Το μέλλον του πατρινού Γιάννη Μασούρα στον Ολυμπιακό (ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Μάρτιος 28, 2020 - 7:02μμ

Ένα θέμα που απασχολεί τον Ολυμπιακό σε μία περίοδο που βρίσκεται σε στάση αναμονής για το πότε θα γίνει η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος (κορονοϊού επιτρέποντος φυσικά), είναι και ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά.

Στο λιμάνι είναι υποχρεωμένοι τώρα που υπάρχει και άπλετος χρόνος, να δουν τι θα κάνουν και με ορισμένα παιδιά που έχουν παραχωρηθεί δανεικοί. Για τον Θανάση Ανδρούτσο υπάρχει η άποψη ότι αξίζει την ευκαιρία του στην προετοιμασία για την επόμενη σεζόν.
 
Δεν είναι όμως το μοναδικό ελληνόπουλο που θα πάρει την ευκαιρία. Και ο πατρινός Γιάννης Μασούρας εκτός απροόπτου θα ξαναπεράσει το τεστ. Δύο φορές δεν τα κατάφερε, με τον Μαρτίνς να του ζητάει να πάει κάπου δανεικός για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Ο 24χρονος δεξιός μπακ που έχει κάνει ήδη δύο προετοιμασίες με τους «ερυθρόλευκους», αλλά προτιμήθηκε να παραχωρηθεί δανεικός και φέτος (σ.σ. στο πρώτο μισό έπαιξε στον Πανιώνιο και στο δεύτερο μισό στην ΑΕΛ), όλα δείχνουν ότι θα πάρει άλλη μία ευκαιρία. Στην τρέχουσα σεζόν δείχνει πιο ώριμος στο παιχνίδι του, στοιχείο που έχουν εντοπίσει και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού που τον παρακολουθούν.

Αν και είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί κάτι με σιγουριά, αυτή τη στιγμή πιο πολλές πιθανότητες έχει να δούμε στην προετοιμασία τον Γιάννη Μασούρα παρά τον Γκασπάρ, για τον οποίο θα πρέπει να καταβληθεί και ένα ποσό της τάξης του 1,5 εκ. ευρώ για να αποκτηθεί από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Μασούρας γεννήθηκε στην Πάτρα, πραγματοποιώντας τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Ατρόμητο και ακολούθως στις ακαδημίες της Παναχαϊκής. To 2013, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την πατρινή ομάδα. Στην Παναχαϊκή παρέμεινε έως και το 2015, πραγματοποιώντας σχεδόν 15 συμμετοχές.

Το 2015 εντάχθηκε στη Λάρισα, η οποία αγωνιζόταν στη Φούτμπολ Λιγκ. Η πρώτη του χρονιά εκεί ήταν επιτυχημένη, καθώς η ομάδα του προβιβάστηκε στη Σούπερ Λιγκ, ενώ κι αυτός έλαβε το βραβείο του Καλύτερου Νέου Παίχτης της Φούτμπολ Λιγκ.

Στην επόμενη σεζόν έγινε βασικός στέλεχος της ομάδας του, πραγματοποιώντας 23 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα Ελλάδας. Εκείνη τη χρονιά πέτυχε και το πρώτο του επαγγελματικό γκολ, στο Κύπελλο Ελλάδας, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, σε ένα ματς που πέτυχε και δεύτερο γκολ.

Στις 28 Ιουνίου του 2018, ο Μασούρας υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ο οποίος δαπάνησε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ για την απόκτησή του.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2019, παραχωρήθηκε με δανεισμό στον Πανιώνιο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Στις 29 Ιανουαρίου 2020, εντάχθηκε με δανεισμό στην ΑΕ Λάρισας.

Στις 29 Μαΐου του 2018, ο Μασούρας έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Ελλάδας U21, σε έναν αγώνα κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Σλοβενίας, χάνοντας 3-1 και ξεκινώντας ως βασικός. Κατόπιν, κλήθηκε για τα Προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και αγωνίστηκε ως βασικός στην νικηφόρα εντός έδρα αναμέτρηση κόντρα στην Λευκορωσία, που έληξε με νίκη 2-0.

ΣΤΙΒΟΣ

Ο Γιάννης Μασούρας πριν κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο είχε ήδη διακριθεί στον στίβο, χάρη στην εξαιρετική του ταχύτητα. Ηταν αθλητής στίβου της Παναχαϊκής, με προπονήτρια την Αλέκα Σιούλη και μάλιστα έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου, ένα στο παιδικό (2013) κι ένα στο παιδικό (2015).

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech