Μετατέθηκε για τις 3 Οκτωβρίου η πρεμιέρα της Γ' Εθνικής

Σάββατο, Σεπτέμβριος 11, 2021 - 10:02πμ
Ολοταχώς για πρεμιέρες παντού

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδρίασε την Πέμπτη (9/9), ενέκρινε με ψήφους 11-5 την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Super League για τη νέα περίοδο, αλλά και τη μετάθεση της έναρξης της Γ’ Εθνικής για τις 3 Οκτωβρίου.

Ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων εγκρίθηκε η παράταση στην έναρξη του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, που επαναπροσδιορίστηκε για τις 3 Οκτωβρίου.

Πρακτικά, για τη Super League 1 αυτό σημαίνει ότι ο τρόπος διεξαγωγής της Λίγκας θα παραμείνει ως έχει, με μία ομάδα να υποβιβάζεται απευθείας (η 14η), μία να ανεβαίνει (η πρώτη από τη SL2) και να διεξάγεται αγώνας μπαράζ ανόδου/παραμονής μεταξύ του προτελευταίου (13ος) της SL και του δεύτερου της SL2.

Η Super League 2 είχε ζητήσει δύο υποβιβασμούς από την ανώτατη κατηγορία, καθώς από φέτος θα είναι περισσότερες (36) οι ομάδες που θα περιλαμβάνει στους κόλπους της, αλλά η πρότασή της μειοψήφησε.

Ο τρόπος με τον οποίο θα προκύψει ο πρώτος και ο δεύτερος της Super League 2, αφού το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, θα αποφασιστεί από το συνεταιρισμό.

Υποστήριξη: SilkTech