Μουντιάλ 2018: Για την πρόκριση η Ουρουγουάη-Για το σεφτέ Ισπανία και Πορτογαλία

Τετάρτη, Ιούνιος 20, 2018 - 2:50μμ
twitter.com/fifaworldcup

Εάν μία ημέρα πριν το Μουντιάλ, κάποιος έλεγε πως ο αγώνας Ισπανία-Ιράν θα είναι κρίσιμος, θα τον περνούσαν σίγουρα για τρελό. Δεδομένης, όμως της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την πρεμιέρα του 2ου ομίλου, ο χαρακτηρισμός κρίσιμος θεωρείται ακριβής.

Κι  αυτό γιατί στον αγώνα που θα γίνει  απόψε  (21:00) στο Καζάν, η «ρόχα» θέλει την νίκη για να βάλει τις βάσεις πρόκρισης και το Ιράν, έχει την πολυτέλεια να παίξει για δύο αποτελέσματα.

Ο Φερνάντο Ιέρο και οι παίκτες του, καλούνται ν΄ αποδείξουν ότι οι κλυδωνισμοί που άφησε η απόλυση του Χουλέν Λοπετέγκι ανήκουν στο παρελθόν και να πάρουν τους τρεις βαθμούς για να συνεχίσουν στην κορυφαία διοργάνωση.

Ο Αντρές Ινιέστα παραμένει το «κλεδί» στο 4-3-3 της ισπανικής ομάδας, καθώς από τα πόδια του -επικουρούμενος από τον Ισκο- περνούν όλες οι μπάλες όταν αναπτύσσεται προσπαθεί να παράξει παιχνίδι η «ρόχα». Ο Ντιέγκο Κόστα έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θα ηγηθεί για άλλη μία φορά της «γραμμής κρούσης».

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Κάρλος Κεϊρόζ, καλείται να ...προσγειώσει του παίκτες του μετά το «τρίποντο» της πρεμιέρας. Ο Πορτογάλος έχει κτίσει μία ομάδα που βασίζεται στο πάθος και στην διαρκή προσπάθεια και προτιμά την διάταξη 4-1-4-1, ένα σύστημα που παρέχει ουσιαστική ασφάλεια στην αμυντική λειτουργία.

Οι τρεις «Έλληνες», Ανσαριφάρντ, Μασούντ (σ.σ. αρχηγός) και Χατζη Σαφί, θα είναι εκτός απροόπτου στην 11αδα που θα παρατάξει ο Κεϊρόζ και θα επιχειρήσουν να κάνουν την «ζημιά» στην Ισπανία.

Με αποκλειστικό στόχο τη νίκη, που θα της επιτρέψει να κάνει το καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, η Πορτογαλία αντιμετωπίζει στο «Λουζνίκι» της Μόσχα (15:00) το Μαρόκο.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2016, απέδειξαν στο εντυπωσιακό ματς της πρεμιέρας με την Ισπανία, ότι διαθέτουν μία ομάδα που -σε αντίθεση με το παρελθόν- δεν παρατά τους αγώνες και διεκδικεί το καλύτερο δυνατό μέχρι το τέλος.

Ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να εμπιστευθεί εκ νέου το 4-4-2 χωρίς αλλαγές σε σχέση με την 1η αγωνιστική, με τους Ρονάλντο και Γκουέδες στην «γραμμή κρούσης». Ο CR7 φαίνεται σε εξαιρετική κατάσταση και στο τελευταίο -εκτός απροόπτου- Μουντιάλ της καριέρας του, θέλει να πάει όσο πιο μακριά γίνεται.

Από την πλευρά του, ο Ερβέ Ρενάρ έχει ρίξει όλο το βάρος της προετοιμασίας στην βελτίωση της ψυχολογίας, η οποία υπέστη ισχυρό πλήγμα μετά την ήττα από το Ιράν στην πρεμιέρα και κυρίως με τον τρόπο που ήλθε.

Ουσιαστικά οι Αφρικανοί -που θα παραταχθούν με 4-2-3-1 χωρίς σημαντικές αλλαγές- γνωρίζουν ότι με ήττα αποκλείονται από την συνέχεια και θα επιδιώξουν να «κλέψουν» αποτέλεσμα από τους Ίβηρες.

Την ευκαιρία να βρεθεί «με το 1,5 πόδι» στους «16» του Μουντιάλ, έχει η Ουρουγουάη, καθώς αντιμετωπίζει στο Ροστόφ (18:00), την Σαουδική Αραβία, που είναι η πιο αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης.

Οι Νοτιοαμερικανοί θα στηριχθούν και πάλι στο επιθετικό δίδυμο των Καβάνι και Σουάρες, ενώ για ακόμη μία φορά, ο Ντιέγκο Γκοντίν θα ηγηθεί της άμυνας. Αν και δυσκολεύονται όταν καλούνται να παράξουν παιχνίδι -όπως φάνηκε και στην νίκη της πρεμιέρας με 1-0 επί της Αιγύπτου- οι παίκτες του Οσκαρ Ταμπάρες, γνωρίζουν ότι εάν πάρουν τους τρεις βαθμούς θα εξασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Ο Μπεντανκούρ και ο Νάντες αναμένεται να παίξουν πίσω από τους δύο κορυφαίους επιθετικούς, ενώ πιθανότατα τρίτος μέσος σε ελεύθερο ρόλο, θα είναι και πάλι ο Ντε Αρασκέτα.

Από την πλευρά τους οι Σαουδάραβες, που μέχρι το 2-0 στην πρεμιέρα με την Ρωσία στάθηκαν ικανοποιητικά, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό, αν και επί της ουσίας η δυναμικότητα που έχουν ως ομάδα, δεν τους επιτρέπει σοβαρές ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Το σημερινό πρόγραμμα (ΕΡΤ1, ΕΡΤ HD):

15:00 Πορτογαλία – Μαρόκο

18:00 Ουρουγουάη – Σαουδική Αραβία

21:00 Ιράν – Ισπανία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Υποστήριξη: SilkTech