Μετά από 42 χρόνια ο Δήμος Πατρέων δεν συμμετέχει στον ποδηλατικό γύρο θυσίας λόγω του Αμερικανού Πρέσβη!

Κυριακή, Μάρτιος 24, 2019 - 2:33μμ

Ανεπιθύμητος είναι για τη δημοτική Αρχή της Πάτρας ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάϊατ, ο οποίος – όπως και πέρσι – θα βρεθεί το πρωί της 25ης Μαρτίου στην Αχαϊκή πρωτεύουσα προκειμένου να συμμετάσχει στον ποδηλατικό γύρο θυσίας, που τερματίζει στα Καλάβρυτα. Πέρσι, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία του Αμερικανού, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης δεν είχε πάει στην εκκίνηση του αγώνα που γίνεται στην πλατεία Γεωργίου.

Μάλιστα, είχε εκδώσει και γραπτή ανακοίνωση στην οποία κατήγγειλε το ρόλο του εκπροσώπου των ΗΠΑ στη χώρα, αλλά και τη παρουσία των αυτοδιοικητικών παραγόντων στην εκκίνηση.

Φέτος όμως, η δημοτική Αρχή προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και για πρώτη φορά στην 42χρονη ιστορία του αγώνα θυσίας, δεν είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr, σε σύσκεψη που έγινε πριν από περίπου ένα μήνα στο Δήμο Πατρέων με εκπροσώπους του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, ο οποίος και διοργανώνει τον αγώνα, ζητήθηκε από τη δημοτική Αρχή, η μη συμμετοχή του Τζέφρι Πάϊατ στον αγώνα, με το αιτιολογικό ότι η παρουσία του Αμερικανού προκαλεί δυσαρέσκεια στους συμμετέχοντες ποδηλάτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι άνθρωπου του ΠΟΠ, απάντησαν κάτι τέτοιο δεν μπορούν να το πράξουν, καθώς δεν προβλέπεται νομικά, ενώ ο τόσο ο Πρέσβης, όσο και οι επτά συνοδοί του που θα τρέξουν, είναι μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου με δελτίο και πληρώνουν τις συνδρομές τους. Όσο για τη δυσαρέσκεια των άλλων ποδηλατών, ανέφεραν πως όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά φέτος θα τρέξουν επιπλέον 100 άτομα από ότι πέρσι.

Η στάση αυτή των ιθυνόντων του Π.Ο.Π., όπως όλα δείχνουν, οδήγησε τη δημοτική Αρχή στην απόφαση να μην είναι φέτος συνδιοργανωτής του γύρου θυσίας, καθώς ούτε ενίσχυσε οικονομικά τη διοργάνωση, με το ποσό της τάξης των 1.000 ευρώ που έδινε τα τελευταία χρόνια, ούτε θα στείλει δημοτικούς υπαλλήλους για να τοποθετήσουν κιγκλιδώματα στην πλατεία Γεωργίου, στην εκκίνηση των ποδηλατών.

Πάντως, οι άνθρωποι του Π.Ο.Π. οι οποίοι εκφράζουν την απορία τους για τη στάση της δημοτικής Αρχής στο θέμα, μιας και πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός, μερίμνησαν να συγκεντρώσουν και τα χρήματα και να βρουν κιγκλιδώματα, ώστε το πρωί της Δευτέρας όλα τα είναι έτοιμα για τον αγώνα.

Μάλιστα, σε συζητήσεις που κάνουν, τονίζουν ότι ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών, όποτε του έχει ζητηθεί από τη δημοτική Αρχή να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του Δήμου, είναι πάντοτε παρών.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Πρέσβης μαζί με την ομάδα του θα τρέξει κανονικά και φέτος από την Πάτρα στα Καλάβρυτα, με το ποδήλατό του.

Ανεπιθύμητο πρόσωπο

Αν και επίσημα από τη δημοτική Αρχή της Πάτρας δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για τη συμμετοχή του Τζέφρι Πάϊατ στον αγώνα, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι ο Πρέσβης των ΗΠΑ δεν είναι επιθυμητό πρόσωπο, καθώς αυτή είναι και η στάση του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό εξάλλου, αύριο δεν θα παραστεί και ο δήμαρχος στην εκκίνηση, όπως και πέρσι, καθώς μάλιστα φέτος ο Δήμος Πατρέων δεν είναι συνδιοργανωτής.

Ωστόσο, τον τόνο έχουν δώσει με επίσημες ανακοινώσεις τους, τόσο η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, όπου επικεφαλής είναι ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας, όσο και ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Καραθανασόπουλος. Και στις δύο ανακοινώσεις, ο Πρέσβης των ΗΠΑ χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητος στην Πάτρα.

Υποστήριξη: SilkTech