Μουντιάλ 2018: "Δια πυρός και σιδήρου" η Γαλλία

Σάββατο, Ιούνιος 16, 2018 - 4:01μμ
twitter.com/fifaworldcup

«Διά πυρός και σιδήρου» πέρασε η Γαλλία στον εναρκτήρριο αγώνα του 3ου ομίλου για το Μουντιάλ, επικρατώντας στο Καζάν της Αυστραλίας με 2-1. Οι Γάλλοι απογοήτευσαν με την εικόνα που παρουσίασαν στην πρεμιέρα της κορυφαίας διοργάνωσης και στους επόμενους αγώνες, θα πρέπει να βελτιώσουν πολλά στοιχεία στο παιχνίδι τους, προκειμένου να δικαιολογήσουν τον τίτλο που φέρουν ως ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Οι «τρικολόρ» πήραν από την αρχή την πρωτοβουλία και τον έλεγχο του αγώνα και επιτέθηκαν «κατά ριπάς». Μπαπέ (2'), Πογκμπά (φάουλ 4') και Γκριεζμάν (6') ανάγκασαν τον Ράϊαν σε ισάριθμες επεμβάσεις. Ωστόσο στο 17' τα «καγκουρό» έφθασαν πολύ κοντά στο γκολ, όταν από εκτέλεση φάουλ του Μόϊ από τα αριστερά, τα στόπερ της Γαλλίας αδράνησαν και ο Λέκι έπιασε κεφαλιά στην μικρή περιοχή, αναγκάζοντας τον Γιορίς να κάνει μία εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ.

Αφού πέρασε το πρώτο -πάντα επικίνδυνο για τον αδύναμο- 20λεπτο, οι Αυστραλοί ισορρόπησαν απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα και σε καμμία περίπτωση, δεν αποτυπώθηκε στο γήπεδο, η διαφορά των δύο ομάδων. Ο Φαν Μάαρβικ «πιστός» στο 4-2-3-1 κατάφερε να περιορίσει την επιθετική λειτουργία της Γαλλίας, καθώς ο Ντεσάμπ δεν βρήκε λύση στην εντυπωσιακή κάλυψη των χώρων από τους Αυστραλούς. Οι Πογκμπά και Καντέ δεν μοπόρεσαν να μοιράσουν μπάλες στους Ντεμπελέ, Γκριεζμάν και Μπαπέ, με αποτέλεσμα, το πρώτο ημίχρονο να κλείσει χωρίς τέρματα.

Σε μια προσπάθεια να «σπάσει» την αμυντική λειτουργία της Αυστραλίας, ο Ντεσάμπ, έδωσε εντολή στους Πογκμπά και Τολισό να ανέβουν πιό ψηλά και πίσω από την επιθετική τριπλέτα, προκειμένου να πιέσει περισσότερο και να οδηγήσει τα «καγκουρό» στο λάθος. Η κίνηση αυτή, άνοιξε κάπως τον ρυθμό του αγώνα και στο πεντάλεπτο 57'-61' οι δύο ομάδες σκόραραν από ένα πέναλτι. Στο 57ο λεπτό, ο Πογκμπά βρήκε με κάθετη πάσα τον Γκριεζμάν που ανετράπη. Ο Κούνια έδειξε «παιζετε» αλλά ειδιοποιήθηκε από τους συναδέλφους του που ελέγχουν το VAR οτι υπάρχει παράβαση. Ο Ουρουγουανός ρέφερι επανεξέτασε την φάση, άλλαξε την απόφαση του και ο Γκριεζμάν άνοιξε το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ουμτιτί βρήκε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής και ο Γέντινακ ισοφάρισε από την «άσπρη βούλα».

Στο 70ο λεπτό, ο Ντεσάμπ άλλαξε τους Ντεμπελέ, Γκριεζμάν με τους Φεκίρ και Ζιρού, επιχειρώντας να έλθει το νικητήριο γκολ. Δώδεκα λεπτά αργότερα, ο Πολ Πογκμπά με ατομική ενέργεια και ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή, σημείωσε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ, καθώς στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τέλος του αγώνα, οι «τρικολόρ» κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και τους πολύτιμους βαθμούς.

Διαιτητής: Αντρές Κούνια (Ουρουγουάη)

Κίτρινες : Τολισό - Λέκι, Ρισντον, Μπέχιτς

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Πογκμπά, Τολισό (78' Ματουϊντί), Καντέ, Γκριεζμάν (70' Ζιρού), Μπαπέ, Ντεμπελέ (70' Φεκίρ).

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Μπερτ Φαν Βάαρβικ): Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρισντόν, Σένσμπερι, Μόι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (72' Ιρβάϊν), Λέκι, Κρούζε (83' Αρτζάνι), Ναμπούτ (64' Γιούριτς).

ΑΠΕ ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech