Μουντιάλ 2018: Ανάλυση 1ου ομίλου

Δευτέρα, Ιούνιος 11, 2018 - 5:04μμ

Το BetMarket.gr ξεκινά τα αφιερώματα στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι αγωνιστικές φιλοσοφίες των προπονητών, τα συστήματα των ομάδων, οι παίκτες κλειδιά και ειδικά στοιχήματα για την κάθε μία.

 

Ουρουγουάη

Η πρώτη ομάδα που κατέκτησε Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1930 στην έδρα της. Ακολούθησε άλλο ένα τρόπαιο, το 1950, αλλά και άλλες τρεις αποκλεισμοί σε ημιτελικό (1954, 1970, 2010).

Προπονητής: Ο Οσκαρ Ταμπάρες έχει φτάσει πλέον στα 71 του χρόνια, αλλά αυτό δεν τον πτοεί να κοουτσάρει την ομάδα του για τρίτη συνεχόμενη τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ενας προπονητής αμυντικής φιλοσοφίας, που ταίριαξε απόλυτα με το «σκληρό» προφίλ των Ουρουγουανών.

Πως παίζει: Δέκα και πλέον έτη με Ταμπάρες στον πάγκο, ο κάθε ένας ξέρει το πώς παίζει. Έμφαση στη δυνατή άμυνα, σε σχηματισμό 4-4-2, με τα μπακ σπάνια να ανεβαίνουν και επιθετικό δίδυμο τους Σουάρεζ, Καβάνι. Η μεγάλη διαφορά της

φετινής ομάδας είναι στη μεσαία γραμμή, εκεί όπου πλέον υπάρχουν πολύ πιο δημιουργικοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Βετσίνο και ο Μπετανκούρ.

Στοιχηματική γνώμη: Από τα αινίγματα, καθώς ναι μεν είναι δεδομένη η αμυντική φιλοσοφία του Ταμπάρες και η εμπειρία στην άμυνα, αλλά πλέον η μεσαία γραμμή έχει ποδοσφαιριστές που περισσότερο δημιουργούν, παρά αμύνονται. Τα μάτια σας (ή και τα anytime σας που θα πληρώνουν πολύ), στον εξτρέμ Ναντέζ που αποτελεί το next big thing στη χώρα.

 

Ρωσία

Η διοργανώτρια στερείται μεγάλων επιτυχιών, μη μπορώντας ποτέ να περάσει τη φάση των ομίλων ως αυτόνομο κράτος. Τώρα έρχεται και μετά από ένα τραγικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προ διετίας.

Προπονητής: Ο Τσερέσοφ είναι αυτός που ανέλαβε λίγες ημέρες μετά το ναυάγιο του euro 2016. Στα 54 του, με μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του ένα νταμπλ στην Πολωνία με τη Λέγκια. Από την πρώτη μέρα τόνισε την ανάγκη να αλλάξουν όλα, με τη χαρακτηριστική δήλωση, «τόσα χρόνια με τέσσερις στην άμυνα δεν πετύχαμε τίποτα. Αλλάζουμε, θα παίζουμε με τρεις».

Πως παίζει: Εδώ και πολλά πολλά χρόνια οι στόπερ της Ρωσίας ήταν οι αδελφοί Μπερεζούσκι και ο Ιγκνασέβιτς, οι οποίοι αποσύρθηκαν το 2016. Το νέο «αίμα» δεν… έσφυζε από ταλέντο, με τον Τσερέσοφ να χρησιμοποιεί σύνολο δέκα στόπερ σε δύο χρόνια, ψάχνοντας τους ιδανικούς τρεις για το 3-5-2. Πέρα από την έλλειψη ποιότητας και εμπειρίας, η διετία ήταν και γεμάτη τραυματισμούς, κάτι που ανάγκασε τον ίδιο να φέρει πίσω τον Ιγκνασέβιτς στα 38 του! Η μάστιγα των τραυματισμών βέβαια «χτύπησε» κι άλλες θέσεις, με κορυφαία απώλεια αυτή του ικανότερου φορ της, Κοκόριν, ενώ σημαντικά είναι και τα κενά στη μεσαία γραμμή.

Στοιχηματική γνώμη: Με όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και την έλλειψη επίσημων υποχρεώσεων την τελευταία διετία, περισσότερη αξία μοιάζει να έχει αυτό το 3.20 στον αποκλεισμό της από τον όμιλο. Εναλλακτικά, και σκεπτόμενοι πως είναι διοργανώτρια, στο 2.65 η 2η θέση ή το να μαζέψει ακριβώς 3 βαθμούς (11.00).

 

Αίγυπτος

Το 1934 έγινε η πρώτη εκπρόσωπος της Αφρικανικής Ηπείρου σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Τελευταία φορά βέβαια που την είδαμε ήταν στην Ιταλία το 1990, όταν τελείωσε χωρίς νίκη στον όμιλο.

Προπονητής: Στον πάγκο της συναντάμε έναν άνθρωπο που μας συστήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ως προπονητής αρχικά της Μαγιόρκα και έπειτα (αρχές 2000) της εκπληκτικής Βαλένθια. Ο λόγος για τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ, που πέρασε και από την Άρη το 2009-2011, ενώ από το 2015 είναι στον πάγκο της Εθνικής Αιγύπτου.

Πως παίζει: Κλασσική ομάδα Κούπερ, με έμφαση στην αμυντική λειτουργία και σφιχτό 4-2-3-1. Σε 32 παιχνίδια με τον ίδιο στον πάγκο έχει δεχτεί μόλις 18 γκολ, με τους αμ. χαφ Αμέντ και Ελνένι να κάνουν όλη τη «βρώμικη» δουλειά. Στο τέρμα θα συνεχίσει να εμπιστεύεται τον Ελ Χαντάρι, παρότι πλέον βρίσκεται στα 45 του, ενώ το βασικότερο ερώτημα είναι σε τι κατάσταση θα είναι ο σταρ της, Σαλάχ.

Στοιχηματική γνώμη: Κλειστές αναμετρήσεις περιμένουμε από την ίδια, με την πλειοψηφία των παιχνιδιών της να κρίνεται στο γκολ. Να σημειωθεί επίσης η αδυναμία της στις σέντρες, με τα 13 από τα 18 γκολ που έχει δεχτεί να έρχονται με αυτόν τον τρόπο!

 

Σαουδική Αραβία

Το 1994 στην παρθενική της συμμετοχή, έφτασε μέχρι τους «16», αλλά πέραν τούτου, τίποτα αξιόλογο. Χωρίς νίκη αποχαιρέτισε τις τρεις επόμενες διοργανώσεις, ενώ απέτυχε να πάει σε αυτές του 2010 και 2014.

Προπονητής: Μια χώρα που η έννοια του Βασιλιά έχει ουσιαστική και όχι τυπική σημασία. Απόλυτος κυρίαρχος, αυτός παίρνει τις αποφάσεις. Αυτός έλυσε τη συνεργασία με τον πετυχημένο Ολλανδό Φαν Μάρβαικ, δεν τα βρήκε με τον Μπάουζα που κάθισε στον πάγκο μόλις δύο μήνες, για να αναλάβει από τον Νοέμβριο και μετά ο Ισπανός Πίτσι. Ο τελευταίος έφτασε με τη Χιλή στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα το 2016.

Πως παίζει: Εφτασε στα τελικά με το 4-3-3 του Φαν Μάρβαικ και όπλο την άμυνα, αλλά ο Πίτσι δείχνει διάθεση να το αλλάξει. Θέλει την ομάδα του πιο επιθετική, πάει σε ένα 4-2-3-1 και ζητά περισσότερη κατοχή μπάλας. Το ρόστερ της απαρτίζεται μονάχα από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται εντός συνόρων, ενώ ποιοτικότερη γραμμή είναι η άμυνά της, εκεί όπου δεσπόζει η μορφή του 34χρονου Χαζάβι.

Στοιχηματική γνώμη: Ο Πίτσι μπορεί να ζητά περισσότερη επίθεση, αλλά οι γκολτζήδες λείπουν από το ρόστερ. Ισως βρει κάποιες λύσεις από τον 23χρονο Αλ Μουβάλντ, έναν εξτρέμ που θεωρείτε το μεγαλύτερο ταλέντο στη χώρα. Στο 5.00 για πρώτος σε ασίστ της ομάδας του, στο 8.00 να είναι ο πρώτος σκόρερ.

 

Επισκεφτείτε καθημερινά το BetMarket.gr για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα, να δείτε τα προγνωστικά των tipster μας, τις πτώσειςτων αποδόσεων αλλά και την ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από το στοίχημα που δεν θα βρείτε αλλού.

Υποστήριξη: SilkTech