Μουντιάλ 2022: Πέρασαν Αργεντινή και Πολωνία (Βίντεο-φωτό)

Πέμπτη, Δεκέμβριος 1, 2022 - 12:03πμ

Η Αργεντινή νίκησε την Πολωνία με 2-0 χάρη στα γκολ των ΜακΆλιστερ και Χουλιάν Άλβαρες και προκρίθηκε στους 16 του Μουντιάλ 2022, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου. Το Μεξικό νίκησε τη Σαουδική Αραβία με 2-1, ωστόσο το γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις ήταν μαχαιριά και τους στέρησε τη διεκδίκηση της πρόκρισης στο φινάλε.

Τα ζευγάρια των 16 για Αργεντινή και Πολωνία
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, 21:00 Αργεντινή - Αυστραλία, (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, 17:00 Γαλλία - Πολωνία, (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (03/12) την Αυστραλία και η Πολωνία θα αναμετρηθεί με τη Γαλλία την προσεχή Κυριακή. Αν η αλμπισελέστε προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στους οκτώ τον νικητή του Ολλανδία - ΗΠΑ, ενώ αν η Πολωνία αποκλείσει τους μπλε, θα αναμετρηθεί στους οκτώ με τον νικητή του ζευγαριού Αγγλία - Σενεγάλη.

Η παρέα του Μέσι πέρασε στους 16 με επιβλητική εμφάνιση

Η Αργεντινή έπιασε σπουδαία απόδοση για πρώτη φορά στο Μουντιάλ 2022 και επικράτησαν με 2-0 της Πολωνίας, με συνέπεια να πάρουν την πρώτη θέση του 3ου ομίλου. Προκρίθηκαν κι οι Πολωνοί στην ισοβαθμία με το Μεξικό.

Η Αργεντινή έπαιξε ως πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής και φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 για πρώτη φορά έπειτα από καιρό και επιβλήθηκε με 2-0 της Πολωνίας χάρη σε γκολ των Αλέξις Μακ Άλιστερ και Χουλιάν Άλβαρες, "κλειδώνοντας" την πρωτιά του 3ου ομίλου της διοργάνωσης.

Παρά την αποτυχία του Λιονέλ Μέσι σε πέναλτι που έπιασε ο Βόιτσιεχ Σέσνι, η "αλμπισελέστε" κέρδισε τον όμιλο και θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία το Σάββατο στη φάση των 16. Η Πολωνία θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία στην επόμενη φάση, αφού τερμάτισε στη 2η θέση λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από το Μεξικό.

Ο Λεονέλ Σκαλόνι επιβράβευσε τον Ένσο Φερνάντες με θέση στο βασικό σχήμα ύστερα από το γκολ που σημείωσε κόντρα στο Μεξικό, όμως ο παρτενέρ του στη μεσαία γραμμή, Ροντρίγκο ντε Πολ, αποφάσισε να κάνει... ντεμπούτο στο Μουντιάλ. Ο μέσος της Ατλέτικο θυμήθηκε τις εμφανίσεις του στο Copa America και ήταν ο κινητήριος άξονας της "αλμπισελέστε".

Εξάλλου, μόνο η Αργεντινή κινούσε την μπάλα, με τους Πολωνούς να έχουν επιλέξει στην πράξη ένα 4-5-1, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στην κορυφή και τον Κάρολ Σβιντέρσκι πίσω του, με προτεραιότητα τη συνεισφορά στην άμυνα και δευτερευόντως υποστηρικτικές κούρσες στην επίθεση.

Η δράση μεταφέρθηκε πρώτα στο γήπεδο της Πολωνίας και από τα μέσα του 1ου μέρους και μετά στη μεγάλη περιοχή της. Οι Αργεντινοί ήταν πιεστικοί και το μόνο ερώτημα ήταν πώς θα διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των πρωτοπόρων του ομίλου, που προκρίνονταν ακόμα και με ισοπαλία.

Ο αριστερός μπακ της πρωταθλήτριας Νότιας Αμερικής, Μάρκος Ακούνια, εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή, αφού αρχικά αναλάμβανε τις τελικές προσπάθειες (με μεγάλη αστοχία) και στη συνέχεια τις τελικές πάσες (με καλύτερη μοίρα). Ο Χουλιάν Άλβαρες δοκίμασε αρκετές φορές τα αντανακλαστικά του Βόιτσιεχ Σέσνι και λίγο αργότερα το ίδιο έκανε και ο Ντε Πολ με τον Λιονέλ Μέσι, ακόμα και ο Άνχελ ντι Μαρία με απευθείας εκτέλεση κόρνερ.

Στο 38', ο Σέσνι έπειτα από επέμβαση σε τετ α τετ και συνέχιση της φάσης, βγήκε για να διώξει μια σέντρα προ του Μέσι, όμως τον χτύπησε με το χέρι στο πρόσωπο και στη συνέχεια έπεσε πάνω του. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι έχοντας δει τη φάση στο VIDEO, όμως ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους νίκησε τον πρώτο σε μουντιαλικές συμμετοχές Αργεντινό, που προσπέρασε τον Ντιέγκο Μαραντόνα (22 αντί 21).

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με ό,τι έλειψε από το 1ο μέρος. Στο 1ο λεπτό, ο Ναουέλ Μολίνα έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Αλέξις Μακ Άλιστερ με σουτ από το πέναλτι έκανε το 1-0. Το γκολ απελευθέρωσε τους Αργεντινούς, αλλά δεν άλλαξε πολλά πράγματα για την Πολωνία, που έδειχνε να μην έχει σχέδιο επίθεση. Μία κεφαλιά του Καμίλ Γκλικ ήταν η μοναδική επικίνδυνη στιγμή των Πολωνών, που στη συνέχεια εξακολούθησαν να αμύνονται.

Οι αλλαγές της Πολωνίας δεν άλλαξαν την εικόνα του αγώνα, με την Αργεντινή να έχει το πάνω χέρι. Στο 67ο λεπτό είχε φτάσει η ώρα να "κλειδώσει" τη νίκη και την πρώτη θέση με γκολ του Άλβαρες, το οποίο διαδέχθηκαν άλλες δύο καλές στιγμές για γκολ.

Την ίδια στιγμή, το Μεξικό είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στη Σαουδική Αραβία, με συνέπεια να προκύπτει σχεδόν απόλυτη ισορροπία με τους Πολωνούς στον πίνακα της βαθμολογίας. Μοναδική διαφοροποίηση ήταν οι πειθαρχικοί πόντοι, με την Πολωνία να έχει λιγότερες κίτρινες κάρτες και γι' αυτό να πλασάρεται στη 2η θέση.

Οι Αργεντινοί είχαν τον έλεγχο μέχρι το τελευταίο λεπτό και μπορεί να έχασαν ευκαιρίες με τον Μέσι και τον Λαουτάρο Μαρτίνες, έμειναν στο 2-0, σκορ που εν τέλει έδωσε την πρόκριση και στους Πολωνούς.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέσνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεσίνσκι (72' Γέντζεϊτσικ), Ζιελίνσκι, Μπιέλικ (62' Ντ. Σιμάνσκι), Κριχόβιακ (84' Πιόντεκ), Φρανκόβσκι (46' Σκόρας), Σβιντέρσκι (46' Καμίνσκι), Λεβαντόβσκι

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (59' Ταγλιαφίκο), Ντε Πολ, Φερνάντες (79' Πεσέλα), Μακ Άλιστερ (84' Αλμάντα), Μέσι, Άλβαρες (79' Άλβαρες), Ντι Μαρία (59' Παρέδες)


Σαουδική Αραβία - Μεξικό 1-2: Έμφραγμα στο φινάλε

Το Μεξικό επιβλήθηκε 2-1 της Σαουδικής Αραβίας και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον 3ο όμιλο όμως δεν ήταν αρκετή για να το στείλει στη φάση των 16, για να γνωρίσει τον αποκλεισμό από τη νοκ-άουτ φάση μετά από επτά οκτώ διαδοχικές προκρίσεις.

Το παράπονο των φίλων του Μεξικού εδώ και τρεις δεκαετίες ήταν πως η εθνική ομάδα της χώρας τους βίωνε την κατάρα του περίφημου "πέμπτου αγώνα" στο Μουντιάλ, αφού στις επτά προηγούμενες παρουσίες της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου περνούσε πάντα τη φάση των ομίλων αλλά αποκλειόταν συνέχεια στους 16.

Στα γήπεδα του Κατάρ, δεν μπόρεσε να πετύχει ούτε αυτό το στόχο που εθεωρείτο "λίγος", αφού στο μπρα ντε φερ στο οποίο πήρε μέρος με την Πολωνία για το ποια εκ των δύο θα ακολουθούσε την Αργεντινή στην επόμενη φάση, βγήκε χαμένη.

Το Μεξικό έφτασε να προηγείται με δύο γκολ διαφορά της Σαουδικής Αραβίας και την ίδια ώρα έβλεπε την Πολωνία να ηττάται με το ίδιο σκορ από την αλμπισελέστε, όμως εκεί που προσπαθούσε να βάλει το τρίτο γκολ για να πάρει εκείνο την πρόκριση και να μην αποκλειστεί λόγω του τελευταίου κριτηρίου ισοβαθμίας (είχε δύο περισσότερες κίτρινες κάρτες!) δέχτηκε γκολ από τον Αλ Νταουσάρι που μείωσε σε 2-1, με το φινάλε να βρίσκει την ομάδα του Τάτα Μαρτίνο να παίρνει μία πικρή νίκη.

Και αυτό γιατί στα ελάχιστα λεπτά που απέμεναν δεν βρήκε το τρίτο γκολ που θα έδινε σε εκείνη το πλεονέκτημα (μέσω του τρίτου κριτηρίου ισοβαθμίας, αυτός της καλύτερης επίθεσης) και έμεινε στην 3η θέση, που το στέλνει σπίτι του και το αφήνει εκτός των νοκ-άουτ αγώνων για πρώτη φορά μετά από το 1978.

Το πρώτο μέρος ήταν άκρως χορταστικό από άποψη ρυθμού και θεάματος, με το φινάλε του να βρίσκει τις δύο ομάδες να έχουν συνολικά 15 τελικές προσπάθειες. Ωστόσο υπήρχε μία ομάδα που επέβαλε πλήρως το ρυθμό της μετά από το πρώτο 15λεπτο και αυτή ήταν το Μεξικό του Χεράρδο Μαρτίνο, που πήρε τα ηνία, έκλεισε τους Σαουδάραβες στα καρέ τους και άρχισε να πολιορκεί, παίζοντας είτε από τον άξονα είτε από τα πλάγια.

Σε αυτό το διάστημα ο Ορμπελίν Πινέδα ήταν εκ των κορυφαίων παικτών των σομπρέρος έχοντας τις περισσότερες τελικές πάσες προς την επίθεση στο πρώτο μέρος (12) σε σχέση με όλους τους παίκτες που ήταν στο χορτάρι, με τους Ασιάτες από την πλευρά τους να είναι ανταγωνιστικοί στα πρώτα 15 λεπτά (είχαν δύο πολύ καλές φάσεις με τον Κάνο) αλλά να βρίσκονται σε κατάσταση τρικυμίας στη συνέχεια.

Η καλύτερη φάση για την Σαουδική Αραβία στο πρώτο μέρος ήταν η κεφαλιά του Αλγκανάμ από το ύψος της μικρής περιοχής στο 45+6' που έφυγε άουτ, με το Μεξικό από την πλευρά του να τα βάζει με την αστοχία του, αφού αν και έφτιαξε ουκ ολίγες καλές φάσεις στην αντίπαλη περιοχή (με Λοσάνο, Μαρτίν, Τσάβες και Πινέδα) δεν κούνησε τα δίχτυα.

Η λευκή ισοπαλία δεν ευνοούσε ούτε τη μία ούτε την άλλη ομάδα στην προσπάθειά τους για πρόκριση και ήταν δεδομένο πως ο ρυθμός θα άνοιγε στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες του Μεξικού να μπαίνουν αφιονισμένοι στο χορτάρι και να δικαιώνονται πανηγυρικά, βάζοντας δύο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά που τους επανέφεραν δυναμικά σε τροχιά πρόκρισης.

Το 1-0 έγινε στο 47ο λεπτό όταν μετά από κόρνερ από τα αριστέρα, ο Μόντες έκανε το τακουνάκι και ο Μαρτίνε πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τσάβες να απογειώσει τους συμπατριώτες του στις εξέδρες αφού με μία ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα έγραψε το 2-0, αποτέλεσμα που επέτρεψε στους σομπρέρος να πιστέψουν.

Παράλληλα με το δική τους ματς, το μυαλό ήταν και σε αυτό της Αργεντινής με την Πολωνία, με τα γκολ των Μακάλιστερ (46') και Άλβαρες (67') να δημιουργεί μία απίστευτη κατάσταση στον 3ο όμιλο, με το Μεξικό να είναι σε απόλυτη ισοβαθμία με την Πολωνία στη δεύτερη θέση αλλά να υστερεί στο τελευταίο κριτήριο, το fair play (περισσότερες κίτρινες κάρτες οι σομπρέρος).

Το γεγονός αυτό ώθησε τους παίκτες του Μαρτίνο να παίξουν φουλ επίθεση για να βρουν το πολυπόθητο τρίτο γκολ και να μην περιμένουν κάποιο γκολ-δώρο της Αργεντινής, όμως παρά το γεγονός πως έπαιξαν μονότερμα την αντίπαλό τους και δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών το 2-0 παρέμενε, είτε λόγω δικής τους αστοχίας είτε λόγω της εξαιρετικής απόδοσης του Αλ Οβάις που έκανε αρκετές σπουδαίες επεμβάσεις.

Στο φινάλε βγήκαν μάλιστα όλοι μπροστά για να βρουν το λυτρωτικό γκολ και όχι μόνο δεν το πέτυχαν αλλά πληγώθηκαν στα μετόπισθεν, με τον Αλ Νταουσάρι να βγαίνει απέναντι στον Οτσόα στο 90+5' και να μειώνει σε 2-1 για να πετύχει το γκολ της τιμής για την ομάδα του και να παρασύρει τους Μεξικανούς εκτός των νοκ-άουτ, για ένα γκολ.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Αλ Οβάις, Αλγκανάμ (88' Μπαχέμπρι), Αλ Αμρί, Αλ Ταμπακτί, Αλ Μπουλαϊχί (37' Σαραχίλι), Αλ Μπιρακάν, Αλ Χασάν (46' Μαντού), Αμπντουλχαμίντ, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σεχρί (62' Αλομπούντ), Κάνο

ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα, Σάντσες (88' Άλβαρες), Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Άλβαρες (88' Φούνες Μόρι), Τσάβες, Λοσάνο, Πινέδα (77' Ροντρίγκες) Βέγκα (46' Αντούνα), Μαρτίν (77' Χιμένες)

Πρωτιά για Γαλλία πρόκριση για Αυστραλία

Ολοκληρώθηκε ο τέταρτος όμιλος του Μουντιάλ 2022, με τη Γαλλία και την Αυστραλία να προκρίνονται στους "16" του τουρνουά.

Τυνησία - Γαλλία 1-0: Το θαύμα των Αφρικανών δεν έφερε την πρόκριση

Το αγωνιστικό θαύμα που περίμενε και κυνήγησε με πείσμα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό η Τυνησία ήρθε αλλά δεν ήταν αρκετό. Η ομάδα του Καντρί πέτυχε το πρώτο γκολ στη φάση των ομίλων και έριξε στο καναβάτσο με 1-0 την Γαλλία πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη της ιστορίας της απέναντι στους μπλε σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως την ίδια ώρα η Αυστραλία επιβλήθηκε 1-0 της Δανίας στον μεταξύ τους "τελικό" και πήρε εκείνη την πρόκριση στους "16" αφήνοντας τρίτους τους Αφρικανούς.

Το νικητήριο γκολ για την Τυνησία είχε την υπογραφή του Καζρί στο 58ο λεπτό, με την Γαλλία από την πλευρά της (ο Ντεσάμπ άλλαξε όλη την ενδεκάδα του και έριξε στο ματς τα πρωτοκλασάτα ονόματα μετά το 60ο λεπτό) να γνωρίζει την πρώτη ήττα της αλλά να κρατάει την πρώτη θέση, που θα την φέρει απέναντι στην δεύτερη της βαθμολογίας του 3ου ομίλου με φόντο τα προημιτελικά.

Η Τυνησία παρατάχτηκε στον αγωνιστικό χώρο ως τελευταία στον 4ο όμιλο και η Γαλλία έχοντας εξασφαλισμένη την πρόκριση (και ουσιαστικά καπαρωμένη την πρωτιά), ωστόσο η πρώτη ήταν εκείνη που μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια κυνηγώντας το θαύμα της πρόκρισης (ήθελε δική της νίκη και ισοπαλία στο Αυστραλία - Δανία) και η δεύτερη ούσα μπερδεμένη.

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ θέλησε να εκμεταλλευτεί το "2 στα 2" στη φάση των ομίλων και άλλαξε όλη την ενδεκάδα του επιλέγοντας να αφήσει στον πάγκο τα πρωτοκλασάτα ονόματα (μεταξύ αυτών τους Εμπαπέ, Ντεμπελέ, Ζιρού και Γκριεζμάν), με τους τυπικά γηπεδούχους να μπαίνουν πιο αποφασιστικά και να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Στο 8ο λεπτό έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή του Γκαντρί όμως το γκολ δεν μέτρησε αφού ήταν σε θέση οφσάιντ, με τη φάση αυτή να πεισμώνει τους Αφρικανούς και τη συνέχεια να τους βρίσκει να βγαίνουν νικητές στις περισσότερες μονομαχίες -σε ένα ματς με πολύ γρήγορο ρυθμό- και να υπερέχουν όσον αφορά στην κατοχή μπάλας.

Η Γαλλία απείλησε από την πλευρά της στο 25' με το σουτ του Κομάν μέσα από την περιοχή και πλάγια θέση που έφυγε άουτ, με τη φάση αυτή να είναι ωστόσο και η μοναδική με την οποία προβλημάτισε την Τυνησία στο πρώτο μέρος.

Η ομάδα του Καντρί είχε ένα καλό σουτ του Καζρί στο 35' (εκτός περιοχής) που εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Μανταντά, με το τελευταίο δεκάλεπτο μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια να βρίσκει τους Αφρικανούς να είναι καλύτεροι -με κινητήριους μοχλούς τους Λαϊντουνί και Καζρί- αλλά να υστερούν στην τελική επιλογή.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Τυνησία να μπαίνει δυνατά και να προειδοποιεί με το επικίνδυνο σουτ Λαϊντουνί στο 52', για να βρει το πολυπόθητο γκολ που άξιζε βάσει της εικόνας της στο 58', με τον Καζρί να "τρυπάει" την καρδιά της γαλλικής άμυνας και να νικάει με συρτό αριστερό πλασέ τον Μανταντά (1-0) βάζοντας την ομάδα του για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης.

Η απάντηση της Γαλλίας ήρθε από τον πάγκο μέσω τριών μαζεμένων αλλαγών που έκανε ο Ντεσάμπ στο 63', με έναν εξ αυτών να είναι ο Εμπαπέ, ωστόσο εντός γηπέδου δεν υπήρχε κάποια ουσιαστική απάντηση, για να χρειαστεί να μπει και ο Γκριεζμάν στο 73' (αντί του Φοφανά) καθώς και ο Ντεμπελέ στο 79' (αντί του Γκεντουζί).

Ο φορ της Μπαρτσελόνα είχε δύο επικίνδυνα σουτ μέσα σε λίγα λεπτά από την είσοδό του στο ματς που σταμάτησε ο Νταμέν ενώ στο 89' και στο 90' ο κίπερ των Τυνήσιων έκανε δύο πολύ σπουδαίες επέμβασεις, κατεβάζοντας τα ρολά σε σουτ των Εμπαπέ και Μουανί αντίστοιχα.

Το φινάλε βρήκε την Τυνησία να παίζει άμυνα για να κρατήσει το χρυσό 1-0 και την ίδια ώρα να ελπίζει σε ισοπαλία στο Αυστραλία - Δανία για να πάρει την πρόκριση, όμως το σενάριο που ευχόταν δεν έγινε ποτέ. Εκείνη άντεξε με νύχια και με δόντια το σφυροκόπημα που δέχτηκε από τους μπλε (σκόραραν με τον Γκριεζμάν στο 90+8' αλλά είδαν το γκολ τους να μην ακυρώνεται ως οφσάιντ μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR) όμως την ίδια ώρα η Αυστραλία κράτησε το δικό της υπέρ 1-0 και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης ως 2η στον όμιλο αφήνοντας τρίτους τους Αφρικανούς.

ΤΥΝΗΣΙΑ: Νταμέν, Μεριά, Γκαντρί, Ταλμπί, Κεσχρίντα, Σκίρι, Λαϊντουνί, Μααλούλ, Σλιμάνε (83' Αμπντί), Ρομντάν (74' Σαλαλί), Καζρί (60' Τζεμπάλι)

ΓΑΛΛΙΑ: Μανταντά, Ντισασί, Κονατέ, Βαράν (63' Σαλιμπά), Καμαβινγκά, Γκεντουζί (79' Ντεμπελέ), Τσουαμενί, Φοφανά (73' Γκριεζμάν), Βερτού (63' Ραμπιό), Κομάν (63' Εμπαπέ), Μουανί

Αυστραλία - Δανία 1-0: Ο Λέκι έστειλε τα Καγκουρό στα νοκ άουτ

Η Αυστραλία έκανε για πρώτη φορά στην ιστορία της δύο νίκες σε φάση ομίλων και με το 1-0 κόντρα στη Δανία πήρε την πρόκριση στη φάση των 16 του Μουντιάλ 2022, αφήνοντας ουραγούς στον 4ο όμιλο τους Ευρωπαίους.


Ο στόχος της Αυστραλίας ήταν σαφής, έστω κι αν ο Γκράχαμ Άρνολντ δεν το παραδεχόταν. Η Δανία πήρε την κατοχή και προσπάθησε να απειλήσει από νωρίς την εστία του Ματ Ράιαν, όμως η πολυπρόσωπη άμυνα των Αυστραλών εμπόδιζε τις συνεργασίες των Δανών. Το αποτέλεσμα ήταν κάποια άσκοπα σουτ από κακές θέσεις, που γίνονταν εύκολη λεία για τον τερματοφύλακα των Αυστραλών.

Ο Γιόακιμ Μάλε και ο Γέσπερ Λίντστρεμ από αριστερά ήταν οι πιο επικίνδυνοι παίκτης για τη Δανία. Οι επελάσεις τους προκαλούσαν ρήγματα, όμως δεν είχαν συμπαράσταση από τους επιθετικούς, αφού ούτε ο Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ ούτε ο Αντρέας Σκοβ Όλσεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.

Οι δύο προπονητές έκαναν από μία κίνηση στην ανάπαυλα, όμως η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η Δανία είχε το πάνω χέρι, γύριζε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή της αντιπάλου της, όμως δεν κατάφερνε να κάνει κάτι ουσιαστικό. Τα περισσότερα σουτ κόντραραν πάνω στα σώματα και γι' αυτό ο Κάσπερ Χιούλμαντ έπρεπε να παρέμβει.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έριξε στον αγώνα τους Μίκελ Ντάμσγκααρντ και Κάσπερ Ντόλμπεργκ, "φρεσκάροντας" τη γραμμή κρούσης του. Στην επόμενη φάση όμως, η Αυστραλία βγήκε στην κόντρα με τον Μάθιου Λέκι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και βρήκε τρόπο να σουτάρει, κάνοντας το 1-0 κόντρα στη ροή του αγώνα.

Το γκολ αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των Δανών, που δίχως τις εμπνεύσεις του (κακού) Κρίστιαν Έρικσεν και με τον Μάλε να γίνεται αλλαγή στο 70', δεν ήταν δυνατόν να φτάσει στην ανατροπή που χρειαζόταν.

