Μία ξεχωριστή εμπειρία για τους Πατρινούς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θαλάσσης και το Μεσογειακό Κύπελλο

Δευτέρα, Ιούλιος 16, 2018 - 7:36μμ
Στη φωτογραφία ο Σπύρος Γιαννιώτης στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει μέχρις ότου ο μόλος της Αγίου Νικολάου ξαναπάρει "κολυμβητική" ζωή με τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανοικτής Θαλάσσης και του Μεσογειακού Κυπέλλου που θα πραγματοποιηθούν μαζί από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου.

Τους αγώνες διοργανώνουν η ΚΟΕ, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πατρέων και τη ΝΕΠ.

Ένα ιστορικό, πέραν των άλλων, και ναυταθλητικό σημείο που οι νεότεροι το γνωρίζουν μόνο από παλιές φωτογραφίες, ενώ οι λίγο μεγαλύτεροι είχαν καταφέρει ακόμη και να ξεκινήσουν τα πρώτα τους αθλητικά βήματα σε αυτά τα θαλάσσια νερά.

Ξεχωριστή στιγμή για το άθλημα πανελλαδικά, αφού ίσως θα είναι και η πρώτη φορά που την προσπάθεια των κολυμβητών και κολυμβητριών θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν συνεχώς οι θεατές.

Το πρωτάθλημα ανοικτής θαλάσσης και τα νερά στον Μόλο

Και αυτό γιατί σε άλλες περιπτώσεις ακόμη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής πραγματοποιείται μακριά από την στεριά και αυτό δεν βοηθά την παρακολούθησή του εκ του σύνεγγυς.

Αυτό όμως δεν ισχύει για τους αγώνες της Πάτρας, αφού οι διαδρομές θα γίνουν εντός του κυματοθραύστη και θα είναι σαν να πραγματοποιούνται σε πισίνα.

Σπύρος Γιαννιώτης από το Μόλο: «Πολύ ωραίος χώρος με ιδανικές συνθήκες για αγώνες»

Το τριήμερο των αγώνων αναμένεται να δώσουν το παρών περίπου 270 αθλητές και αθλήτριες που θα αγωνισθούν στα 5χλμ και 7χλμ, καθώς και στην σκυταλοδρομία.

Οι συμμετοχές ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο σημαντικό είναι ότι θα δώσουν το παρών στους αγώνες Πατρινοί αθλητές και αθλήτριες από τον ΝΟΠ και τη ΝΕΠ.

Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά την πόλη μας είναι έτοιμη για άλλη μία φορά να φιλοξενήσει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, το οποίο θα αποτελέσει και σημαντικό test event εν όψει των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2019 στην Πάτρα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια των αγώνων στην Πάτρα θα βρίσκεται και ο Ολυμπιονίκης και επί της ουσίας ο αθλητής που έχει κάνει γνωστή την κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος θα τιμηθεί κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης από τους διοργανωτές και τη ΝΕΠ.

Αθλητικό επίκεντρο της χώρας η Πάτρα με 16 μεγάλες διοργανώσεις

Η Πάτρα παραμένει σε τροχιά διοργανώσεων, παραμένει το αθλητικό επίκεντρο της χώρας για το 2018.

Αμαλία Λαλιώτη

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: ΙΜΕ Πληροφορική