Μουντιάλ 2030: Το Υφυπουργείο διαψεύδει την υποψηφιότητα της Ελλάδας

Πέμπτη, Μάρτιος 16, 2023 - 12:00πμ
Η μεγάλη διοργάνωση

Η ελληνική πλευρά και πιο συγκεκριμένα το Υφυπουργείο Αθλητισμού διέψευσε τα δημοσιεύματα, που ήθελαν την Ελλάδα να είναι συνυποψήφια -μαζί με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο- για ανάληψη του Μουντιάλ 2030.

«Δεν υπάρχει επίσημη (ή ανεπίσημη, ή οποιαδήποτε άλλης μορφής) κατάθεση στη FIFA συνυποψηφιότητας της χώρας μας -μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο- για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030».

Αυτό επισημαίνουν κύκλοι του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ως απάντηση στα δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ περί κατάθεσης του φακέλου υποψηφιότητας για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2030.

«Εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο όσα δήλωσε στις 8 Φεβρουαρίου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, περί "επαφών μεταξύ των τριών χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης των δυνατοτήτων για την κατάθεση υποψηφιότητας"», προστίθεται στην ενημέρωση του Υφυπουργείου.

Θυμίζουμε ότι σήμερα (14/03) ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ' του Μαρόκου δήλωσε ότι η χώρα του, η Ισπανία και η Πορτογαλία θα υποβάλουν κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

Η ανακοίνωση έγινε σε ομιλία στο Κιγκάλι, πρωτεύουσα της Ρουάντα, που διαβάστηκε εκ μέρους του από τον υπουργό Παιδείας και Αθλητισμού, Σακίντ Μπενμούσα, κατά τη διάρκεια τελετής της Συνομοσπονδίας Αφρικανικού Ποδοσφαίρου (CAF).

Υποστήριξη: SilkTech