Μία ακόμα φοβερή παράσταση τένις (DAY 7-8)

Δευτέρα, Ιανουάριος 27, 2020 - 9:03μμ

Θα ξεκινήσουμε από τα χθεσινά για να υπάρχει μία σειρά. Δεν είναι πολλά άλλωστε, όσο περνάν οι μέρες θα σας «κουράζαμε» όλο και λιγότερο.

* Οι Φέντερερ και Τζόκοβιτς επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί στις αναμετρήσεις τους. Ο Σέρβος δείχνει σε πολύ καλό φεγγάρι και είναι ξεκάθαρα το φαβορί για τον τίτλο αυτή τη στιγμή. Κέρδισε εύκολα τον Σβάρτσμαν χωρίς να απειληθεί ούτε σε ένα σετ. Αντίθετα, ο Ρότζερ απώλεσε το πρώτο σετ αλλά η συνέχεια ήταν καθολικά δική του και έκανε εύκολα την ανατροπή. Μπορεί να προβληματίζει με χαμένα σετ αλλά κανείς δεν θα μπορεί να τον υποτιμήσει αν βρεθεί στον ημιτελικό, που είναι και το πιο πιθανό σενάριο. Σε εκείνο το σημείο θα τα δώσει όλα για έναν ακόμα τελικό, για ένα τελευταίο (ίσως) Grand Slam!

* Οι αντίπαλοι των 2 προαναφερθέντων είναι για τον μεν Ελβετό ο Σάντγκρεν που έκανε την έκπληξη με τον Φονίνι στα 4 σετ και ο Ράονιτς για το Νο2 του κόσμου που κέρδισε την μάχη των Big Servers σε στρέιτ σετς και έδειξε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η νίκη του με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Πιο δύσκολο έργο για τον Τζόκοβιτς αλλά όντας ο καλύτερος returner στον κόσμο έχει πολύ καλά ποσοστά απέναντι σε τενίστες που έχουν ως όπλο τους το σερβίς τους.

* Εννοείται πως η σημερινή μέρα είχε κατά πολύ περισσότερο ενδιαφέρον καθώς όπως έχω τονίσει πολλές φορές στο πάνω μέρος του ταμπλό γίνεται σφαγή!

* Σας είχα, επίσης, προϊδεάσει για την σπουδαία αναμέτρηση ανάμεσα στον Δανιήλ Μεντβέντεφ, που φαίνεται πραγματικά αλύγιστος ώρες-ώρες και του Σταν Βαβρίνκα που στην Μελβούρνη μεταμορφώνεται. Οι 2 τους έδωσαν μια φοβερή παράσταση 5 σετ, παίζοντας υπέροχο τένις, με τον έμπειρο Ελβετό να παίρνει τελικά τη νίκη. Μία δίκαιη νίκη καθώς ο «Stanimal» δεν περιορίστηκε σε μία τακτική προσέγγιση που θα του έδινε το προβάδισμα έναντι του Ρώσου αλλά έπαιξε επιθετικά, κάνοντας τον αντίπαλό του να μην έχει απαντήσεις! Ένα σχόλιο που δεν ταιριάζει με το ύφος του κειμένου: Γατάκι Μεντβέντεφ, αυτός είναι ο Stan the man!!!

* Αντίπαλός του ο αναγεννημένος Αλεξάντερ Σβέρεφ. Δεν είναι μόνο η νίκη στα 3 σετς απέναντι σε ένα μεγάλο ταλέντο (ήταν αήττητος μέχρι σήμερα το 2020) όπως ο Αντρέι Ρούμπλεφ αλλά και ο τρόπος με τον οποίο το πέτυχε. Μια πάρα πολύ ώριμη εμφάνιση από τον Γερμανό που σέρβιρε υπέροχα, δεν απειλήθηκε ποτέ με μπρέικ και όταν χρειάστηκε ανέβασε στροφές για να κάνει αυτός από ένα μπρέικ σε κάθε σετ και να τα πάρει όλα με το ίδιο σκορ (6-4). Ο Σβέρεφ όταν όλοι περίμεναν από αυτόν την υπέρβαση σε ένα από τα μεγάλα τουρνουά έδειχνε να κουβαλά στην πλάτη του όλες αυτές τις φιλοδοξίες και δεν τα κατάφερνε. Τώρα που τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε άλλους τενίστες όπως ο Τσιτσιπάς και ο Μεντβέντεφ (και οι 2 αποκλείστηκαν, τυχαίο; ) βρίσκει τον καλό του εαυτό και φτάνει στους 8 ! Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι θα είναι μια αναμέτρηση που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

* Στην τελευταία αναμέτρηση της ημέρας μεταξύ Ναδάλ και Κύργιου είχαμε, όπως αναμενόταν από τα ονόματα των 2 αντιπάλων, μάχη! Σε αυτήν ο Ράφα Ναδάλ έχασε το πρώτο του σετ στη διοργάνωση αλλά όχι και την πρόκριση! Ο Ισπανός είχε να αντιμετωπίσει και το ένθερμο κοινό της Αυστραλίας που υποστήριζε τον Ελληνοαυστραλό. Αυτή η παρορμητικότητα των θεατών αποσυντόνισε το Νο1 στον κόσμο που αν και πήρε το πρώτο σετ με 6-3 έχασε το 2ο με το ίδιο σκορ. Το 3ο οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ καθώς κανείς τους δεν έχασε το σερβίς του. Εκεί, ο Ναδάλ ήταν καλύτερος στα σημεία και το πήρε με 8-6. Αυτό έδωσε ώθηση στον «ταυρομάχο» που έκανε νωρίς μπρέικ στο 4ο σετ και ενώ όλα έδειχναν πως ο νικητής έχει κριθεί καθώς κρατούσε πολύ εύκολα το σερβίς του, όταν πήρε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς ο Κύργιος τού το πήρε πίσω! Συνεπώς, είχαμε εκ νέου τάι μπρέικ με τον Ράφα να κάνει εκεί αυτό που δεν έκανε πριν και θα δώσει το παρόν στα προημιτελικά! Fun fact: Το σκορ ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιο με αυτό με την τελευταία τους αναμέτρηση πριν 6 μήνες στο Wimbledon !!!

* Εκεί περίμενε από νωρίς ο Ντομινίκ Τιμ που κάνοντας την καλύτερη του εμφάνιση κέρδισε τον Μονφις στα 3 σετ και θα βρεθεί για πρώτη φορά στους «8» καλύτερους του Αυστραλιανού Όπεν. Ο Γάλλος αντίπαλός του, πάντως, δεν ήταν αντάξιος των προσδοκιών για ένα τέτοιο ματς.

* Για πρώτη φορά, φέτος, ο Ρότζερ Φέντερερ θα μπει νωρίς στο court για να αντιμετωπίσει τον Σάντγκρεν αφού η αναμέτρηση έχει ορισθεί λίγο μετά τις 5:30 και μετά τη λήξη της αλλά όχι πριν τις 10:00 θα παίξει ο Τζόκοβιτς με τον Ράονιτς.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech