ΜΟΝΑΧΟ 2022: Ανακοινώνεται η ομάδα, πονοκέφαλος με τις σκυτάλες

Κυριακή, Αύγουστος 7, 2022 - 6:32μμ
Η Δέσποινα Μουρτά

Αύριο (7/8) είναι η καταληκτική ημερομηνία που όλες οι χώρες μέλη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου (ΕΑ) πρέπει να δηλώσουν τις τελικές τους λίστες για το ευρωπαϊκό και ο πονοκέφαλος στον ΣΕΓΑΣ αφορά τη σύνθεση των σκυταλοδρομιών.

Αν δεν υπάρξει κάποια πρόσκληση της τελευταίας στιγμής η σύνθεση της Εθνικής στα ατομικά δεν αλλάζει. Μετά 28 μέλη και είναι από τις μικρότερες αποστολές των ομάδων της πρώτης κατηγορίας (όπως αυτή έχει διαμορφωθεί για το ευρωπαϊκό των ομάδων). 
Δέκα άνδρες και 18 γυναίκες θα συμμετάσχουν σε ατομικά αγωνίσματα, δύο από τους οποίους (Τεντόγλου, Στεφανίδη) καλούνται να υπερασπιστούν τους τίτλους τους, δύο συμμετέχουν στα αγωνίσματα τους έχοντας την κορυφαία φετινή επίδοση (Ντρισμπιώτη, Τζένγκο) και άλλοι δύο είναι στο τοπ10 (Φραντζεσκάκης, Τσιάμης).

Ο πονοκέφαλος του Χρήστου Μελέτογλου αφορά τη στελέχωση των ομάδων των σκυταλοδρομιών καθώς δεν τηρήθηκαν τα κριτήρια που όρισε εξ' αρχής η επιτροπή υψηλού αθλητισμού, έγινε επιπλέον αγώνας πρόκρισης εκτός προγράμματος για την 4η θέση σε 4Χ100μ ανδρών και γυναικών, υπήρχαν εντάσεις και πλέον μένει να δούμε ποια θα είναι η απόφαση του Μελέτογλου.
Σύμφωνα με τα δεδομένα μετά τον αγώνα στον Άγιο Κοσμά, στην 4Χ100μ των ανδρών σίγουροι είναι οι Νυφαντόπουλος, Ζήκος, Τριβυζάς και θα επιλεχθεί ένας (ή δύο) από τους Βροντινό, Εμπέογλου και Γκαραγκάνη. Στις γυναίκες σίγουρες είναι οι Εμμανουηλίδου, Αναστασίου, Σπανουδάκη και η απόφαση θα παρθεί για τις Πεσιρίδου, Μπερν, Μιχαηλίδου.
Όσον αφορά την 4Χ400μ των γυναικών, αυτή ξεκινά από την Ειρήνη Βασιλείου και ακολουθούν η Φέρρα και η πατρινή πρωταθλήτρια της Ολυμπιάδας Δέσποινα Μουρτά. Για την τέταρτη θέση υποψήφιες είναι οι Ζυγόρη, Κιάδα, Πολίτη και Αργυρού.

Άνδρες – 10

Παναγιώτης Τριβυζάς – 200μ, 4Χ100μ
Αντώνης Μέρλος – ύψος
Εμμανουήλ Καραλής – επί κοντώ
Mίλτος Τεντόλγου – μήκος
Δημήτρης Τσιάμης – τριπλούν
Ανδρέας Πανταζής – τριπλούν
Νίκος Ανδρικόπουλος – τριπλούν
Χρήστος Φραντζεσκάκης – σφυροβολία
Μιχάλης Αναστασάκης – σφυροβολία
Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ – 35χλμ βάδην

Γυναίκες – 18

Ραφαέλα Σπανουδάκη – 100μ
Άρτεμις Αναστασίου – 200μ
Eιρήνη Βασιλείου – 400μ
Αναΐδα Καραγιάννη – 100μ εμπόδια
Ελισάβετ Πεσιρίδου – 100μ εμπόδια
Δήμητρα Γναφάκη – 400μ εμπόδια
Τατιάνα Γκούσιν – ύψος
Κατερίνα Στεφανίδη – επί κοντώ
Ελένη Κλαούντια Πόλακ – επί κοντώ
Βασιλική Χαϊτίδου – μήκος
Σπυριδούλα Καρύδη – τριπλούν
Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου – δισκοβολία
Σταματία Σκαρβέλη – σφυροβολία
Ελίνα Τζένγκο – ακοντισμός
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – 35χλμ βάδην
Χριστίνα Παπαδοπούλου – 20χλμ βάδην
Κυριακή Φιλτισάκου – 35χλμ βάδην
Έφη Κουρκουτσάκη – 35χλμ βάδην

Σκυταλοδρομίες – 3

4Χ100μ ανδρών
4Χ100μ γυναικών
4Χ400μ γυναικών

ΠΗΓΗ: sportsfeed.gr

Υποστήριξη: SilkTech