Μοναδικό φαινόμενο οι αδελφοί Βουκελάτου

Παρασκευή, Φεβρουάριος 5, 2021 - 2:01μμ

Δεν απαντάται εύκολα στα αθλητικά χρονικά, τρία αδέλφια να μετέχουν μαζί σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα, να διακρίνονται, μα και να προσφέρουν στο άθλημα και στον σύλλογό τους

Ο λόγος για τους πρωταθλητές ποδηλασίας, Παναγιώτη, Νίκο και Δημήτρη Βουκελάτο του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, άπαντες πανελληνιονίκες!
Πήραν μέρος τόσο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας που έγινε στο ΟΑΚΑ, όσο και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου, στην Αρτα.

Ο Δημήτρης και ο Νίκος μετείχαν με την ιδιότητα του αθλητή, και διακρίθηκαν εξαιρετικά τόσο στα ομαδικά αγωνίσματα, όσο και στα ατομικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Βουκελάτος ταξίδεψε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου εργάζεται, για να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα και δικαιώθηκε με δύο μετάλλια, ενώ στην 4η θέση πλασαρίστηκε ο Νίκος Βουκελάτος.
Την αποστολή συνόδεψε και ο έφορος αθλητών πρώην πρωταθλητής Ελλάδας και Βαλκανιονίκης Παναγιώτης Βουκελάτος. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές του Ποδηλατικού Ομίλου Πστρών, που ευτύχησε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, διακριθείς ιδιαίτερα δε, καθώς κατέλαβε την 10η θέση!!
Ο Νίκος Βουκελάτος πήρε μέρος και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου, με επιτυχία (14ος σε 52 συμμετοχές).

Πέρυσι είχαμε την τελευταία κοινή τους αγωνιστική εμφάνιση.
Πήραν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας 2019 και αγωνίστηκαν στο ομαδικό σπριντ όπου έχασαν την πρόκριση στον τελικό μόλις για 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Μεγαλύτερος όλων είναι ο Παναγιώτης Βουκελάτος, 37 ετών, ο Δημήτρης είναι 31 και ο Νίκος 27.

Ο ΝΙΚΟΣ
* Για τον Παναγιώτη: «Το προτέρημα του Παναγιώτη είναι η μεγάλη εμπειρία του από τους αγώνες, η ψυχραιμία του και η συγκέντρωσή του πάνω στον αγώνα. Αυτό σε βοηθάει! Αρκεί μόνο και μόνο να είναι δίπλα σου».
* Για τον Δημήτρη: «Ο,τι και να γίνει, όπως και να νιώθει είναι αποφασισμένος και γεμάτος πείσμα!».

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
* Για τον Δημήτρη: «Tο αγωνιστικό προτέρημα του Δημήτρη είναι ότι είναι αποφασιστικός, συγκεντρωμένος στον στόχο του και πάρα πολύ ήρεμος».
* Για τον Νίκο: «Του Νίκου είναι ότι είναι γεμάτος ενέργεια με πείσμα και απίστευτη θέληση».

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ
* Για τον Νίκο: «Ο Νίκος έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και πείσμα στους αγώνες ακόμα και όταν δεν είναι σε καλή κατάσταση. Είναι κάτι που πολλές φορές τον βοηθάει να νικάει».
* Για τον Παναγιώτη: «Ο Παναγιώτης ως αθλητής στους αγώνες, έχει το προτέρημα ότι μπορεί και συγκεντρώνεται και αποδίδει στο 100% ακόμα και σε μεγάλες διοργανώσεις χωρίς να τον κυριεύει το άγχος».

T.S

Υποστήριξη: SilkTech