Μεσογειακοί: Λαχτάρησε η Ελληνική αποστολή με τη Βαρβάρα Στρατή

Δευτέρα, Αύγουστος 26, 2019 - 11:15μμ

Με χιτσκοκικό σενάριο έπεσε η αυλαία των αγώνων της δεύτερης ημέρας στο Rowing Beach Sprint.

Ο δεύτερος ημιτελικός στη σκυταλοδρομία ήταν πραγματικά συγκλονιστικός. Ελλάδα και Ιταλία «κυματοχτυπήθηκαν» ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τους Έλληνες τελικά, λόγω της ποινής 60'' η οποία επιβλήθηκε στους "azzurri" (πέρασαν ανορθόδοξα την τελευταία σημαδούρα), να πανηγυρίζουν την πρόκριση στον τελικό έστω κι αν τερμάτισαν στη δεύτερη θέση. 

Όλη η κούρσα, όμως, ήταν εκπληκτική σε διακυμάνσεις και ανατροπές.

Την ελληνική ομάδα σκυταλοδρομίας αποτελούσαν oι Κωνσταντίνος ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΑΣ, Zωή ΦΙΤΣΙΟΥ, Κωνσταντίνος ΖΙΝΤΙΡΙΔΗΣ, Παναγιώτης ΤΣΙΒΟΓΛΟΥ,  Βαρβάρα ΣΤΡΑΤΗ, Ευσεβία ΠΡΙΓΚΟΥ.

Μόλις ανακοινώθηκαν η πρωτιά και πρόκριση στον τελικό της Τρίτης, οι Ελληνες και οι Ελληνίδες κωπηλάτριες πανηγύρισαν έξαλλα.

Ο Κωνσταντίνος ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΑΣ (GRE) δήλωσε: «Αφού φτάσαμε ως εδώ, πηγαίνουμε για το χρυσό μετάλλιο. Θα δώσουμε και την ψυχή μας. Αν δεν ...πεθάνεις, δεν είναι κούρσα. Εμείς πεθάναμε σήμερα, θα πεθάνουμε και αύριο»!

Λαχτάρα με τη Βαρβάρα ΣΤΡΑΤΗ

Λαχτάρησε μια ολόκληρη εγκατάσταση η Βαρβάρα ΣΤΡΑΤΗ, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Και μια χαρά είναι το κορίτσι και την πρόκριση στον τελικό πανηγύρισε!

Ούτε λεπτό δεν είχε περάσει από τον τερματισμό της Βαρβάρας ΣΤΡΑΤΗ στον ημιτελικό της σκυταλοδρομίας Ελλάδα-Ιταλία στο Rowing Beach Sprint, στη δεύτερη ημέρα των Αγώνων.

H Iταλίδα κωπηλάτρια πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού ξηράς, η Ελληνίδα ακολούθησε και επιστρέφοντας στο σκάφος της, φάνηκε έτοιμη να καταρρεύσει μέσα στη θάλασσα.

Οι κινήσεις της πρόδιδαν πανικό σε έντονη κατάσταση. Αμέσως σήμανε συναγερμός, διότι οι περισσότεροι φοβήθηκαν ότι είχε συμβεί κάτι κακό... Στελέχη του αγωνιστικού τμήματος του σπορ, εθελοντές, άνδρες του Λιμενικού, συναθλητές και αντίπαλοι, άρχισαν να καλούν σε βοήθεια..  Αμεσα έφτασαν στο πλευρό της Βαρβάρας και γιατρός και μέλη του Ερυθρού Σταυρού.

Η πρώτη εκτίμηση- και εξ αποστάσεως ακόμα- ήταν ότι πιθανότατα επρόκειτο για μια στιγμιαία κρίση πανικού, λόγω της κρισιμότητας της κούρσας και του γκραν γκινιόλ τερματισμού.

Και τελικά, μετά από 4-5 λεπτά, η Βαρβάρα σηκώθηκε, το πρόσωπό της έλαμψε, αγκάλιασε τους συναθλητές της και ξαναζωντάνεψε! Όταν, μάλιστα, μετά από λίγα λεπτά ανακοινώθηκε ότι η Ιταλία, μολονότι τερμάτισε 1η, δέχθηκε ποινή 60’’ επειδή πέρασε ανάποδα από την τελευταία σημαδούρα, κάτι που σήμαινε Ελλάδα στην τελικό, τότε η Βαρβάρα και τα τέσσερα ακόμα μέλη του πληρώματος της σκυταλοδρομίας έπαθαν ομαδικά κρίση ενθουσιασμού!

«Μια χαρά είμαι. Μια κρίση πανικού ήταν, τίποτα το ιδιαίτερο. Όλα καλά. Δεν με βλέπετε;», ήταν η δήλωση της Βαρβάρας Στρατή που έλαμπε από ευτυχία.

Υποστήριξη: SilkTech