Moto GP: Συναρπαστικός αγώνας στο Άσσεν με νικητή το Μάρκ Μάρκεθ

Δευτέρα, Ιούλιος 2, 2018 - 3:50μμ
twitter.com/motogp

Ένας από τους πιο ωραίους αγώνες του Moto GP, διαδραματίστηκε στο Assen της Ολλανδίας με τον Μαρκ Μαρκέθ να παίρνει την νίκη, τρεις γύρους πριν πέσει η κάρο σημαία. Συνολικά 80 προσπεράσεις σε 26 συναρπαστικούς γύρους περιελάμβανε ο χθεσινός αγώνας, με τέσσερις κατασκευαστές να ρίχνονται στη μάχη.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Μαρκ Μάρκεθ είχε δείξει όλο το αγωνιστικό τριήμερο την υπεροχή του στην πίστα και ήταν αναμενόμενο να πάρει την νίκη. Όμως ο αγώνας δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε ο Ισπανός άσσος της Repsol Honda.

 Ο Χόρχε Λορένθο με Ducati πήρε την πρωτοπορία και έμεινε μπροστά για αρκετούς γύρους, με την δεύτερη και τρίτη θέση να αλλάζει συνεχώς χέρια. Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ο Βαλεντίνο Ρόσσι, ο Μάβερικ Βινιάλες και ο Άλεξ Ρινς είχαν συνεχόμενες εναλλαγές στις θέσεις και αρκετές επαφές-με τους αγωνοδίκες να είναι αρκετά «ελαστικοί». Ο Χόρχε Λορένθο δεν άντεξε τη πίεση και αρκέστηκε στην 7η θέση.

Ο Μαρκ Μαρκέθ «σκύλιασε», όταν ο Μάβερικ Βινιάλες κόντεψε να τον ρίξει σε μια προσπάθεια να τον προσπεράσει και έβαλε το κεφάλι κάτω για να κερδίσει τον αγώνα και τα κατάφερε.

Ο Βινιάλες με τη Yamaha M1, έδωσαν αρκετές μάχες και για λίγο κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα, όμως οι ταλαντώσεις στο πίσω μέρος δεν τον άφησαν να κερδίσει. «Αν δεν είχα θέμα με τη δεξιά μεριά θα κέρδιζα» δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα, στον όποιο τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Ο μικρότερος οδηγός της φετινής σεζόν Άλεξ Ρινς, μετά τα μισά του αγώνα έφτασε το γκρουπάκι των 7 πρώτων και κατάφερε να πάρει την 3η θέση αφήνοντας τον Βαλεντίνο Ρόσσι και τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο να τσακώνονται για την 4η.

Στο τελευταίο «εσάκι» της πίστας και στον τελευταίο γύρο ο Βαλεντίνο Ρόσσι προσπάθησε να προσπεράσει τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ο όποιος κατάφερε, έχοντας καλύτερη έξοδο να πάρει την 4η θέση.

Επόμενος αγώνας στις 15 Ιουλίου στο Σάχσερινκ της Γερμανίας.

Μακρίνα Σκληβανιώτη

Υποστήριξη: SilkTech