Moto GP: Δεύτερη φετινή νίκη για τον Ντοβιτσιόζο

Δευτέρα, Αύγουστος 6, 2018 - 2:32πμ
twitter.com/MotoGP

Την δεύτερη εφετινή νίκη του στο MotoGP πανηγύρισε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο στο σημερινό (5/8) γκραν πρι της Τσεχίας που διεξήχθη στην πίστα του Μπρνο και το οποίο ήταν ο 10ος αγώνας της χρονιάς. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati, ο οποίος είχε πάρει την πρωτιά και στο εναρκτήριο γκραν πρι της σεζόν στο Κατάρ, επικράτησε σε μια συγκλονιστική μάχη για τη νίκη με τον Χόρχε Λορένθο και τον -τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή και πρωτοπόρο στη βαθμολογία- Μαρκ Μάρκεθ.

Ο Ντοβιτσιόζο, ο οποίος πήρε χθες την πρώτη "pole position" του από τον Οκτώβριο του 2016 και το γκραν πρι της Μαλαισίας, ολοκλήρωσε τον αγώνα του σε 41:07.728 και άφησε 178 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του τον Ισπανό «ομόσταυλό» του στην Ducati, Χόρχε Λορένθο.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε άλλος ένας Ισπανός, ο Μαρκ Μάρκεθ, με Honda, ο οποίος τερμάτισε 368 χιλιοστά του δευτερολέπτου μετά τον Ντοβιτσιόζο.

Ο Μάρκεθ προηγείται στη γενική κατάταξη με 181 βαθμούς, ενώ ο Ιταλός Βαλεντίνο Ρόσι (Yamaha), ο οποίος τερμάτισε τέταρτος στο σημερινό γκραν πρι, είναι δεύτερος με 132 βαθμούς. Ακολουθούν ο Ντοβιτσιόζο με 113, ο Ισπανός Μάβερικ Βινιάλες (Yamaha) με 109 και ο Λορένθο με 105 βαθμούς.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech