Το μήνυμα του Κώστα Πελετίδη για τον Ημιμαραθώνιο "Φ. Τσιμιγκάτος"

Τρίτη, Σεπτέμβριος 27, 2022 - 7:00μμ
Όλα όσα είπε ο Δήμαρχος Πατρέων

Το μήνυμα του Κώστα Πελετίδη για τον Ημιμαραθώνιο "Φ. Τσιμιγκάτος": "Η πόλη μας έχει πλούσια ιστορία στον αθλητισμό κι έχει αναδείξει διαχρονικά μια πλειάδα μεγάλων αθλητών σε όλα τα αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, την πυγμαχία, το πόλο και την κολύμβηση, την ποδηλασία και  τη γυμναστική.

Ειδικότερα στον κλασσικό αθλητισμό έχει διαδραματίσει ιστορικό ρόλο στην εξέλιξη όλων των αγωνισμάτων αλμάτων, ρίψεων και κυρίως στους δρόμους και το βάδην από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα.  

Η συμβολή της Πάτρας στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων είναι τόσο μεγάλη, που δίκαια σήμερα χαρακτηρίζεται ως «η πόλη των μεγάλων δρομέων»

Η Δημοτική Αρχή έχοντας ως προτεραιότητα την ανάγκη του λαού και της νεολαίας για άθληση εξασφάλισε και συνεχίζει να εξασφαλίζει τη δωρεάν πρόσβαση όλων στους χώρους άθλησης.

H  ανασυγκρότηση, ο εκσυγχρονισμός και η επιμελής συντήρηση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου αλλά και οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο  Λαδόπουλου, για το οποίο υπάρχει σχέδιο για την παραπέρα αναβάθμιση του, που πραγματοποιήθηκαν μάλιστα σε συνθήκες υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δήμων, αποτέλεσαν στήριγμα για τον Πατραϊκό και τον Ελληνικό Στίβο.

Η καθιέρωση ως θεσμού του ετήσιου Ημιμαραθωνίου Πάτρας αφιερωμένου στη μνήμη του μεγάλου Πατρινού Μαραθωνοδρόμου Φάνη Τσιμιγκάτου, έχει αγκαλιάσει και συστρατεύσει τους αθλητικούς και κοινωνικούς φορείς.

Ο Ημιμαραθώνιος Πάτρας Φάνης Τσιμιγκάτος θέλουμε να καθιερωθεί ως διεθνούς εμβέλειας γεγονός του δρομικού κινήματος".

Υποστήριξη: SilkTech