Μεγάλο ντέρμπι στο Καραϊσκάκης-Για την κορυφή ο ΠΑΟΚ στα Γιάννενα

Κυριακή, Φεβρουάριος 4, 2018 - 1:48μμ
EUROKINISSI

Καθοριστικό ακόμη και για την κατάκτηση του τίτλου, έστω κι αν οι βαθμολογικές ισορροπίες είναι εύθραυστες, ίσως αποδειχθεί το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 20η αγωνιστική της Super League. Όποια από τις δύο ομάδες επικρατήσει, αποκτά προβάδισμα έναντι της ηττημένης.

Εάν νικήσει ο Ολυμπιακός -που έχει με το μέρος του και την εντυπωσιακή παράδοση στο πρόσφατο παρελθόν- θα αποσπασθεί τέσσερις βαθμούς από την ΑΕΚ, που εφ΄ όσον φύγει νικήτρια από το Φάληρο θ΄ αφήσει τους «ερυθρόλευκους» σε απόσταση δύο βαθμών.

Σε περίπτωση ισοπαλίας στο ντέρμπι, ευνοημένος θα είναι ο ΠΑΟΚ που επικρατώντας στα Ιωάννινα του ΠΑΣ, θα αποκτήσει πλεονέκτημα τριών βαθμών από τον πρωταθλητή και τεσσάρων από την Ένωση.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, Οσκαρ Γκαρθία και Μανόλο Χιμένεθ, δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικά προβλήματα και αναμένεται να παρατάξουν την καλύτερη δυνατή 11αδα, έκαστος, εν αναμονή και του επαναληπτικού προημιτελικού κυπέλλου της ερχόμενης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, καλείται να επιβεβαιώσει την αγωνιστική συνέπεια που επιδεικνύει εδώ και αρκετό καιρό και να πάρει το «τρίποντο» στους «Ζωσιμάδες», παραμένοντας επικεφαλής και περιμένοντας την ισοπαλία στο φαληρικό γήπεδο.

Παράλληλα, ο Ατρόμητος που θα χάσει την 4αδα μόνο σε περίπτωση «αυτοχειρίας» δοκιμάζεται στην Λαμία με αντίπαλο την τοπική ομάδα των «νεοφώτιστων», σε μία αναμέτρηση που αναμένεται «κλειστή».

Στις χθεσινές αναμετρήσεις που επεφύλασσαν μέτριο θέαμα και μόλις 2 γκολ συνολικά σε 3 ισοπαλίες, ξεχωρίζει ο βαθμός που πήρε ο Παναιτωλικός στη Λεωφόρο, που θα μπορούσε να φύγει και με τη νίκη.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς στην Τρίπολη μεταξύ του τοπικού Αστέρα και της Ξάνθης, με το οποίο άνοιξε το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Super League. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε μέσα σ' ένα λεπτό στο πρώτο ημίχρονο. Στο 29' οι γηπεδούχοι άνοιξαν στο σκορ με τον Τσιλιανίδη και στο επόμενο λεπτό η Ξάνθη ισοφάρισε με τον Κάστρο.

Χωρίς νικητή και γκολ ολοκληρώθηκε ο αγώνας της ΑΕΛ με τον Πανιώνιο στην AEL FC Arena, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής. Ένα αποτέλεσμα που δεν άφησε ικανοποιημένη καμία από τις συμμετέχουσες ομάδες, εν πολλοίς δίκαιο όμως με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, καθώς οι αντίπαλοι είχαν τις στιγμές τους, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να δημιουργεί πιο κλασικές ευκαιρίες.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη  1-1

ΑΕΛ – Πανιώνιος  0-0

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός  0-0

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου

15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

17:15 Λαμία-Ατρόμητος

17:15 Λεβαδειακός-Κέρκυρα

19:30 Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου

19:30 Πλατανιάς-Απόλλων Σμύρνης

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουπερλίγκ: Σπουδαίος βαθμός του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech