιάμεσα ο Τερ Στέγκεν είδε με ανακούφιση τη μπάλα να φεύγει άουτ (83') από κεφαλιά του Ντιμάτα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το φινάλε του ματς βρήκε την Μπαρτσελόνα να έχει 16 τελικές (6 εντός εστίας, 1.6x goals) και την Εσπανιόλ 12 (2 εντός εστίας, 1.1x goals), με τις 12 τελικές εις βάρος της να συνιστούν το μεγαλύτερο νούμερο για προπονητή που κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Μπαρτσελόνα σε ματς πρωταθλήματος μετά από τον Φρανκ Ράικαρντ τον Αύγουστο του 2002 κόντρα στην Μπιλμπάο (17 τελικές οι Βάσκοι).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (88' Αραούχο), Πικέ, Γκαρσία, Άλμπα, Γκονσάλες (88' Ντεμίρ), Μπουσκέτς (78' Πουτζ), Ντε Γιονγκ, Ακομάς (46' Εζαλζούλι), Ντεπάι, Γκάβι (70' Κουτίνιο)

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Λόπες, Βιδάλ, Γκόμες, Λόπες (56' Μορλάνες), Καμπρέρα, Πεδρόσα, Εμπάρμπα (78' Γου), Ερέρα (78' Ντιμάτα), Ντάρντερ (90' Μόρον), Πουάδο (56' Ριμπάουδο), Ντε Τομάς
Υποστήριξη: SilkTech