Από το 80ό λεπτό και μετά, οι Δανοί κατέφυγαν και στις ψηλές μπαλιές, αφού μέχρι τότε δεν μπορούσαν να απειλήσουν με άλλους τρόπους. Ούτε με αυτόν τα κατάφεραν και ένα σουτ του Αλεξάντερ Μπαχ ήταν η πρώτη και τελευταία καλή στιγμή τους στο 2ο μέρος, όμως πολύ αργά για να τους δώσει ρυθμό.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους κι η Αυστραλία προκρίθηκε σε νοκ άουτ για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη από το 2006, αφήνοντας εκτός ένα από τα φαβορί του ομίλου.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Ντέγκενεκ, Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Λέκι (89' Χρούστιτς), Ιρβάιν, Μόουι, Γκούντγουιν (46' Μπάκους), Ντιουκ (82' Μακλάρεν), Μακγκρί (74' Ράιτ)

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Ρ. Κρίστενσεν (46' Μπαχ), Άντερσεν, Α. Κρίστενσεν, Μάλε (70' Κορνέλιους), Χέιμπιεργκ, Γένσεν (59' Ντάμσγκααρντ), Σκοβ Όλσεν (70' Σκοβ), Έρικσεν, Λίντστρεμ, Μπρέθγουεϊτ (59' Ντόλμπεργκ)

Η Αυστραλία, κόντρα στα προγνωστικά, επικράτησε της Δανίας με 1-0 και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των “16” του Μουντιάλ 2022.

Η Αυστραλία, μετά τη συντριβή στην πρεμιέρα από τη Γαλλία, πήρε δύο νίκες κόντρα σε Τυνησία και Δανία και πέρασε δίκαια στη νοκ άουτ φάση. Οι οπαδοί που παρακολούθησαν από γιγαντοοθόνες το παιχνίδι με τη Δανία έστησαν πάρτι, παρότι ο αγώνας διεξήχθη τα ξημερώματα (ώρα Αυστραλίας). Η νύχτα έγινε μέρα, με τους Αυστραλούς να πανηγυρίζουν έξαλλα τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας τους στο Μουντιάλ 2022.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 1/12

17:00 Καναδάς – Μαρόκο (6ος όμιλος), (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) - ΑΝΤ1+

17:00 Κροατία – Βέλγιο (6ος όμιλος), (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan) - ΑΝΤ1

21:00 Ιαπωνία – Ισπανία (5ος όμιλος), (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) - ΑΝΤ1

21:00 Κόστα Ρίκα – Γερμανία (5ος όμιλος, (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) - ΑΝΤ1+

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

17:00 Γκάνα – Ουρουγουάη (8ος όμιλος), (Στάδιο Al-Janoub, Al-Wakrah) - ΑΝΤ1

17:00 Νότια Κορέα – Πορτογαλία (8ος όμιλος), (Στάδιο Education City, Ντόχα) - ΑΝΤ1+

21:00 Σερβία – Ελβετία (7ος όμιλος), (974 Stadium, Ντόχα) - ΑΝΤ1+

21:00 Καμερούν – Βραζιλία (7ος όμιλος), (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

  • 17:00 Ολλανδία - ΗΠΑ(Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
  • 21:00 1C - Αυστραλία, (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

  • 17:00 Γαλλία - 2C, (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
  • 21:00 Αγγλία - Σενεγάλη, (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου

  • 17:00 1Ε - 2F, (Στάδιο Al-Janoub, Al-Wakrah) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
  • 21:00 1G - 2H, (974 Stadium, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου

  • 17:00 1F - 2E, (Στάδιο Education City, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
  • 21:00 1H - 2G, (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου

  • 17:00 QF1: W53 - W54, (Στάδιο Education City, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
  • 21:00 QF2: W49 - W50, (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου

  • 17:00 QF3: W55 - W56, (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
  • 21:00 QF4: W51 - W52, (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου

  • 21:00 SF1: W57 - W58, (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου

  • 21:00 SF2: W59 - W60, (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

  • 17:00 ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ - (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

  • 17:00 ΤΕΛΙΚΟΣ - (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
Υποστήριξη: SilkTech