Μόνο εμβολιασμένοι στο Αυστραλιανό Όπεν: Τι θα κάνουν Τζόκοβιτς και Τσιτσιπάς

Πέμπτη, Οκτώβριος 28, 2021 - 12:33μμ

Οι αρχές της Μελβούρνης απέκλεισαν το ενδεχόμενο χορήγησης ειδικής εξαίρεσης σε μη εμβολιασμένους τενίστες, κάτι που θα μπορούσε να αποκλείσει από το Αυστραλιανό Όπεν, τον Σέρβο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά και τον Στέφανο Τσιτσιπά.


«Αποκλείουμε τα μη εμβολιασμένα άτομα από παμπ, καφέ, εστιατόρια, το MCG (σ.σ. το κύριο στάδιο κρίκετ της Μελβούρνης) και κάθε είδους άλλες εκδηλώσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτώριας, Ντάνιελ Άντριους και πρόσθεσε: «Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις. Επομένως, το θέμα έχει λυθεί οριστικά».

Πρόκειται για νέο κεφάλαιο στο «σίριαλ» ανακοινώσεων λιγότερο από δύο μήνες από το κορυφαίο τουρνουά που θα γίνει από 17 έως 30 Ιανουαρίου.

 Ένα email από τη WTA (την διοργανώτρια αρχή του τένις γυναικών) που διέρρευσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ανέφερε ότι οι παίκτριες που δεν έχουν εμβολιασθεί κατά του κορωνοϊού θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στο τουρνουά, υπό τον όρο ότι θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

 Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, είπε ότι οι μη εμβολιασμένοι παίκτες θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα, εάν λάβουν εξαίρεση. Ωστόσο, η πολιτεία της Βικτώριας απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

Αν και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας, είναι αυτή που ελέγχει τα σύνορα της χώρας και εκδίδει βίζα εισόδου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι κυβερνήσεις των πολιτειών αποφάσισαν τις δικές τους συνθήκες εισόδου (καραντίνα, υποχρεωτικός εμβολιασμός).

 Ο Τζόκοβιτς, νικητής των τελευταίων τριών τουρνουά στην Μελβούρνη (σ.σ. συνολικά έχει εννέα τρόπαια από το κορυφαίο τουρνουά), έχει λάβει δημόσια θέση κατά των εμβολίων και εξακολουθεί να αρνείται να αποκαλύψει, εάν ο ίδιος είχε εμβολιασθεί κατά του κορωνοϊού. Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες και ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχει εμβολιασθεί κατά του ιού. 

Σύμφωνα με την ATP, (τη διοργανώτρια αρχή του τένις ανδρών) και τη WTA, περίπου το 65% των τενιστών και πάνω από το 60% των τενιστριών, είναι εμβολιασμένοι.

Υποστήριξη: SilkTech