Μεγάλης έκτασης επεισόδια με τραυματισμούς αστυνομικών στο μπαράζ ανόδου της Αιτωλοακαρνανίας

Πέμπτη, Μάιος 30, 2019 - 3:50μμ

Επεισόδια μεγάλης έκτασης και πολύ «ξύλο» σημειώθηκαν στο μπαράζ ανόδου Αιτωλοακαρνανίας για τη Γ’ Εθνική. Ο Όμηρος Νεοχωρίου υποδέχτηκε την ΑΕ Μεσολογγίου και μετά τη λήξη της αναμέτρησης έγινε ο κακός χαμός.

Την άνοδο πανηγύρισε η ΑΕ Μεσολογγίου που επικράτησε του Ομήρου στο Νεοχώρι με σκορ 2-1. Με τη λήξη του μπαράζ που έκρινε την άνοδο στη Γ’ Εθνική στο Νεοχώρι, είχαμε ρίψεις μπουκαλιών εκατέρωθεν με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να αναγκαστούν να δώσουν τη λύση. Έπεσε αρκετό ξύλο για πάνω από 20 λεπτά ανάμεσα στα ΜΑΤ και οπαδούς κυρίως του Ομήρου, οι οποίοι πέταξαν πέτρες, φωτοβολίδες και κροτίδες.

Από την επίθεση που σημειώθηκε, έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου για τις πρώτες βοήθειες. Μάλιστα, ένας αστυνομικός κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει για νοσηλεία.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών για παράβαση της νομοθεσίας για αθλητική βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, και παράβαση των νόμων για τα όπλα.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στο Δημοτικό Γήπεδο Νεοχωρίου, μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων «Όμηρος Νεοχωρίου –Α.Ε. Μεσολογγίου», για τα PLAY-OFFS του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Νομού Αιτωλοακαρνανίας, άγνωστοι δράστες που βρίσκονταν εξωτερικά του γηπέδου, εκτόξευσαν φωτοβολίδες και πέταξαν πέτρες και κροτίδες προς την κατεύθυνση που βρίσκονταν αστυνομικοί που υπηρετούν στις Διμοιρίες Υποστήριξης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Ενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.».

Για την ιστορία στα αγωνιστικά, η ομάδα του Νεοχωρίου προηγήθηκε στο σκορ, αλλά η Μεσολογγίτες έκαναν την ανατροπή και πήραν το εισιτήριο για τη νέα Γ’ Εθνική.

Γκολ: 13’ Νάκος / 43’ Πιστιόλης, 55’ Τσιούνης

Ομηρος Νεοχωρίου (Γ. Ζήκος): Δουλιώτης, Καβαλιέρης, Ματσίγκας (86' Μπαλαμπάνης) , Μανθόπουλος, Τσώνης, Καντάνης (69' Νούλας), Βασιλάρης, Τσίμπιτσης, Νάκος, Γκάτσης, Μιχαηλίδης (64' Γκασούκας)

ΑΕ Μεσολογγίου (Ν. Μιμηγιάννης): Καραγκούνης, Κοκώνης, Παπανικολάου (81' Στεργίου)', Καλοκαίρης, Λίτσος, Κοντογιάννης, Τσιούνης, Ντζιμάνης, Πιστιόλης (69'  Μιχαλόπουλος - 91' Παναγιωτόπουλος), Καβαλλάρης, Βασιλόγιαννης (81' Αλεξόπουλος)

Υποστήριξη: SilkTech