Meta και FIFA συνεργάζονται για τον περιορισμό της διαδικτυακής παρενόχλησης στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Κυριακή, Νοέμβριος 20, 2022 - 7:30μμ
Λογική κίνηση μετά την αποτυχία στο πρόσφατο (και όχι μόνο) παρελθόν

Η Meta μπαίνει κι αυτή σε ρυθμούς Μουντιάλ και ξεκινάει μια σειρά από δράσεις που έχουν στόχο να προστατέψουν τους ποδοσφαιριστές και τους θεατές από τις όποιες διαδικτυακές παρενοχλήσεις.
Τόσο το Facebook, όσο και το Instagram κατηγορήθηκαν ότι δεν κατάφεραν να προστατέψουν τους μαύρους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 2021, οι οποίοι βομβαρδίστηκαν από παρενοχλήσεις και αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Meta αποκάλυψε σε νεότερη ενημέρωσή της πως συνεργάζεται με ομάδες και ομοσπονδίες για να μειώσει ή και να εξαφανίσει τις προσβλητικές λέξεις, ενώ τονίζει και το εργαλείο που προτρέπει τους χρήστες να μην απαντούν σε προσβλητικά μηνύματα.
Όλα αυτά βέβαια ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που ξεκινάει και έχει ήδη δεχτεί κριτική για καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά και κατά των μεταναστών, των γυναικών και της LGBTQ κοινότητας.
Οι χρήστες θα μπορούν λοιπόν να περιορίζουν το σχολιασμό ανά post, να απενεργοποιούν τα προσωπικά μηνύματα και να αξιοποιούν περισσότερο τα διαθέσιμα φίλτρα της κάθε πλατφόρμας.
Από την άλλη, όσοι ετοιμάζονται να ποστάρουν ένα προσβλητικό κείμενο (σχόλιο ή προσωπικό μήνυμα) θα βλέπουν και ένα προειδοποιητικό μήνυμα από την πλατφόρμα που έχει στόχο να τους αποτρέψει.

Υποστήριξη: SilkTech