Μετάλλια και εξαιρετικές επιδόσεις στο Κ16 για τον Αρίωνα Πάτρας

Τρίτη, Ιούλιος 5, 2022 - 11:00μμ
Ατομικά και συλλογικά ρεκόρ συνέθεσαν την παραγωγικότερη εμφάνιση του συλλόγου σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα

Έλαμψαν με την παρουσία τους τα παιδιά του Αρίωνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ-16 , ο 3ος όμιλος του οποίου πραγματοποιήθηκε το διήμερο 1-2 /7 στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. Η νέα φουρνιά των μικρών πρωταθλητών, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, όχι μόνο επιβεβαίωσε την αγωνιστική δυναμική του συλλόγου στην κατηγορία, αλλά με τις επιδόσεις που πραγματοποίησαν, ορισμένοι εξ αυτών, συγκαταλέγονται πλέον στους κορυφαίους της χώρας στο αγώνισμα τους στην κατηγορία Κ-16. 7 μετάλλια, αλλά και πολλά καλά πλασαρίσματα που συνοδεύτηκαν από ατομικά και συλλογικά ρεκόρ συνέθεσαν την παραγωγικότερη εμφάνιση του συλλόγου σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.
Το χορό των μεταλλίων άνοιξε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 1/7 ο Διονύσης Γκούμας στο άλμα σε ύψος. Ο ανερχόμενος άλτης του Κώστα Ντιτίνου πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, με ατομικό ρεκόρ στα 1,64μ., κατέκτησε την 1η θέση κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο.
Αμέσως μετά ο Γιάννης Μητρόπουλος επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά ότι το μέλλον στα οριζόντια άλματα του ανήκει, κατακτώντας την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο με επίσης νέο ατομικό ρεκόρ (15,13μ).
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν στον τελικό των 200μ με εμπόδια που ακολούθησε η Αγγελική Γκουτσοπούλου (32΄΄50 / ν.α.ρ. ) και η Τζίνα Παπαγεωργίου (32΄΄94) καταλαμβάνοντας αντίστοιχα την 11η και 12η θέση
Πρωταθλητής του 3ου ομίλου βελτιώνοντας το ρεκόρ του (3΄23΄΄72), αναδείχθηκε ο Φίλιππας Χριστόπουλος στα 1200μ. Σε μια ανταγωνιστική κούρσα για άλλη μια φορά ο αθλητής του Βασίλη Σουβαλιώτη έδειξε το μέταλλο του νικητή κατακτώντας το χρυσό. Η επίδοση του Φίλιππα είναι στις 3 καλύτερες όλων των ομίλων του πρωταθλήματος και η καλύτερη των αθλητών της ηλικίας του (γεν. 2008).
Αμέσως μετά στα 1200μ κοριτσιών η Λυδία Σταυροπούλου πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση πέρασε στο λαιμό της το πρώτο της μετάλλιο σε Πανελλήνιους αγώνες (χάλκινο) με επίδοση κοντά στο ρεκόρ της (3΄52΄΄35) σε μια κούρσα με πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.
Την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Αποστολία Φραντζή στα 3000μ με 10΄51΄΄34 στην γρηγορότερη και καλύτερη από πλευράς επιδόσεων κούρσα όλων των ομίλων του Κ-16. Η μικρή πρωταθλήτρια του Βασίλη Σουβαλιώτη εκτός της 2ης θέσης μεταξύ όλων των ομίλων, έκανε την καλύτερη επίδοση Πανελλαδικά από όλες τις αθλήτριες της ηλικίας της (γεν. 2008).
Τέλος στο τελευταίο ατομικό της 1η ημέρας (2000μ steeple) η εξαιρετική Δέσποινα Λεκατσά βελτίωσε το ρεκόρ της κατά 30΄΄ (7΄58΄΄57) καταλαμβάνοντας τελικά την 4η θέση.
Στο κλείσιμο της 1η ημέρα των αγώνων η ομάδα σκυταλοδρομίας 4 Χ 80μ αποτελούμενη απο τις Ιωάννα Αρβύθη, Κωνσταντίνα Καλαμπαλίκη, Αριάδνη Γιολδάση και Ραφαέλα Ανετοπούλου μετά από πολύ καλή εμφάνιση και νέο ρεκόρ συλλόγου (43΄΄42) κατετάγη στην 11η θέση.
Το άνοιγμα της 2ης ημέρας των τελικών, με το μήκος αγοριών, βρήκε τον Γιάννη Μητρόπουλο να ζευγαρώνει τα μετάλλια , καθώς με επίδοση 6,25μ κατέλαβε την 2η θέση χάνοντας την πρωτιά για 1 cm στο τελευταίο άλμα.
Οι εξαιρετικές εμφανίσεις των αθλητών του συλλόγου έκλεισαν με τις σκυταλοδρομίες 3 Χ 1200μ κοριτσιών και 4 Χ 200μ μικτη.
Η παράδοση που θέλει η μεγάλη σκυτάλη του Αρίωνα στα κορίτσια να είναι πάντα στο βάθρο συνεχίστηκε και φέτος με τις Αποστολία Φραντζή, Δέσποινα Λεκατσά και Λυδία Σταυροπούλου να τα δίνουν όλα και να καταλαμβάνουν τελικά την 3η θέση κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο, βελτιώνοντας κατά 32΄΄ το ρεκόρ συλλόγου (12΄02΄΄05).
Νέο ρεκόρ πέτυχαν και τα παιδιά της μικτής 4 Χ 200μ με 1΄47΄΄86. Ο Μανώλης Τσιλιγιάννης, η Τζίνα Παπαδημητρίου η Αγγελική Γκουτσοπούλου και ο Φίλλιπας Χριστόπουλος υπέρβαλαν εαυτούς κερδίζοντας την 6η θέση μεταξύ 18 ομάδων.
Από τις εκπληκτικές εμφανίσεις όλων των παιδιών ο ΑΓΣ Αρίων συγκέντρωσε 68 Πανελλήνιους βαθμούς αξιολόγησης - τους περισσότερους που έχει πάρει ποτέ σε Πανελλήνιους αγώνες στην 10ετή ιστορία του – καταλαμβάνοντας την 4η θέση μεταξύ 52 συλλόγων που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα. Επίσης αναδείχθηκε 1ος σύλλογος στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορ. Πελ.(Αχαία – Ηλεία – Αιτωλ/νία – Ζάκυνθο - Κεφαλλονιά) και βέβαια 1ος σύλλογος της Αχαίας!
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους ανεξαιρέτως τους αθλητές που αγωνίστηκαν και στους άξιους προπονητές τους, Κώστα Μπούσια, Βασίλη Σουβαλιώτη, Κώστα Ντιτίνο και Νικολία Καρανάσσου για την μεγάλη επιτυχία!

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "ΔΙΠΛΩΜΑ admiral. 116"

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και κείμενο που λέει "ΔΙΠΛΩΜΑ RO NIKE"

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα και άτομα που στέκονται

Υποστήριξη: SilkTech